logo

אז מה אוכלים הבוקר?

ארנצ׳יני פטריות מהיר להכנה

פשוט

ארנצ׳יני פטריות מהיר להכנה | צולם ע״י: מור אוחנה

14 יחידות

כשר | חלבי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

אוקיי אוקיי תקשיבו.

אני ממש לא מתכוונת להאריך הפעם בהסברים. זה טעים בטירוף. ממש אבל. וגם יש פה קיצור דרך מצויין שחוסך מכם הכנה של ריזוטו אמיתי שזה בדרך כלל מה שמאריך את זמן המטבח בהכנה של ארנצ׳יניז. וגם מי לא אוהב אוכל מטוגן וגבינתי? בקיצור ולעניין, תתארגנו על המצרכים וקדימה לעבודה! שיהיה בתאבון!!

1

השלב הזה יבטיח לכם את הבישול האקסטרה מהיר של האורז בהמשך, ולכן עליו אי אפשר לוותר!
שוטפים ומשרים אורז לריזוטו במים פושרים למשך שעה.

2

קוצצים דק בצל, כרישה ושום, ומטגנים בחצי מכמות החמאה. מערבבים ומטגנים כעשר דקות על אש בינונית עד שהכל מזהיב מעט.
בינתיים קוצצים דק פטריות.

3

מוסיפים את יתר החמאה והפטריות הקצוצות ומטגנים כחמש דקות. ממליחים ומפלפלים. מוסיפים גם מוסקט ואורגנו. מערבבים היטב ומוסיפים את המים. מבשלים יחד כמה דקות עד שהמים משנים את הצבע ונוצר מעין ציר מהיר של פטריות.

4

מסננים את האורז ממי ההשריה ומכניסים אותו לציר. מערבבים היטב בערך רבע שעה, עד שהנוזלים נגמרים והאורז רך. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.

5

כשהאורז מתקרר, מחממים שמן לטיגון, ומכינים בקערה אחת ביצה מקושקשת עם חלב, ובקערה נוספת פירורי לחם זהובים או פנקו.
משטחים על היד בערך כף וחצי מהאורז, ובמרכז מניחים גבינה צהובה מגורדת. סוגרים את האורז ומכדררים תוך הידוק לכדור יפה. טובלים את הכדור בביצה, ואז בפירורים ומטגנים בשמן החם עד שהארנצ׳יני זהוב מכל הכיוונים. מוציאים לרשת צינון. ממשיכים כך עם כל האורז.

6

מערבבים יחד את כל חומרי המטבל ומגישים עם כדורי הארנצ׳יני החמימים. שיהיה לכם בתאבון חברים! מקווה שתהנו מהם כמוני 🥰

החלפות וטיפים מהשפית

אם הכמות גדולה לכם, אני ממליצה לשמור את הכדורים מצופים ומוכנים לטיגון בקופסה אטומה ולהקפיא אותם. כשתרצו לזלול מהם, פשוט הפשירו אותם כ-20 שניות במיקרו והכניסו לטיגון.

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.