ספגטי ברוטב ארבע גבינות חמאה חומה
פשוט
5 מנות
•כשר | חלבי
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
אני סאקרית של רוטב ארבע גבינות.
תמיד הייתי ותמיד אהיה, אני יודעת שהן לא מתוחכמות ואין במראה שלהן הרבה עניין, אבל עדיין יש להם מקום ענק בלב שלי (לא רק בלב 🤭). אני כמעט בטוחה גם, שזו המנה שגרמה לי להתאהב בגבינות כחולות, אז בכלל, יש פה עניין סנטימנטלי. וגם שבועות עוד רגע, אז מרגיש לי שמגיע למנה הזו מקום פה כי היא מקדשת את החג עם גבינותייה!
המנה שהכנתי לכם פה, משלבת עם הפסטה הגם ככה טעימה להפליא, נדבך טעם נוסף של חמאה חומה, אגוזית, כזו שנותת טעם כמעט מסתורי ולא ברור למנה. והיא משתלבת עם הרוטב הזה מצויין. מה שממש כיף פה, זה שמדובר ברוטב שבאמת אי אפשר להרוס, את החמאה אתם ליטרלי צריכים לשרוף, ואת יתר המצרכים די רק צריך לזרוק לסיר, אז גם אם אתם חוששים מהמטבח, הסירו דאגה מליבכם, מדובר במנה פשוטה וטעימה, שתשאיר את הסועדים שלכם עם טעם של עוד. אז בקיצור ולעניין, רוצו להתחיל לבשל וגם לכם תהיה מנה מופלאה והכי קלה שיש!
מכינים ספגטי לפי הוראות הבישול של היצרן ושומרים כ-3 מצקות ממי הבישול.
מתחילים מהחמאה החומה, כאמור, כל שעליכם לעשות, זה לשרוף אותה 🥸
בתהליך הכנת החמאה החומה אנו למעשה שורפים את מוצקי החלב - שמספקים את הטעם והצבע של החמאה החומה, מניחים במחבת קטנה את החמאה ומבשלים על אש בינונית עד שהיא משנה את הצבע ומעלה ריח אגוזי מטורף. מכבים את האש ומצננים מעט.
מוזגים למחבת גדולה, שמנת וחלב, ומוסיפים פנימה את הגבינות, מלח ומוסקט ומערבבים עד שהכל נמס.
מסננים לתוך הרוטב את החמאה החומה על מנת להפטר ממשקעים שרופים מידי (זה אגב לא חובה בכלל, הם מוסיפים טעם חזק ועשיר, פשוט מעט גרגיריים). מערבבים היטב עד שהכל נהיה הומוגני, טועמים ומתקנים טעמים.
לבסוף, נוסיף מעט מי בישול מהפסטה אל הרוטב, הוא יפתח את הרוטב ויעניק לו מעט עמילן. מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב, ועוצרים כאשר אוהבים את המרקם של הרוטב.
מסננים את הפסטה, מוסיפים אותה לתוך הרוטב ומערבבים עד שהיא נעטפת בו היטב. מפזרים עירית קצוצה ומגישים מיד. שיהיה בתאבון וחג שמח 🤍
החלפות וטיפים מהשפית
אם אתם רוצים להגיש את הפסטה בחג ולהכין אותה מראש, תוכלו לבחור באחת משתי דרכים- להכין את הרוטב מראש, ואת הפסטה בסמוך להגשה, כלומר להוסיף את מי בישול הפסטה עם חימום הרוטב, לערבב הכל ולהגיש.
או להכין את הרוטב והפסטה לחלוטין, אבל - לשמור את הפסטה מחוץ לרוטב. בזמן ההגשה, חממו מעט מים, וזרקו פנימה את הפסטה לכמה שניות שהספגטי לא ישאר דבוק זה לזה, חממו את הרוטב במחבת או סיר ולבסוף ערבבו הכל יחד.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
פחזניות וניל מושלמות!
פחזניות מבצק רבוך במילוי קרם פטיסייר חלק מושלם וציפוי סוכר גבישי
בינוני
פאי תפוחים כפרי עם טעמים מהילדות
עוגת תפוחים וקינמון של דודה סימה, פשוטה ומושלמת שמתחשק לאכול ישר מהתבנית
פשוט
עוגת גבינה אפויה ושוקלד לבן הכי מושלמת בעולם באחריות
עוגת גבינה אפויה יפה ברמת קטלוג, קרמית, עדינה וממכרת שאי אפשר להפסיק ליישר
בינוני
סנט הונורה מושלמת וחגיגית
עוגה חגיגית, מלכותית ויפיפיה עם טעם מושלם לא פחות מהמראה שלה!
מורכב
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.