קריספי אורז מוסר ים וכמהין
בינוני
השריית אורז | 30 דקות
•16 יחידות
•כשר | פרווה
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
מה אני אגיד לכם?
מה יכול להיות רע במנה של אורז מטוגן קריספי זהוב וחתיך, ומעליו סביצ׳ה מדג לבן שומני וטעים מתובל בעדינות מופלאה ומונח על מיונז יפני - שאם נודה באמת מספיק גם כשלעצמו - אבל תוסיפו לזה קצת כמהין ואני שבויה אחריכם לעולם ועד.
במנה הזו הדגש הוא על מצע האורז כמובן, כל דבר שנשים מעל יהיה חגיגה כי יהיה פה קונטרסט כיפי של חם-קר, קריספי-רך.
הפעם בחרתי בסביצ׳ה מאוד פשוט עם מינימום של מרכיבים, שהמאתגר שבהם הוא כמובן הטוביקו, אבל הוא פה בעיקר לייצר עוד מרקם כיפי. אם אין לכם את המצרך הבהחלט מאתגר הזה (שאגב נשמר היטב בהקפאה) אתם יכולים פשוט לוותר עליו מבלי לפגוע בטעם יותר מידי.
וחשוב לציין שאם כי הוא פשוט, מדובר בסביצ׳ה עדין שמחמיא בטירוף לטעמים הטבעיים של הדג ושאני מבטיחה לכם שלא תוכלו להפסיק לזלול. בקיצור ולעניין אם בא לכם להרשים מישהו עם מנה טעימה ויפיפיה, זו האחת שלכם, שיהיה בהצלחה 🥰
מתחילים מהאורז
שוטפים את האורז היטב, מעבירים אותו לקערה ולתוכה מוזגים גם מים פושרים. משרים את האורז למשך חצי שעה.
מסננים את האורז ומעבירים לסיר. מוסיפים את מי הבישול ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים, מערבבים את האורז, מנמיכים את האש, ומניחים בין הסיר למכסה מגבת נייר כך שפחות אדים ייצאו החוצה. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לעשר דקות נוספות.
בנתיים מכינים את תחמיץ האורז. בסיר קטן שמים חומץ אורז, סוכר ומלח ומבשלים עד שהכל נמס.
בעזרת כף עץ, מעבירים את האורז לקערת זכוכית, חשוב לא לגרד את תחתית הסיר, האורז שנדבק אליה לא צריך לעבור לשלב הבא. מוזגים את התחמיץ ומערבבים היטב.
לגבי האורז שנדבק, שימו בסיר קצת מים ותוך מספר דקות תוכלו להחזיר אותו למראה הרגיל שלו, האורז הזה אינו שרוף ודבוק לנצח :)
כשהאורז עדיין חמים, פרסו נייר אפיה על משטח העבודה, ועליו תמזגו את האורז. כסו בנייר נוסף, ותתחילו לרדד. המטרה היא להפעיל לחץ על האורז ולגרום לגרגירים שלו להפתח, להשבר ולהפוך לאט לאט למעין ״בצק״. אחרי שהאורז מתפרס לחלוטין על נייר האפיה, הסירו את הנייר העליון, הרטיבו מעט את הידיים כי האורז דביק מאוד, ובעזרת הנייר התחתון תתחילו ״לקפל״ את האורז. כשהאורז קופל למרכז נייר האפיה, הניחו שוב את הנייר השני וחזרו על הפעולה. הנייר נדבק פה לאורז שמוציא ברידוד את העמילנים שלו, תהיו סבלנים ועבדו לאט, ולא להתרגז אם הנייר נקרע, פשוט תחליפו לנייר חדש :)
לאחר 4-6 קיפולים, האורז כבר יראה ממש כמו מסה אחידה. זה הזמן לקיפול האחרון, בו נקבע את העובי של המנה. אני אוהבת לקפל בשלב זה את הנייר בצורה מלבנית ככל הניתן, ולרדד את האורז בתוך החלל המקופל של הנייר, על מנת לתת לו צורה שיהיה לי קל לחתוך בהמשך לריבועים או מלבנים.
עבור המנה הזו, בחרתי להכין מלבני אורז של 6/3 ס״מ בעובי של קצת יותר מ- 1/2 ס״מ. מתחילים מרידוד מלבן גדול לקראת החיתוך הסופי ובעובי הרצוי, עוטפים את האורז בנייר אפיה, ומכניסים לקירור מלא.
כשהאורז התקרר ואתם מוכנים להגיש, מוציאים אותו מנייר האפיה לקרש חיתוך, מרטיבים מעט סכין טובה, וחותכים אותו לצורה והגודל הרצויים.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את האורז עד שהוא זהוב, הופכים ומטגנים את הצד השני. מוציאים לרשת צינון למספר דקות.
כשמוכנים להגיש, חותכים את מוסר הים לקוביות יפות של 1 ס״מ. מכניסים לקערה קטנה ומערבבים יחד עם טוביקו כתום, שמן שומשום, יוזו ופונזו.
מערבבים היטב בקערית מיונז יפני ומחית כמהין.
מורחים על כל מלבן אורז מעט מיונז כמהין ומעליו מניחים תלולית של סביצ׳ה. מעטרים עירית קצוצה ומגישים מיד. שיהיה בתאבון!
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
קריספי אורז טונה ואבוקדו
קוביות אורז קריספי עם מחית אבוקדו עדינה וקוביות טונה במיונז יוזו
בינוני
קוביות קריספי אורז מושלמות
קוביות אורז קריספי ממולאות קרם אבוקדו ושני סוגי דגים
בינוני
סלמון אפוי עם קראסט בקלי קלות
סלמון אפוי במשרה מתקתק עם קראסט פנקו-פיסטוק טעים בטירוף
פשוט
סשימי מוסר ים על רוטב דובדבנים חריף
סשימי מפנק, על רוטב חריף מתוק שכל אחד יכול להכין בכמה דקות עבודה!
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.