logo

אז מה אוכלים הבוקר?

פאי תפוחים כפרי עם טעמים מהילדות

פשוט

עוגת תפוחים וקינמון | צולם ע״י: מור אוחנה

180 מעלות | 35 דקות

תבנית פיירקס 20/30

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

על העוגה הזאת גדלתי.

זו עוגה שדודה שלי שאני אוהבת הכניסה למשפחה, והיא נהיתה עוגה קבועה שנכחה בימי שישי לאורך שנים, ושהייתי מתגנבת ליישר את התבנית כשאמא או סבתא עשו שנ״צ ולא יכלו להגיד לי להפסיק לזלול ממנה כי אני לא אוכל בארוחת ערב.

לא משנה כמה שבועות ברצף היינו מכינים אותה, תמיד היה מתחשק לי לגנוב ממנה פרוסה.

אני אסביר, קודם כל קינמון - שהוא אחד התבלינים הטובים ביותר בעיני - נוכח בה מאוד, ושנית, היא פשוטה מכל, והחיבור המושלם הזה בין תפוחים בקינמון ומעליהם שכבה של קראסט - שטעים ממש כשהוא על גבול השרוף - פשוט עובדים. כמה פשוט ככה טעים.

לימים המרתי את המרגרינה בחמאה, זה עובד מעולה, אבל לצורך החג וזכרונות הילדות, קבלו אותה בצורה המקורית שלה;

1

בסיר קטן על אש בינונית ממיסים מחמאה וסוכר, הסוכר לא יימס לחלוטין וזה בסדר. ערבבו מידי פעם שכן המחמאה נוטה לייצר קצף כשהיא רותחת ועלולה לעלות על גדותיה בסיר.

אחרי בערך 8 דקות, מכניסים את הקמח בבת אחת ומערבבים היטב בכף עץ - באופן דומה להכנת בצק רבוך. מערבבים כדקה ומסירים מהאש ומאפשרים למסה להצטנן.

2

מקלפים תפוחים ירוקים ופורסים לפרוסות דקות, אפשר להעזר במנדולינה על העובי הגדול ביותר, ואפשר כמובן באופן חופשי עם סכין.

מכניסים לקערה עם 2 כפות סוכר וקינמון ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית הפיירקס.

3

מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, על מצב טורבו.

4

חוזרים לבצק, במידה והנוזלים והקמח התפרקו לכם, ערבבו מעט עד איחוד מחדש, ניתן להחזיר לאש לחצי דקה- דקה אבל לא יותר מזה על מנת שהיא לא תתחמם מידי ונוכל להוסיף את הביצה מבלי לקבל חביתה.

5

מוסיפים פנימה את הביצה ומערבבים שוב היטב. המרקם אמור להפוך לנוזלי יציב, שכשאשר תרימו את הכף והוא יטפטף חזרה לסיר יתאחד לאחר מספר שניות.

מוזגים את המסה של הבצק על גבי התפוחים, המסה תתיישר מעצמה, ותזלוג לאט בין התפוחים.

אם רוצים לייפייף את העוגה, מוסיפים מעט שקדים פרוסים, או מקלות קינמון.

6

מכניסים לתנור החם למשך 35 דקות או עד שהחלק העליון שלה מזהיב מעט.

מאפשרים לעוגה להצטנן לפני החיתוך.

בתאבון! ספרו לי אם אהבתם אותה כמוני, ושיהיה חג שמח! 🥰

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.