קשה להחליט? תתחילו להחליק!
החליקו ימינה או שמאלה כדי לראות מתכונים נוספים - המתכונים שאהבתם ישמרו בכרטיסייה שמורים
קריספי אורז טונה ואבוקדו
הרבה שנים היה לי תסביך קל עם אורז, לא ברור מה גרם לי להחליט פתאום שהוא לא בא לי בטוב יותר, אבל זה היה המצב. ובמשך כמה שנים טובות סירבתי לאכול אותו. ואז התחלתי להתעניין באוכל האסיאתי בכלל ובטעמים היפניים בפרט, ועם ההתמכרות הקשה, חזרה לי האהבה לאורז, אני חושבת שכמעט ואין שבוע שבמקרר אין סיר כזה או אחר של מנת אורז לשבוע הקרוב - מה גם שהתחתנתי עם פרסי, ואורז זורם להם בדם 🤷🏻♀️ במתכון הזה, למרות שהמצרכים דומים עד מאוד למנת סושי רגילה, האורז מקבל את הבמה והופך אותה למיוחדת שהיא, התהליך רידוד שהוא עובר מקנה לו מרקם חדש והטיגון שלו גורם לו לשנות את האופי היומ-יומי שלו למשהו אחר, פותח לו טעמים חדשים וגורם לו לככב במנה. וכמו רוב המנות האסיאתיות, המתכון כל כך ורסטילי וקל לשינוי והתאמה לטעמים המדוייקים שאתם אוהבים, וכל כך כל כך מרשים שתאמינו לי לא תרצו להפסיק להכין אותו!
המשיכו לקרואקריספי אורז מוסר ים וכמהין
מה אני אגיד לכם? מה יכול להיות רע במנה של אורז מטוגן קריספי זהוב וחתיך, ומעליו סביצ׳ה מדג לבן שומני וטעים מתובל בעדינות מופלאה ומונח על מיונז יפני - שאם נודה באמת מספיק גם כשלעצמו - אבל תוסיפו לזה קצת כמהין ואני שבויה אחריכם לעולם ועד. במנה הזו הדגש הוא על מצע האורז כמובן, כל דבר שנשים מעל יהיה חגיגה כי יהיה פה קונטרסט כיפי של חם-קר, קריספי-רך. הפעם בחרתי בסביצ׳ה מאוד פשוט עם מינימום של מרכיבים, שהמאתגר שבהם הוא כמובן הטוביקו, אבל הוא פה בעיקר לייצר עוד מרקם כיפי. אם אין לכם את המצרך הבהחלט מאתגר הזה (שאגב נשמר היטב בהקפאה) אתם יכולים פשוט לוותר עליו מבלי לפגוע בטעם יותר מידי. וחשוב לציין שאם כי הוא פשוט, מדובר בסביצ׳ה עדין שמחמיא בטירוף לטעמים הטבעיים של הדג ושאני מבטיחה לכם שלא תוכלו להפסיק לזלול. בקיצור ולעניין אם בא לכם להרשים מישהו עם מנה טעימה ויפיפיה, זו האחת שלכם, שיהיה בהצלחה 🥰
המשיכו לקרוא