logo

אז מה אוכלים הבוקר?

כמעט מג׳דרה, אורז ועדשים טעימים להפליא

פשוט

כמעט מג׳דרה | צולם ע״י: מור אוחנה

15 דק׳ בישול עדשים | 10 דק׳ בישול אורז

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

אוקיי, אז למען ההגינות - אני לא מחובבי המג׳דרה.

אני לא בטוחה מה לא זורם לי שם התיבול, או הבעיות הסלקטיביות המוזרות שלי עם עדשים - הם לא באים לי תמיד טוב. אבל הפעם אמרתי לעצמי שאני רוצה אורז קצת אחר, שמרגיש בריא יותר עם ערכים נוספים וזה, ואמרתי לעצמי שאני מוכנה לתת למג׳דרה המפורסמת צ׳אנס נוסף. אבל, לא לגמרי.

אז החלטתי שהבדיקה תהיה שינוי של התיבל, ווואללה מה אני אגיד לכם, או שהבעיות שלי חמורות יותר מסלקטיביות לעדשים, או שהתיבול הוא הבעיה שלי עם המנה המפורסמת.

בקיצור ולעניין, המתכון הבא הוא קלי קלות מהלכת של אורז כיפי ושונה, שיכול להכניס קצת עניין לאורז השבועי שלכם. שיהיה בתאבון, ספרו לי איך יצא.

1

בסיר קטן שמים את העדשים עם מים רותחים וכפית מלח, מבשלים ברתיחה עדינה 15 דקות, במהלך הבישול מכפים את הקצף שנוצר. לאחר 15 דקות מסננים את המים.

00:15:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
2

קוצצים בצל.
מחממים סיר עם שמן זית איכותי ומטגנים את הבצל עד שהוא משקיף. מוסיפים את האורז ואת העדשים ומטגנים הכל יחד דקה- שתיים, עד שחלק מגרגירי האורז משנים קצת את הצבע שלהם למעין לבן אטום יותר. מוסיפים את המים והתבלינים ומערבבים היטב.

3

מנמיכים את האש וסוגרים את הסיר, אני אוהבת להניח נייר מטבח בין הסיר למכסה לוודא שהאדים נשארים כלואים בתוך הסיר, רק שימו לב שהנייר לא בולט לכם החוצה ובסכנת שריפה מהכיריים. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות.

00:10:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
4

מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לעשר דקות נוספות.

מודה שאני מפותחי הסירים במהלך בישול האורז שלי ואפילו ממערבבי האורז, אבל אתם מוזמנים לשמור על החוקים ופשוט ללכת לפי הזמנים המצויינים פה. שיהיה לכם בתאבון חברים!

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.