logo

אז מה אוכלים הבוקר?

צלעות תירס לבן

פשוט

צלעות תירס לבן עם מטבל | צולם ע״י: מור אוחנה

10 דקות עבודה | 30 דקות אפיה | 200 מעלות, סטטי

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

יש מתכונים שמתרחשים בתקופות כאלו שאני מנסה להפחית בצריכת המשמנים שלי, שאני אומרת לעצמי, חמודה, הגיע הזמן להפסיק לאכול בצקים וקשקושים ולהתמקד יותר בירקות.

המתכון הזה, הוא אחד מאלו שנולדו בתקופה כזו. התירס אם כי הוא פחמימה מפוצץ בערכים תזונתיים שחשובים ובריאים לנו, ואי אפשר להתכחש שמאז שהקריאו לנו את הספר תירס חם כילדים יש לו פינה בלב של כולנו נכון?

אז פה הכוכב הצהוב והטעים הזה מקבל תשומת לב מיוחדת שהולכת להיות לכם כל כך טעימה שאתם לא מאמינים, בקיצור ולעניין גשו לחמם את התנור ותכינו לכם גם את הדבר המושלם הזה, בתאבון ♥️

1

מחממים תנור על 200 מעלות, סטטי.

2

על קרש חיתוך, מעמידים קלח תירס. בעזרת סכין חדה - ובזהירות מירבית, חוצים את הקלח לאורכו. חוזרים על הפעולה עם החצאים, כך שמתקבלים פסים של רבעי תירס.

3

חוצים את רצועות הקלח כך שמתקבלות פיסות קצרות מהרבעים שחתכתם.

4

בקערה, מערבבים את כל מצרכי התיבול היטב. מעבירים פנימה את רצועות התירס ומערבבים עד שהן מצופות.

5

מסדרים את התירס על מגש מצופה נייר אפיה, ומכניסים לתנור החם למשך 30 דקות או עד שהתירס מזהיב ומתחיל להתקפל למעין חצי עיגול.

00:30:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
6

בנתיים, מערבבים יחד את השמנת, מיונז, שום מלח ופלפל ומסדרים בקערה קטנה.

7

מוציאים את התירס מהתנור ומגישים לצד המטבל, שיהיה בתאבון!

ספרו לי מה חשבתם 🙌🏻

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.