logo

אז מה אוכלים הבוקר?

הקציצות המושלמות של סבתא רבקה

פשוט

הקציצות המושלמות ש סבתא רבקה | צולם ע״י: מור אוחנה

30-60 דקות בישול

כ-25 יחידות

כשר

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

אני מזמינה אתכם לטעום חלק בלתי נפרד מהילדות שלי, הקציצות הטעימות של סבתי האהובה שאין להן תחליף. כל פעם שבא לי להזכר בה ובארוחות המופלאות שלה, זה הדבר הראשון שבא לי להכין ולאכול, אלו קציצות כאלו שאפשר לזלול ישר מתוך הסיר ושהרוטב שלהן בשילוב עם חלה זה פשוט קסם - כמה שהוא פשוט, ככה הוא יוצר ביס מושלם.

מקווה שתהנו מהן בדיוק כמוני, המתכון המלא פה, וכמובן שגם אצלי בבלוג, חפשו מורו בגוגל או לחצו על הלינק שבביו ובהיילייטס.🥰

1

מרטיבים פרוסת לחם, וסוחטים קלות. הלחם מספק אווריריות לקציצות (בדומה לפירורי לחם מי מכם שמכיר) מניחים את הלחם בקערת הערבוב ומוסיפים את כל חומרי הקציצות פרט לקמח. מערבבים בתנועות לישה עד שמקבלים מסה אחידה.
מגלגלים קציצות בגודל כדור פינגפונג ומועכים אותם למעין אליפסות שטוחות.

2

מחממים שמן לטיגון - הוא לא צריך להיות מאוד עמוק כי הן מגירות שומנים בעצמן.
בינתיים שמים על צלחת שטוחה קמח ומקמחים את הקציצות היטב. מטגנים אותן עד השחמה עמוקה ומוציאים לרשת צינון. ברמת העיקרון אפשר לעצור כאן ויש לכם אחלה קציצות מוטגנות. אבל אל תפספסו את הרוטב, זה מביא אותן לרמה אחרת של אוכל מנחם 😊

3

מכינים את הרוטב, בסוטאג׳ מחממים שמן ופותחים בו את רסק העגבניות יחד עם הצ׳ילי והשום. מערבבים היטב עד שהוא נדבק ומתפרק בסיר. מוסיפים מלח, פלפל ומים, מערבבים היטב ומנמיכים את האש.

4

מסדרים את הקציצות במעגלים צפופים ומוודאים שהן מכוסות היטב ברוטב. במידת הצורך מוסיפים עוד מים- הקמח שעל הקציצות מסמיך את הרוטב בזמן הבישול כך שגם אם הרוטב נראה מעט דליל בהתחלה - אל דאגה.

5

מבשלים כחצי שעה-שעה על אש נמוכה מאוד, מידי פעם משקים את הקציצות ברוטב ומוודאים שהנוזלים לא נגמרו. יודעים שהן מוכנות כשהרוטב נהיה סמיך והמפלס נוזלים ירד בער לחצי הגובה.

שיהיה לכם בתאבון, תהנו ♥️

החלפות וטיפים מהשפית

אם אתם בענייני המזון הטבעוני, הכנתי לכם את הגרסה הטבעונית לקציצות של סבתוש ממש כאן, תהנו!

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.