logo

אז מה אוכלים הבוקר?

לחמניות באגט פשוטות להכנה

פשוט

לחמניות באגט | צולם ע״י: מור אוחנה

התפחה ראשונה 30 דק׳ | התפחה שניה שעה | 175 מעלות אפיה 25 דק׳ | צינון חצי שעה

4 לחמניות באגט

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

הלחמניות- באגט האלו נהיו אצלי מהלחמים הקבועים שאני אופה, בפעם הראשונה שאפיתי אותם זה התחיל מתוך חיפוש ללחמניות סטייל סאבווי, מתוך חשק עז לסנדוויץ טובה שלהם שאני כל כך אוהבת, ואם כי אני לא יכולה להגיד שמדובר באותה לחמניה, מה אני אגיד לכם התאהבתי במתכון הזה.

הוא קליל ממש, ורוב הזמן פה זה סתם התפחות, והלחמניות יוצאות טעימות ורכות והן אכן מקבלות סלט טונה באהבה גדולה 😉.

1

בקערת מיקסר שמים מים, שמרים, סוכר ושמן. מערבבים ונותנים ל״ראש עיסה״ מנוחה של 5 דק.

00:05:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
2

מוסיפים כוס קמח ומערבבים עם וו לישה במשך חמש דקות.

מוסיפים כוס נוספת ומערבלים עד איחוד. ממשיכים להוסיף ¼ כוס כל פעם עד להווצרות בצק רך שנדבק לתחתית הקערה בלבד. שימו לב שלא בטוח תצטרכו להשתמש בכמות המקסימלית של הקמח המצויינת במתכון. תגעו בבקצק אחרי שהוספתם בערך שלוש כוסות קמח, אם הוא עדיין דביק מאוד, תוסיפו את היתר, במידה והוא רך ונעים למגע וותרו עליה. הערבול צריך לערוך בערך 10 דק.

3

לאחר שהבצק נפרד מהדפנות אך נשאר דבוק לתחתית הקערה, והוא אינו דביק מידי למגע מוציאים אותו למשטח מקומח קלות ולשים עד איחוד. הבצק צריך להיות מאוד רך. מעגלים אותו ומחזירים לקערה משומנת. מכסים ומתפיחים כחצי שעה.

00:30:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
4

אחרי התפיחה, מעבירים את הבצק למשטח נקי ומחלקים אותו לארבעה חלקים שווים. מגלגלים את הבצק לצורת באגט באורך של כ-25 ס״מ.

על מנת להגיע לצורת באגט משורטטת יותר מבתמונה, אתם יכולים לפתוח את הבצק עם מערוך לצורת מלבן, ולגלגל אותו למעין רולדה.

5

מניחים את הבאגטים על תבנית תוך שמירה על מרווח של לפחות 5 ס״מ בין אחד לשני.

מתיזים קצת שמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

אם תרצו לוודא שצורת הבאגטים לא נהרסת בזמן ההתפחה והאפיה, ואין לכם תבנית באגטים, קווצצו גלילי נייר כסף בערך באורך הבאגטים, ותניחו אותם מתחת לנייר האפיה בין באגט לבאגט.

01:00:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
6

מחממים תנור לחום של 175 מעלות על מצב סטטי (פס עליון ותחתון). אופים את הבאגטים כ-25 דק או עד שהם מקבלים צבע זהוב בהיר יחסית (אלו לא לחמניות שמקבלות צבע עמוק מאוד מכיוון שאין עליהם ביצה)

00:25:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
7

מוציאים את הבאגטים ומורחים מיד מעט חמאה או שמן זית על הלחמניות. מכסים במגבת ומצננים לחלוטין כחצי שעה.

00:30:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף

החלפות וטיפים מהשפית

אם בא לכם קצת גיוון או קראנץ׳ על הלחמניות, תתיזו עליהן מעט שמן ותוסיפו לפני האפיה מעט סובין או גרעינים.

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.