קרפצ׳יו סלק כמהין בקלי קלות
פשוט
15 דק׳ הכנה
•מנה ראשונה
•כשר | חלבי
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
כמעט תמיד כשעולה השאלה מה בא לי לאכול ובעלי היקר מציע לי סלט, אני חוטפת את הג׳ננה.
סלט זה משהו שבאמת לעיתים מאוד נדירות ״בא לי״. אני לרוב אעדיף איזו מנה מושקעת ומשביעה ובעיקר פחמימתית יותר. אני חושבת שהמחשבה על סלט כבסיס הארוחה תמיד מתיישב לי בראש על הקטגוריה של אוכל דיאטטי - כשחד וחלק ברור לי שסלט עם הירקות הנכונים והרוטב המתאים זה משהו שברגע שאתחיל לזלול יכול להשביע ולפנק אותי, זה סתם פינוק ודפוס חשיבה קצת מחורבש שלי 🫣
אבל קרפצ׳יו זה סיפור אחר. קודם כל אני תמיד מתחילה לאכול בעיניים, ואין מה לעשות, מנות קרפצ׳יו כמעט תמיד יהיו פשוט יפות. השכבות המסודרות האלו של הירק עושות לי את זה. אני גם מתה על הפשטות של הביס, שאת מרגישה שאת רק לוקחת פיסה קטנה של סלק, קולורבי או בשר, אבל בפועל הביס הזה מפוצץ בטעמים ומיד עולה החשק להרים את המזלג ולקחת ביס נוסף. וחברים, זה בדיוק מה שקורה עם הקרפצ׳יו הזה. הביס פה, אמאלה. אז נכון זה 3/4 סלט, אבל אותו אני מוכנה לאכול כל ערב, נשבעת. אה וגם לוקח דקה להכין אותו.
במנדולינה על העובי הדק ביותר חותכים פרוסות מסלק גדול וגבעול אחד של סלרי.
מסדרים על צלחת הגשה את הסלק כך שיכסה אותה בשכבה אחידה ושכל פרוסת סלק תחפוף על זו שלידה כמו רעפים. מפזרים מעל את פרוסות הסלרי.
חותכים שיני שום קונפי לגפרורים ומסדרים גם אותם על גבי הסלק. מפוררים גבינה בולגרית ומנקדים גבעות קטנות של גבינת שמנת. לבסוף מעטרים בעלי כוסברה ובוזקים מלח גס.
בקערית מערבבים היטב יחד את כל חומרי הרוטב ומוזגים על המנה בנדיבות, וזהו. בתאבון חברים, מקווה שתאהבו את המנה כמוני 🥰
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
סלט תאנים קייצי ורענן
סלט של אטריות שעועית, המון ירוקים פרשיים ותאנים מתוקות
פשוט
ג׳עלה מושלמת לסלט בקלי קלות
תערובת פיצוחים מתובלים, תוספת מושלמת שמשדרגת כל סלט
פשוט
סלט כרוב ומלפפונים בקלי קלות
סלט כרוב מלפפונים ושקדים ברוטב חמוץ-מתוק מושלם, ובאפס מאמץ
פשוט
שום קונפי מתובל
שיני שום קונפי בתנור, מתובלים ורכים שהולכים עם ועל כל מנה
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.