איך קולעים חלה עגולה
פשוט
כדורי בצק במשקל 70 גרם לחלה קטנה / 140 גרם לחלה גדולה
•2 חלות גדולות או ארבע קטנות מק״ג קמח
•כשר | פרווה
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
במדריך המצורף תוכלו לראות בתמונות או בוידאו איך קולעים את החלה העגולה היפיפיה הזו, אתם לא יכולים להאמין כמה פשוט לקלוע את הכתר המרשים הזה, את הבצק עבור החלה היפה, תוכלו למצוא בפוסט חלות שלי.
כל שעליכם להחליט לפני תחילת הכדרור והעיצוב, הוא האם אתם מעוניינים בחלות קטנות או גדולות, במדריך שצילמתי לכם אני בחרתי בחלות קטנות, עבורן יצרתי כדורים במשקל 70 גרם, החלה שהתקבלה לבסוף היתה בקוטר של 17 ס״מ. לפניכם מצורף מדריך כתוב בצירוף תמונות, ובסופו גם וידאו.
בואו נתחיל במלאכה!
לאחר שכדררתם יפה 8 כדורים, והנחתם להם לעשר דקות, הגיע הזמן להפוך אותם לנחשים. אני ממליצה מאוד לרדד את הכדורים ולגלגל אותם לגליל מהודק. זה יבטיח לכם רצועות אחידות בעובי ועם שטח פנים חלק במיוחד.
יוצרים X מהרצועות, מניחים 4 רצועות במאוזן מעל מרכז הגובה של 4 רצועות מאונכות. על מנת להקל על ההבנה, מספרתי את הרצועות- א-ד למאוזנות, ו-1-4 למאונכות.
יוצרים שתי וערב מהרצועות, מעלים את רצועות 1+2 מעל רצועות ג+ד.
ואת רצועות 3+4, מעלים מעל רצועות א+ב.
עד פה קל לא?
נמשיך, מתחילים להצליב את הקצוות של הרצועות שלנו. מעלים את רצועות 3+4 מעל רצועות 1+2. העיקרון החשוב פה הוא שכל זוג רצועות שהיה החלק התחתון בשתי וערב יהפוך להיות העליון בקיפול זה.
חוזרים על הפעולה ביתר הקצוות- רצועות א+ב מעל ג+ד בצד ימין, רצועות ג+ד מעל א+ב בצד שמאל, ולמעלה רצועות 1+2 מעל רצועות 3+4.
בשלב הבא חוזרים על אותה הפעולה, תוך הצלבת הקצוות הקרובות זו לזו, למעשה נצליב בשלב הזה את הרצועות המאוזנות עם המאונכות, כך לדוגמא את רצועות א+ב נצליב עם רצועות 1+2 וכן הלאה. הקפידו להמשיך בשתי וערב גם בשלב הזה- רצועות עליונות נהיות תחתונות.
ממשיכים בהצלבה עם כל הרצועות.
אנחנו לקראת סיום חברים! תודו שלא היה קשה, כל מה שנשאר, זה לדחוף את הקצוות שנשארו לכם מתחת לחלה בעדינות, ולעצב אותה לעיגול מושלם.
והרי לכם חלה יפה ועגולה! זה הזמן שלה להתפחה נוספת להכפלת הגודל לפני מריחת הביצה והקישוטים.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
לחמניות באגט פשוטות להכנה
לחמניות באגט פשוטות להכנה ורכות כמו ענן שתמיד כיף שיש בבית
פשוט
קיש בצל מושלם שאין כמותו
בצק רך ונמס, מלית מקורמלת לשלמות ושקדים קראנצ׳יים שיוצרים ביס מושלם
בינוני
איך קולעים חלה מ-5 רצועות
מדריך מצולם ומוקלט לקליעה של חלת צמה יפה של חמש רצועות
פשוט
מאפי בריוש מלוחים ומפנקים
מאפי בריוש אישיים ורכים במילוי חמאת שום, אורגנו טרי וגבינות
בינוני
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.