logo

אז מה אוכלים הבוקר?

שום קונפי מתובל

פשוט

שום קונפי | צולם ע״י: מור אוחנה

110 מעלות | שעה וחצי

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

טוב זה אפילו לא ממש מתכון מה שקורה פה, זה מיני מתכון, והוא קל בטירוף, והתוצאה תהיה הצנצנת של שום אלוהי שתשב לכם במקרר ותשדרג לכם ארוחות ערב, תבשילים, ממרחים, או סתם יין עם קרקרים.

זה קצת מציק בהתחלה כי צריך לקלף מלא שום, אבל פחות או יותר בזה מסתיימת העבודה.

אז קדימה, תנקו היטב צנצנת ריקה, קלפו שום ותזרקו לתנור ויש לכם צנצנת לתקופה הקרובה!

1

מתחילים בקילוף השום, ויש פה הרבה.

אתם כמובן יכולים להכין פחות, אבל אם כבר אתם עומדים לקבל ניחוח שום על הידיים, אני בעד לעשות מסה גדולה ולשכוח מזה לתקופה.

2

מחממים תנור על 110 מעלות במצב סטטי (פס עליון ותחתון).

3

מניחים את שיני השום המקולפות בתבנית קטנה ועמידה לחום, מוסיפים את האורגנו (או כל ירק תיבול אחר שאתם אוהבים), צ׳ילי, דפנה, פלפל ומלח ומכסים בשמן לחלוטין.

אני בדרך לל עובדת עם חצי כמות שמנ״ז וחצי כמות שמן רגיל. כמובן שעדיף רק שמנ״ז אבל זה מוצר יקר, והשילוב עם השמן הרגיל עושה את העבודה נהדר.

4

אוקיי, פה נגמרת ההכנה שלכם. הניחו את התבנית בתנור החם, ותנו לשום להתבשל לאט.

לכמות הזו משהו כמו שעה וחצי אמור להספיק, שימו לב שהשום התרכך וקיבל צבע זהוב עדין לפני שאתם מוציאים אותו מהתנור.

שימו לב, לא להתפתות להגביר את האש ולקצר זמנים, קונפי צריך חום נמוך ובישול איטי.

01:30:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
5

הוציאו מהתנור ותנו לשמן ולשום להצתנן מעט לפני שאתם מעבירים לצנצנת. שמרו אותה אטומה ונקייה, והיא יכולה להחזיק מעמד חודשים ארוכים.

החלפות וטיפים מהשפית

אהשמן עצמו של הקונפי טעים ביותר ומקבל אליו את כל הטעמים מהמתכון, השתמשו גם בו!

-

את אותו מתכון ניתן להמיר לירקות שונים כמו עגבניות שרי, לבבות ארטישוק וכו׳.

שחקו עם התיבול והתנסו בטעמים שאתם אוהבים עם הירקות לקבלת טעמים שונים.

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.