logo

אז מה אוכלים הבוקר?

קריספי אורז טונה ואבוקדו

בינוני

אורז קריספי טונה ואבוקדו | צולם ע״י: מור אוחנה

השריית אורז | 30 דקות

16 יחידות

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

הרבה שנים היה לי תסביך קל עם אורז, לא ברור מה גרם לי להחליט פתאום שהוא לא בא לי בטוב יותר, אבל זה היה המצב. ובמשך כמה שנים טובות סירבתי לאכול אותו.

ואז התחלתי להתעניין באוכל האסיאתי בכלל ובטעמים היפניים בפרט, ועם ההתמכרות הקשה, חזרה לי האהבה לאורז, אני חושבת שכמעט ואין שבוע שבמקרר אין סיר כזה או אחר של מנת אורז לשבוע הקרוב - מה גם שהתחתנתי עם פרסי, ואורז זורם להם בדם 🤷🏻‍♀️

במתכון הזה, למרות שהמצרכים דומים עד מאוד למנת סושי רגילה, האורז מקבל את הבמה והופך אותה למיוחדת שהיא, התהליך רידוד שהוא עובר מקנה לו מרקם חדש והטיגון שלו גורם לו לשנות את האופי היומ-יומי שלו למשהו אחר, פותח לו טעמים חדשים וגורם לו לככב במנה.

וכמו רוב המנות האסיאתיות, המתכון כל כך ורסטילי וקל לשינוי והתאמה לטעמים המדוייקים שאתם אוהבים, וכל כך כל כך מרשים שתאמינו לי לא תרצו להפסיק להכין אותו!

מתחילים מהאורז

1

שוטפים את האורז היטב, מעבירים אותו לקערה ולתוכה מוזגים גם מים פושרים. משרים את האורז למשך חצי שעה.

2

מסננים את האורז ומעבירים לסיר. מוסיפים את מי הבישול ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים, מערבבים את האורז, מנמיכים את האש, ומניחים בין הסיר למכסה מגבת נייר כך שפחות אדים ייצאו החוצה. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות.

00:10:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
3

מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לעשר דקות נוספות.

00:10:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
4

בנתיים מכינים את תחמיץ האורז. בסיר קטן שמים חומץ אורז, סוכר ומלח ומבשלים עד שהכל נמס.

5

בעזרת כף עץ, מעבירים את האורז לקערת זכוכית, חשוב לא לגרד את תחתית הסיר, האורז שנדבק אליה לא צריך לעבור לשלב הבא. מוזגים את התחמיץ ומערבבים היטב.

לגבי האורז שנדבק, שימו בסיר קצת מים ותוך מספר דקות תוכלו להחזיר אותו למראה הרגיל שלו, האורז הזה אינו שרוף ודבוק לנצח :)

6

כשהאורז עדיין חמים, פרסו נייר אפיה על משטח העבודה, ועליו תמזגו את האורז. כסו בנייר נוסף, ותתחילו לרדד. המטרה היא להפעיל לחץ על האורז ולגרום לגרגירים שלו להפתח, להשבר ולהפוך לאט לאט למעין ״בצק״. אחרי שהאורז מתפרס לחלוטין על נייר האפיה, הסירו את הנייר העליון, הרטיבו מעט את הידיים כי האורז דביק מאוד, ובעזרת הנייר התחתון תתחילו ״לקפל״ את האורז. כשהאורז קופל למרכז נייר האפיה, הניחו שוב את הנייר השני וחזרו על הפעולה. הנייר נדבק פה לאורז שמוציא ברידוד את העמילנים שלו, תהיו סבלנים ועבדו לאט, ולא להתרגז אם הנייר נקרע, פשוט תחליפו לנייר חדש :)

7

לאחר 4-6 קיפולים, האורז כבר יראה ממש כמו מסה אחידה. זה הזמן לקיפול האחרון, בו נקבע את העובי של המנה. אני אוהבת לקפל בשלב זה את הנייר בצורה מלבנית ככל הניתן, ולרדד את האורז בתוך החלל המקופל של הנייר, על מנת לתת לו צורה שיהיה לי קל לחתוך בהמשך לריבועים או מלבנים.

8

עבור המנה הזו, בחרתי להכין ריבועי אורז דקים של בערך 1/2 ס״מ עובי, ולכן הרידוד צריך להיות בהתאם. כשמגיעים לעובי הרצוי, עוטפים את האורז באחד מניירות האפיה, ומכניסים לקירור מלא.

9

מכינים את מחית האבוקדו, בקערית מועכים היטב אבוקדו וסוחטים מעט לימון. מוספים מלח ופלפל לבן לפי הטעם ומערבבים היטב הכל. נסו למצוא אבוקדו מעט רך על מנת לקבל מרקם קרמי ככל האפשר.

10

כשהאורז התקרר ואתם מוכנים להגיש, מוציאים אותו מנייר האפיה לקרש חיתוך, מרטיבים מעט סכין טובה, וחותכים אותו לצורה והגודל הרצויים, פה הלכתי על קוביות של 6 ס״מ.

11

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקוביות עד שהן זהובות, הופכים ומטגנים את הצד השני. מוציאים לרשת צינון ובנתיים מכינים את הטונה.

12

חותכים את הטונה לקוביות יפות של 1 ס״מ. מכניסים לקערה קטנה ומערבבים יחד עם מיונז, שמן שומשום, יוזו וטוגראשי.

13

מעבירים את קוביות האורז לצלחת ההגשה, מורחים מעט מחית אבוקדו ומסדרים תלולית טונה מעל. מסיימים בקישוט של מעט טוביקו ומגישים מיד, בתאבון!

החלפות וטיפים מהשפית

אין לכם טוגראשי? הוסיפיו במקום מעט פפריקה חריפה ושומשום שחור, זה לא בדיוק אותו הטעם אבל ייתן את אותו אפקט פיקנטי.

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.