logo

אז מה אוכלים הבוקר?

פירה חלק ומושלם ללא תועפות חמאה!

פשוט

פירה חלק ומושלם | צולם ע״י: מור אוחנה

5 מנות

כשר | חלבי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

פירה חלק ומושלם, זו מנה שאי אפשר לעמוד בפניה. אבל כזה כמו במסעדות שהוא קליל כמו ענן, רך כמו משי ומלא בטעמים. תמיד אמרתי לעצמי שזה קרב מיותר, כי קודם כל בשביל להגיע לכזה מרקם צריך כמות חמאה שמביך אותי להכניס לארוחצ צהריים שבועית, וכי כל נסיון שעשיתי עד כה, אם כי היה מעולה ביום ההכה, יום אחרי הפך ליציקת בטון שלא מביישת טייח קירות. עד היום חברים!

מצאתי את התמהיל המושלם לפירה שנשאר רך גם אחרי כמה ימים במקרר, שמלא בטעם חלבי ועדין בלי להיות עם 400% שומן ושיכול ללוות שניצל של שישי כמו במסעדות השניצלים האהובות עליכם.

אז בקיצור ולעניין, ובלי להכביר במילים, קדימה תעמידו סיר עם מים ותתחילו במלאכת ריכוך תפחי האדמה. נתראה אחר כך!

1

בסיר גדול עם מים מומלחים, מבשלים את תפוחי האדמה בעודם עם הקליפה, קולפים את שורש הפטרוזיליה ומוסיפים אותו לסיר. מבשלים עד ריכוך מלא.

2

שופכים את המים וממתינים שתפוחי האדמה יצטננו מעט. מקלפים בעדינות.

בעזרת ממחה - עדיף מהסוג שעושים איתו ניוקי (שנראה כמו כותש שום ענק), מועכים את התפוחים לפירה דק מאוד. במידה ואין לכם את הממחה שציינתי, אני יותר מממליצה להעביר את הפירה שלכם דרך מסננת ולהפטר מכל הגושים העקשניים. זה מה עושה את כל ההבדל.

3

קוצצים דק מאוד את הכוסברה, מחזירים את הפירה לסיר ומוזגים פנימה את החלב, מוסיפים גם חמאה, את הכוסברה הקצוצה ואת כל התבלינים ומערבבים על אש נמוכה עד שהכל מתאחד היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

4

זהו, הפירה מוכן, ויכול להשמר בכלי אטום במקרר עד שבוע- בדיוק כמו שהוא עכשיו 🤓
את הפירה שבתמונה הגשתי עם כדורי עוף אפויים מושלמים, ממליצה לנסות זה שילוב מנצח!

מקווה שתהנו, שיהיה בתאבון!

החלפות וטיפים מהשפית

שורש הפטרוזיליה מוסיף למנה עקצוץ עדין של חיפות נעימה, הוא אינו חובה כמובן אבל לדעתי מקפיץ את הפירה ונותן לטעם קיק מעולה.

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.