logo

אז מה אוכלים הבוקר?

עוגת גבינה אפויה קלאסית

בינוני

עוגת גבינה אפויה קלאסית | צולם ע״י: מור אוחנה

140 מעלות טורבו, 50 דקות |
עד שבוע במקרר | ניתן להקפיא את הבצק לפני האפיה עד 3 חודשים

רינג בקוטר 16 ס״מ גובה 8 ס״מ

כשר | חלבי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

כאילו משהו בי אומר שממש אין מה להרחיב בפוסט הזה. מה יש להגיד על עוגות גבינה שלא אמרו כבר?

זה אחד הקינוחים שאני באופן אישי לא מסוגלת לעמוד בפניו. יש לעוגה מלכותיות טבעית מולדת, תראו נגיד פה, סתם אבקת סוכר, בלי פנפונים וקישוטים גרנדיוזיים ויש לי ריר 🤤.

אני יודעת שהרבה חוששים מעוגות גבינה- היא תיפול, היא תתבקע, היא צריכה הרבה תשומת לב.. הכל נכון וקורה לפעמים, אבל תנו לעוגה הזו צ׳אנס, יש פה כמה דברים שיעזרו לכם לשמור על העוגה להשאר יפה ומרשימה. וגם היא לא קשה להכנה שזה בונוס שממש אי אפשר להתעלם ממנו.

בקיצור ולעניין, מזמינה אתכם לנסות את העוגה הזו ולהתאהב מביס ראשון 😍

הכנת בצק פריך (אופציה חלופית בתחתית המתכון)

*תחליף של תחתית עוגיות בסוף הפוסט 😉

1

מחממים את התנור לחום של 150 מעלות על מצב סטטי.

2

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים כחמש דקות חמאה, קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר, קורנפלור ומלח עד קבלת מרקם פירורי דק.

00:05:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
3

מוסיפים את הביצים בבת אחת ומערבלים במהירות איטית עד קבלת בצק אחיד. שימו לב לא לערבל בשלב הזה יותר מידי, אנחנו רק רוצים שיווצר בצק אחיד, ערבול יתר יזיק למרקם של הבצק לאחר האפיה.

4

מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 3 מ״מ.
אופים בתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה, עד שהבצק שחום.

00:30:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
5

מכינים את הרינג להמשך, מורחים עליו חמאה ומצפים בסוכר.
לאחר שהבצק מתקרר מעט, קורצים אותו באמצעות הרינג.

6

עוגה זו נאפית בתוך אמבטיה של מים, ולכן אנחנו צריכים לייצר שכבה חוצצת בין הרינג החשוף לבין המים. מניחים את הרינג על ניילון נצמד כפול ועוטפים את התחתית. חוזרים על הפעולה שנית.

חשוב מאוד- גם אם אתם עובדים עם תבנית קפיצית, שימו את הניילון כמו שמתואר, הן לא אטומות ומים יחדרו אותן בקלות.

הכנת מסת הגבינה

7

בקערה מערבבים היטב גבינת שמנת וסוכר, ממתינים מספר דקות שהסוכר ימס ויפתח את הגבינה.

8

מוסיפים לקערה גבינה לבנה, וניל ולימון ומערבבים היטב.

ניתן לשחק עם אחוזי השומן במתכון זה ולשנות את הגבינות בהתאם לצורך. יש לקחת בחשבון שמרקם העוגה ישתנה בהתאם.

9

מוסיפים את החלמונים למסת הגבינות ומערבבים היטב. מנפים פנימה קמח, פודינג וקורנפלור ומערבלים עד שהם נטמעים.

10

מקציפים במשך 3-5 דקות את החלבונים בלבד. כשהביצים נראות ממש כמו קצף של סבון, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמגיעים לקצף יחסית רך, מעין מרקם יוגורטי בו מעט מסה נתפסת על בלון ההקצפה.

11

מחממים את התנור לחום של 140 מעלות על מצב טורבו.

12

ממיסים חמאה ומוסיפים אותה לגבינות. מערבבים היטב.
מקפלים את המרנג לגבינה בשתי פעימות. מקפידים לקפל היטב לאיחוד מוחלט של המסות.

13

מוזגים את המסה לרינג ומקפידים שלא ללכלך את הסוכר שבדפנות הרינג. הסוכר יסייע לעוגה לעלות יפה בזמן האפיה מבלי להקרע.

14

מניחים את העוגה בתבנית וממלאים מים רותחים בגובה 1 ס״מ.
אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 140 מעלות למשך 50 דקות.

15

לאחר כ-50 דקות, כשהעוגה מזהיבה קלות ולבית יש ריח מטריף, הוציאו בזהירות את העוגה מהתנור ואפשרו לה להצטנן מעט עוד כשהיא במים. לאחר שהטמפרטורה שלה יורדת לטמפרטורת החדר, הוציאו והעבירו אותה למקרר למספר שעות לקירור. לפני ההגשה דחפו בזהירות את העוגה מלמטה בשביל לנתק את הבצק הפריך מהתחתית ולאחר שהוא מתנתק העבירו סכין בזהירות לוודא שהעוגה עצמה אינה נדבקה לשוליים לפני ההוצאה שלה מהתבנית. מקווה שנהינתם מההכנה ושטעים לכם עכשיו 🤩.

החלפות וטיפים מהשפית

אז כאמור, לגבי השומנים של הגבינות, זה די תלוי בכם, תשחקו איתם ותראו אם המרקם מוצא חן בעיניכם, בעיקר הוא יהיה זה שמשתנה, כמובן שגם הטעם, אבל בעוגות גבינה המרקם לפחות לי משחק משחק גדול ומשפיע על החוויה של האכילה. המלצה שלי- תכינו אותה פעם ראשונה כמו שהיא, ובפעמים הבאות שחקו קצת עם האחוזים.

-

תחתית חלופית- תחתית עוגיות!
אם לא בא לכם על בצקים פריכים, הכינו תחתית עוגיות מרוסקות - רסקו יחד 100 גרם פתיבר + 100 גרם אוריאו (רק פתיבר יעבוד גם אבל למה שתוותרו על האוריאו??). המיסו 100 גרם חמאה וערבבו יחד עם העוגיות. שטחו היטב את העוגיות על תחתית התבנית באופן שווה. הכניסו למקפיא עד שמסת הגבינה מוכנה כך שהעוגיות יתייצבו ולא יפגעו במזיגת המסה. המשיכו במתכון כרגיל 🙆🏻‍♀️

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.