logo

אז מה אוכלים הבוקר?

איך קולעים חלה עגולה

פשוט

מדריך לקליעת חלה עגולה | צולם ע״י: מור אוחנה

כדורי בצק במשקל 70 גרם לחלה קטנה / 140 גרם לחלה גדולה

2 חלות גדולות או ארבע קטנות מק״ג קמח

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

במדריך המצורף תוכלו לראות בתמונות או בוידאו איך קולעים את החלה העגולה היפיפיה הזו, אתם לא יכולים להאמין כמה פשוט לקלוע את הכתר המרשים הזה, את הבצק עבור החלה היפה, תוכלו למצוא בפוסט חלות שלי.

כל שעליכם להחליט לפני תחילת הכדרור והעיצוב, הוא האם אתם מעוניינים בחלות קטנות או גדולות, במדריך שצילמתי לכם אני בחרתי בחלות קטנות, עבורן יצרתי כדורים במשקל 70 גרם, החלה שהתקבלה לבסוף היתה בקוטר של 17 ס״מ. לפניכם מצורף מדריך כתוב בצירוף תמונות, ובסופו גם וידאו.

בואו נתחיל במלאכה!

1

לאחר שכדררתם יפה 8 כדורים, והנחתם להם לעשר דקות, הגיע הזמן להפוך אותם לנחשים. אני ממליצה מאוד לרדד את הכדורים ולגלגל אותם לגליל מהודק. זה יבטיח לכם רצועות אחידות בעובי ועם שטח פנים חלק במיוחד.

חלה עגולה שלב ראשון | צולם ע״י: מור אוחנה
2

יוצרים X מהרצועות, מניחים 4 רצועות במאוזן מעל מרכז הגובה של 4 רצועות מאונכות. על מנת להקל על ההבנה, מספרתי את הרצועות- א-ד למאוזנות, ו-1-4 למאונכות.

חלה עגולה שלב שני | צולם ע״י: מור אוחנה
3

יוצרים שתי וערב מהרצועות, מעלים את רצועות 1+2 מעל רצועות ג+ד.

חלה עגולה שלב שלישי | צולם ע״י: מור אוחנה

4

ואת רצועות 3+4, מעלים מעל רצועות א+ב.

חלה עגולה שלב רביעי | צולם ע״י: מור אוחנה
5

עד פה קל לא?

נמשיך, מתחילים להצליב את הקצוות של הרצועות שלנו. מעלים את רצועות 3+4 מעל רצועות 1+2. העיקרון החשוב פה הוא שכל זוג רצועות שהיה החלק התחתון בשתי וערב יהפוך להיות העליון בקיפול זה.

חלה עגולה שלב חמישי | צולם ע״י: מור אוחנה
6

חוזרים על הפעולה ביתר הקצוות- רצועות א+ב מעל ג+ד בצד ימין, רצועות ג+ד מעל א+ב בצד שמאל, ולמעלה רצועות 1+2 מעל רצועות 3+4.

חלה עגולה שלב שישי | צולם ע״י: מור אוחנה
7

בשלב הבא חוזרים על אותה הפעולה, תוך הצלבת הקצוות הקרובות זו לזו, למעשה נצליב בשלב הזה את הרצועות המאוזנות עם המאונכות, כך לדוגמא את רצועות א+ב נצליב עם רצועות 1+2 וכן הלאה. הקפידו להמשיך בשתי וערב גם בשלב הזה- רצועות עליונות נהיות תחתונות.

חלה עגולה שלב שביעי | צולם ע״י: מור אוחנה
8

ממשיכים בהצלבה עם כל הרצועות.

חלה עגולה שלב שמיני | צולם ע״י: מור אוחנה
9

אנחנו לקראת סיום חברים! תודו שלא היה קשה, כל מה שנשאר, זה לדחוף את הקצוות שנשארו לכם מתחת לחלה בעדינות, ולעצב אותה לעיגול מושלם.

חלה עגולה שלב תשיעי | צולם ע״י: מור אוחנה
10

והרי לכם חלה יפה ועגולה! זה הזמן שלה להתפחה נוספת להכפלת הגודל לפני מריחת הביצה והקישוטים.

חלה עגולה שלב עשירי | צולם ע״י: מור אוחנה

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.