איך קולעים חלה מ-5 רצועות
פשוט
כדורי בצק במשקל 90 גרם לחלה קטנה / 180 גרם לחלה גדולה
•2 חלות גדולות או ארבע קטנות מק״ג קמח
•כשר | פרווה
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
במדריך המצורף תוכלו לראות בתמונות או בוידאו איך קולעים חלת צמה יפיפיה מחמש רצועות, את הבצק עבור החלה המושלמת, תוכלו למצוא בפוסט חלות שלי.
כל שעליכם להחליט לפני תחילת הכדרור והעיצוב, הוא האם אתם מעוניינים בחלות קטנות או גדולות, במדריך שצילמתי לכם אני בחרתי בחלות קטנות, עבורן יצרתי כדורים במשקל 90 גרם, החלה שהתקבלה לבסוף היתה בבאורך של חלה סטנדרטית, אולם היא היתה קצת צרה יותר. לפניכם מצורף מדריך כתוב בצירוף תמונות, ובסופו גם וידאו.
בואו נתחיל במלאכה!
לאחר שכדררתם יפה 5 כדורים, והנחתם להם לעשר דקות, הגיע הזמן להפוך אותם לנחשים. אני ממליצה מאוד לרדד את הכדורים ולגלגל אותם לגליל מהודק. זה יבטיח לכם רצועות אחידות בעובי ועם שטח פנים חלק במיוחד.
על מנת להקל על ההבנה, מספרתי את הרצועות 1-5.
(שימו לב שבכל שלב המספור נשאר קבוע אך הרצועות זזות, כלומר תמיד הרצועה שתהיה מונחת במרכז הרצועות תקרא 3 לשם הנוחות)
מתחילים בקליעה, מרימים את רצועה מספר 1 ומניחים אותה מעל רצועה 4.
בשלב הבא, מניחים את רצועה 5 מעל רצועה 3.
ולבסוף, מעלים את רצועה 4 מעל 3. מעכשיו העבודה רפטטיבית.
עד פה קל לא?
נמשיך, ונחזור על הקליעה עד קצה החלה התחתון- 1 מעל 4, 5 מעל 3, 4 מעל 3.
ממשיכים לקלוע עד קצה החלה.
כשמגיעים לקצה מרדדים את הקצוות לקצה מחודד ומהודק
הופכים את החלה, ו״פותחים״ את הרצועות ככה שכל אחת תמשיך את הכיוון הטבעי שלה.
ממשיכים לקלוע את הצמה לפי הסדר עד שמגיעים לקצה - 1 מעל 4, 5 מעל 3, 4 מעל 3.
מאחדים את קצה הצמה, ומרדדים את שתי הקצוות של החלה היטב להידוק נוסף.
מניחים את החלה על תבנית עם נייר אפיה, ניתן לעצב אותה כגל עדין לקבלת צורה מרשימה עוד יותר, או להשאיר אותה ישרה. מכסים ומתפיחים להכפלת הגודל שלה.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
לחמניות באגט פשוטות להכנה
לחמניות באגט פשוטות להכנה ורכות כמו ענן שתמיד כיף שיש בבית
פשוט
קיש בצל מושלם שאין כמותו
בצק רך ונמס, מלית מקורמלת לשלמות ושקדים קראנצ׳יים שיוצרים ביס מושלם
בינוני
איך קולעים חלה עגולה
מדריך מצולם ומוקלט לקליעה של חלה עגולה ומרשימה ביופיה
פשוט
מאפי בריוש מלוחים ומפנקים
מאפי בריוש אישיים ורכים במילוי חמאת שום, אורגנו טרי וגבינות
בינוני
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.