logo

אז מה אוכלים הבוקר?

עוגת גבינה אפויה ושוקלד לבן הכי מושלמת בעולם באחריות

בינוני

עוגת גבינה ושוקולד לבן אפויה | צולם ע״י: מור אוחנה

120-125 מעלות | לילה צינון אחרי האפיה | עד שבוע במקרר

רינג בקוטר 16 ס״מ גובה 4 ס״מ

כשר | חלבי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

תמיד היה לי מקום גדול בלב - ובבטן - לעוגות גבינה, אבל תנו לי להגיד לכם, שאחרי המתכון הזה, נגמרו החיפושים נגמרו ההתלבטויות ונגמרו העוגות שמתחרבשות לי בתנור.

מדובר בעוגה שמבחינתי צריכה לככב על כל שולחן חג או יומולדת, שנהיתה דרישה משפחתית ושנאכלת גם על ידי אלו שלא אוכלים מתוק. הטעם שלה - החשוב מכל המאפיינים, הוא פשוט אלוהי, מתוק אבל לא מידי, ונילי אבל לא מאפיל על הגבינה, ועם בצק חמאתי מושלם עם טיפה קיק של מלח מידי פעם שבעיני פשוט מוסיף עוד נדבך של טעים לי בפה.
הנראות שלה, שעבורי בואו נודה בזה חשובה לא פחות מהטעם - מטמטמת ומפוארת, טוב אין על קינוח לבן, אבל זה ספציפית הגזים. היא צחורה ונשארת ישרה וחלקה כמו סרגל הודות לאופן האפיה - המעט מציק יש להודות, אבל אל תוותרו עליו, מדובר בקצת עבודת בייביסיטר אבל היא תהיה שווה את זה בסוף.
והמאפיין השלישי- קלות ההכנה- אז בואו, זו עוגת גבינה עם בצק פריך, יש פה קצת עבודת מטבח, אבל אני נשבעת שלא מוגזמת מידי, הבלילה עצמה היא ברמת קושי של כיתה ג׳, ויתר ההכנות לא רחוק משם, בחיי שעם קצת סבלנות ואנרגיה טובה אתם מתעלפים מעוגת גבינה מהמושלמות שתטעמו בחיים.

בקיצור ולעניין, אם אתם מחפשים קינוח חדש להתאהב בו, החיפוש נגמר, שמחתי לעזור. יאללה לכו להכין מחכה לראות איך יצא לכם!

לפני שנתחיל חשוב לציין ♥️
הבצק שבמתכון מספיק ליותר מעוגה אחת בלבד, ניתן כמובן להכין חצי כמות, אפשר להקפיא אותו לפני האפיה ובפעם הבאה שאתם צריכים בצק פריך להפשיר במקרר לפני השימוש - הוא נשמר היטב עד 3 חודשים, ומכיוון שמדובר בבצק טעים להפליא, אפשר ומומלץ לקרוץ ממנו עוגיות ולהנות מעוגיות חמאה טעימות לצד הקפה.

הכנת בצק פריך

1

מחממים תנור על מצב טורבו לטמפרטורה של 150 מעלות.

2

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר, קורנפלור ומלח ומערבלים כחמש דקות, עד קבלת מרקם פירורי דק מאוד- קוסקוס סטייל.

3

מוסיפים את הביצים ומחית הוניל בבת אחת ומערבלים במהירות איטית עד קבלת בצק אחיד.

4

מרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי 3 מ״מ, משאירים מעט בצק בצד מבלי לאפות אותו. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות למשך כחצי שעה, עד שהבצק שחום ולבית יש ריח של מאפיה בפריז. 

00:30:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
5

לאחר שהבצק התקרר מעט, קורצים אותו באמצעות הרינג.
לוקחים כמות קטנה של בצק לא אפוי, ומורחים באמצעות האצבע מעין שכבת איטום דקיקה בין הבצק האפוי לרינג לצורך מניעת דליפה של מסת הגבינה מהרינג בהמשך. 

6

מורידים את חום התנור לטמפרטורה של 125 מעלות.

מכינים את מסת הגבינה

7

בקערה גדולה, מערבבים היטב גבינה וסוכר. הסוכר שימס במגע עם הגבינה יסייע לפתיחתה ולמניעת גושים בהמשך. למעוניינים בטעם אקסטרה ונילי, מוסיפים גם מחית וניל ומערבבים היטב.

8

בסיר קטן, מרתיחים שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד לבן. ממתינים מעט שהשוקולד יתחיל להנמס ומערבבים היטב עד קבלת מסה אחידה לחלוטין. לתוצאה מהירה וחלקה לחלוטין, מומלץ לטחון את השוקולד והשמנת על ידי בלנדר מוט.

9

מוסיפים את הביצים למסת הגבינה בהדרגה ומערבבים היטב להטמעות מלאה. מוזגים פנימה את הגנאש ומערבבים היטב, שימו לב לנסות לא להכניס בועות אוויר למסה בזמן הערבוב על מנת לקבל עוגה חלקה ככל האפשר. במידה ונוצרו קצת בועות, תוציאו אותם בעזרת כף.

10

מוזגים את מסת העוגה לרינג כמעט עד גובהו- ממש מ״מ או שניים פחות. 
אופים את העוגה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 120-125 מעלות על מצב טורבו כעשרים דקות או עד שהיא מתחילה לעלות מעל גובה הרינג. ברגע שהיא מתחילה לעלות, מוציאים את העוגה החוצה ומצננים אותה עד שהיא יורדת חזרה לגובהה המקורי.
לאחר שהעוגה חזרה לגובהה המקורי, מכניסים אותה חזרה עד שרואים שוב עליה של גובה העוגה (5-10 דקות).
הצינון של העוגה בין לבין יבטיחו עליה ישרה לחלוטין והמנעות מסדקים בעוגה, ויספקו תוצאה מושלמת.

11

העוגה מוכנה כאשר היא רוטטת קלות, בדרך כלל חוזרים על תהליך הוצאת העוגה מהתנור בין 4 ל-6 פעמים, תלוי בעוצמת התנור.

מכינים את ציפוי השמנת החמוצה

12

מערבבים יחד שמנת חמוצה ואבקת סוכר. מורחים 2 כפות נדיבות במרכז העוגה בצורה מעגלית תוך שמירה על שוליים חשופים של העוגה. אופים את העוגה ארבע דקות נוספות לצורך יישור והברקת הציפוי. 

13

מכניסים למשך הלילה למקרר להתייצבות מלאה.

בבוקר למחרת, או לאחר 7 שעות מוציאים את העוגה מהמקרר, דוחפים את הבצק קלות עם האצבעות כך שהוא יתנתק מהרינג. לאחר שהעוגה התרוממה מעט, בתנועה סיבובית ואיטית דוחפים את העוגה החוצה מתוך הרינג עד ניתוק מלא של העוגה.  

14

מעטרים את העוגה בפירות העונה, בעיטורי שוקולד לבן, ורדים מיובשים לתה או כל אלמנט עדין אחר שתבחרו. פה השתמשתי בדומדמניות, חמוציות, פטל ונענע 😋

אני מבטיחה לכם, שזו העוגה הקבועה הבאה שלכם, כן אפיה מציקה או לא, ברגע שטטעמו אותה, הלך עליכם. שיהיה בהצלחה ובתאבון, ספרו לי איך היא יצאה לכם!! 🤍

עוגת גבינה ושוקולד לבן | צולם ע״י: מור אוחנה

החלפות וטיפים מהשפית

את השמנת 25% ניתן להחליף בשמנת 16%, המרקם כמובן ישתנה מעט, ותאלצו להוציא ולהכניס אותה פעם - פעמיים יותר לתנור שכן אחוזי השומן נמוכים יותר ולכן היא זקוקה לעוד קצת התייצבות באפייה, אבל - היא לא פחות טעימה ואם לומר את האמת, מאז שגיליתי שהיא יציבה גם באחוזי שומן נמוכים יותר, אני מכינה אותה רק ככה!

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.