logo

אז מה אוכלים הבוקר?

איך קולעים חלה מ-5 רצועות

פשוט

חלה מחמש רצועותקליעת | צולם ע״י: מור אוחנה

כדורי בצק במשקל 90 גרם לחלה קטנה / 180 גרם לחלה גדולה

2 חלות גדולות או ארבע קטנות מק״ג קמח

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

במדריך המצורף תוכלו לראות בתמונות או בוידאו איך קולעים חלת צמה יפיפיה מחמש רצועות, את הבצק עבור החלה המושלמת, תוכלו למצוא בפוסט חלות שלי.

כל שעליכם להחליט לפני תחילת הכדרור והעיצוב, הוא האם אתם מעוניינים בחלות קטנות או גדולות, במדריך שצילמתי לכם אני בחרתי בחלות קטנות, עבורן יצרתי כדורים במשקל 90 גרם, החלה שהתקבלה לבסוף היתה בבאורך של חלה סטנדרטית, אולם היא היתה קצת צרה יותר. לפניכם מצורף מדריך כתוב בצירוף תמונות, ובסופו גם וידאו.

בואו נתחיל במלאכה!

קליעת חלת צמה מחמש רצועות | צולם ע״י: מור אוחנה
1

לאחר שכדררתם יפה 5 כדורים, והנחתם להם לעשר דקות, הגיע הזמן להפוך אותם לנחשים. אני ממליצה מאוד לרדד את הכדורים ולגלגל אותם לגליל מהודק. זה יבטיח לכם רצועות אחידות בעובי ועם שטח פנים חלק במיוחד.

על מנת להקל על ההבנה, מספרתי את הרצועות 1-5.
(שימו לב שבכל שלב המספור נשאר קבוע אך הרצועות זזות, כלומר תמיד הרצועה שתהיה מונחת במרכז הרצועות תקרא 3 לשם הנוחות)

חלת צמה שלב ראשון | צולם ע״י: מור אוחנה
2

מתחילים בקליעה, מרימים את רצועה מספר 1 ומניחים אותה מעל רצועה 4.

חלת צמה שלב שני | צולם ע״י: מור אוחנה
3

בשלב הבא, מניחים את רצועה 5 מעל רצועה 3.

חלת צמה שלב שלישי | צולם ע״י: מור אוחנה
4

ולבסוף, מעלים את רצועה 4 מעל 3. מעכשיו העבודה רפטטיבית.

חלת צמה שלב רביעי | צולם ע״י: מור אוחנה
5

עד פה קל לא?

נמשיך, ונחזור על הקליעה עד קצה החלה התחתון- 1 מעל 4, 5 מעל 3, 4 מעל 3.

חלת צמה שלב חמישי | צולם ע״י: מור אוחנה
6

ממשיכים לקלוע עד קצה החלה.

חלת צמה שלב שישי | צולם ע״י: מור אוחנה
7

כשמגיעים לקצה מרדדים את הקצוות לקצה מחודד ומהודק

חלת צמה שלב שביעי | צולם ע״י: מור אוחנה
8

הופכים את החלה, ו״פותחים״ את הרצועות ככה שכל אחת תמשיך את הכיוון הטבעי שלה.

חלת צמה שלב שמיני | צולם ע״י: מור אוחנה
9

ממשיכים לקלוע את הצמה לפי הסדר עד שמגיעים לקצה - 1 מעל 4, 5 מעל 3, 4 מעל 3.

חלת צמה שלב תשיעי | צולם ע״י: מור אוחנה
10

מאחדים את קצה הצמה, ומרדדים את שתי הקצוות של החלה היטב להידוק נוסף.

חלת צמה שלב עשירי | צולם ע״י: מור אוחנה
11

מניחים את החלה על תבנית עם נייר אפיה, ניתן לעצב אותה כגל עדין לקבלת צורה מרשימה עוד יותר, או להשאיר אותה ישרה. מכסים ומתפיחים להכפלת הגודל שלה.

חלת צמה שלב אחרון | צולם ע״י: מור אוחנה

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.