פסטה פטריות לימונית מפנקת
פשוט
2 מנות
•כשר | חלבי
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
אוכל איטלקי בכלל, ובפסטות בפרט זה אוכל מנחם, ממלא וכזה שפשוט מעלה לי חיוך על הפנים. זה הפחממות שם הא?
אני חושבת שמשהו באין סוף אופציות לשילוב טעמים, והממש ממש מעט מקום לטעויות עושה לי את זה, זקרו פסטה למחבת עם כמה ירקות מוקפצים וקצת שמן ויש לכם ארוחה משביעה וטעימה, כמה ירקות על בצק איכותי לתנור וקיבלתם פוקאצ׳ה שאין אפשר להפסיק ליישר.
הפסטה שפה, נולדה מתוך שחזור ושדרוג מנה מסרט שבעלי ואני אוהבים לראות ״שף״, בסרט מגיש ג'ון פאברו, השחקן האדיר שבעקבות הסרט גם העלה סדרה מצויינת לנטפליקס בה הוא מאתגר את יכולות הבישול שלו - מומלץ בחום- לסקרלט ג׳והנסון (המהממת) מנת פסטה פשוטה ומגרה בטירוף עם תוספות ירוקים ולימון, וזהו בגדול.
אז אחרי שהתבקשתי להכין אותה מספר פעמים לא מבוטל, החלטנו לשדרג אותה קצת בבית ולשחק עם הטעמים שלה, ואז היא נולדה, פסטת הפטריות הלימונית והטעימה שלנו. תהנו!
לצורך הרוטב אנו זקוקים גם למי הבישול של הפסטה ולכן נתחיל ממנה. בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב.
קוצצים פטריות ובצל לקוביות קטנות. קוצצים גם את הכוסברה ושומרים אותה בצד.
במחבת גדולה מספיק שתוכל להכיל גם את הפסטה בהמשך, מכינים חמאה חומה.
ממיסים חמאה עד שהיא משנה את צבעה לחום בהיר ומפיצה ריח אגוזי. מוסיפים את הבצל והפטריות ומקפיצים עד ריכוך הירקות וצריבתם. מוסיפים את הצ׳ילי והשום ומערבבים.
את השלב הבא נסו לתזמן לדקות האחרונות של בישול הפסטה. מוסיפים למחבת מלח, פלפל, מוסקט וגרידה מלימון שלם ומערבבים היטב. מוסיפים בערך 1/3 כוס ממי הבישול ומערבבים. במחבת צריכה להיות כמות נוזלים שתעטוף את הפסטה, במידה ומי הבישול התאדו - הוסיפו עוד קצת.
מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת, איתה מכניסים גם את הכוסברה, מחית הכמהין והחמאה הנוספת, מערבבים היטב כך שהפסטה תצופה ברוטב והירקות. טועמים ומתקנים מלח אם צריך.
ממש בשניות האחרונות, סוחטים את הלימון על הפסטה, ערבבים שוב ומוציאים לצלחות הגשה. מפזרים מעל הכל פרמז׳ן ומנקדים במעט מחית כמהין נוספת. שיהיה בתאבון!!!
החלפות וטיפים מהשפית
אם אין לכם מחית כמהין, הכל בסדר, בעוד היא מוסיפה פה הרבה טעם, הפסטה תהיה טעימה מאוד גם בלעדיה, נסו להיות יצירתיים ולהוסיף במקומה מעט מחזק טעמים אחר שיש לכם כמו שמן צ׳ילי, מעט פסטו או אפילו טפנד זיתים. ספרו לי במה החלפתם את המחית!
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
ספגטי ברוטב ארבע גבינות חמאה חומה
פסטה ברוטב מפנק ומנחם, עם גבינות טובות ואומאמי של חמאה חומה, מנה קלה להכנה שתככב לכם על שולחן החג!
פשוט
פסטה ברוטב עגבניות שום קרמי
קונכיות פסטה ברוטב אדום קרמי וחלק לחלוטין, קצת עבודת תנור והיא בבטן שלכם!
פשוט
ארנצ׳יני פטריות מהיר להכנה
כדורי ארנצ׳יני פטריות ממולאים בגבינה ועם טריק לזירוז ההכנה!
פשוט
קרפצ׳יו סלק כמהין בקלי קלות
קרפצ׳יו סלק, סלרי וגבינות עם רוטב כמהין עדין ומשגע שתכינו בדקות ספורות!
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.