פסטה ברוטב עגבניות שום קרמי
פשוט
200 מעלות | מצב אפיה סטטי | שעה
•4 מנות
•חלבי | כשר
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
בפלח הפסטות המושקעות, יותר קל מהפסטה הזאת אין.
הפסטה האדומה הזו, שאת הרוטב שלה אני מתכננת להשאיל לכל מיני מנות מפונפנות של ארנצ׳יני או כדורי בשר מטוגנים למיניהן, טעימה באופן קיצוני ביותר. וזה מגיע מבת אדם שלא נוטה להתלהב מרוטב פסטה אדום, אני יותר בשמנות.
אבל הרוטב פה כל כך קרמי ועדין, העגבניות מוציאות את כל המתיקות שלהן, והשום - שנמצא פה בכמות מכובדת אבל לא מצליח להעפיל עליהן, משלים את המתיקות בצורה נהדרת של ללקק את האצבעות ולנגב את הצלחת עם איזה פרוסת לחם טוב.
החלק הארי של העבודה נעשה פה בתנור, וחוץ מסכין, סיר ובלנדר מוט, אפילו אין כלים שמתלכלכים לכבוד המאורע. בקיצור ולעניין, לכו בבקשה להדליק את התנור כי ממש חבל על הזמן שלכם, ואם כי ההכנה פשוטה כמו ללכת בקו ישר, לתנור יש משימת השחמה של שעה.
שיהיה בתאבון, תודו לי אחר כך 🙋🏻♀️
מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות, על מצב סטטי.
חותכים עגבניות לרבעים ומוציאים להן את העוקץ. מקלפים בצל וחותכים אותו גם לרבעים, את ראש השום חוצים לשתיים לרוחב.
מניחים את כל הירקות החתוכים ואת פלפל הצ׳ילי על מגש מרופד היטב בנייר אפיה, מזלפים שמן זית ובוזקים מלח גס וחצי כפית סוכר חום. מכניסים לתנור לכשעה, עד שהירקות משחימים קלות ומתרככים לחלוטין.
לקראת סיום האפיה, מכינים פסטה לפי ההוראות, רצוי פסטה שתדע ״לתפוס״ את הרוטב כמו פסטה קונכיות, אבל כל פסטה שאתם אוהבים תעבוד פה.
כשהם עוד חמים, מעבירים את הירקות לכלי מתאים לבלנדר מוט (אם הפסטה שלכם כבר נחה במסננת, אפשר ורצוי לחסוך כלי, ואת השלב הזה לעשות בתוך סיר הפסטה), טוחנים היטב עד שמתקבל מרקם חלק. מוסיפים פנימה חמאה, בזיליקים, מלח וסוכר וטוחנים שוב. מתקנים טעמים אם צריך.
מסננים את הפסטה, ומחזירים אותה לסיר עם הרוטב. מערבבים על אש בינונית כשלוש דקות, ומגישים. מומלץ לגרד מעל גבינה קשה שאוהבים ולקרוע עוד קצת בזיליקום לחיזוק הטעם.
תודו שהיה קל בטירוף.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
ספגטי ברוטב ארבע גבינות חמאה חומה
פסטה ברוטב מפנק ומנחם, עם גבינות טובות ואומאמי של חמאה חומה, מנה קלה להכנה שתככב לכם על שולחן החג!
פשוט
ארנצ׳יני פטריות מהיר להכנה
כדורי ארנצ׳יני פטריות ממולאים בגבינה ועם טריק לזירוז ההכנה!
פשוט
פסטה פטריות לימונית מפנקת
פסטה פנה עם אליו אוליו פטריות, לימון, ירוקים ומחית כמהין פרשית ומפנקת
פשוט
קרפצ׳יו סלק כמהין בקלי קלות
קרפצ׳יו סלק, סלרי וגבינות עם רוטב כמהין עדין ומשגע שתכינו בדקות ספורות!
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.