בסבוסה אלוהית בעשר דקות עבודה!
פשוט
180 מעלות | 30 דקות
•תבנית ריבועית 30/30 | 5 ס״מ גובה
•כשר | חלבי
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
מעבר לזה שכמרוקאית (בין השאר) נגזר עליי לאהוב בסבוסות, ובכלל עוגות סולת מתוקות, אני חושבת שמה שאני אוהבת במיוחד בבסבוסה, זה שכמה שהיא פשוטה - גם בהכנה שלה, אבל בעיקר ברעיון שלה, עוגת סולת לא מתפנפנת ולא מתאמצת, ככה היא טעימה. וככה האנשים שאני אוהבת במיוחד אוהבים אותה. אני פשוט אוהבת לראות כמה האהובים שלי מתענגים עליה, וכמה מהר היא מתחסלת. אתם מבינים, היא נימוחה, ואוורירית והשילוב הזה של הסולת שמתנפחת מהסירופ והקוקוס העדין פשוט עושים אותה לעוגה מנחמת שמתאימה כמעט לכל מצב. אני מבטיחה לכם שאחרי שתכינו אותה, אתם לא תחפשו מתכון אחר לעוגת הסולת המפורסמת. היא תעשה את העבודה.
הכנת העוגה
מחממים תנור לחום של 80 מעלות. מפזרים את הקוקוס בשכבה דקה וקולים אותו כחצי שעה. מצננים היטב. אמנם שלב זה אינו חובה, אבל הוא ממצא את הטעמים של הקוקוס ומדגיש אותם.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות על מצב טורבו.
מערבבים יחד את כל מצרכי העוגה היבשים, מוסיפים את היוגורט והחמאה המומסת ומערבבים היטב. מומלץ לגבש את המסה במעין תנועות לישה, אמורה להתקבל מסה אחידה ובצקית, ולא מסה רכה כמו בעוגות בחושות רגילות.
מעבירים את הבצק לתבנית, אני השתמשתי בתבנית של 30/30 לקבלת בסבוסה נמוכה. ניתן גם להשתמש בתבנית קטנה יותר אם רוצים אותה יותר גבוהה. מיישרים את הבצק ומעבירים לתנור החם למשך 30 דקות או עד שהיא זהובה.
הכנת הסירופ
בזמן שהעוגה נאפית, מכינים את סירופ הסוכר. מוזגים לסיר סוכר, מים, לימון, הל ועלי ורדים ומביאים לרתיחה עד שהסוכר נמס לחלוטין.
מכבים את האש ומוסיפים מי זהר לפי הטעם. ממליצה לטעום את הסירופ לפני כן ולראות האם הורדים הוציאו טעם חזק, לפי חוזק טעם הורדים, מננו את כמות מי הזהר. מצננים לטמפרטורת החדר.
מוציאים את העוגה מהתנור ובעודה חמה מוזגים עליה את סירופ הסוכר. בזמן מזיגת הסירופ, לפחות אחד מהשניים צריך להיות חם לחלוטין- העוגה או הסירופ עצמו. מאפשרים לעוגה לשתות את כל הנוזלים לאט.
מאפשרים לעוגה להצטנן מעט, מפזרים פיסטוקים קלויים, חותכים לקוביות ומגישים.
החלפות וטיפים מהשפית
ניתן להמיר את החמאה במתכון ב-90 מ״ל / חצי כוס שמן, ואת היוגורט בקרם קוקוס לקבלת עוגה פרווה.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
פחזניות וניל מושלמות!
פחזניות מבצק רבוך במילוי קרם פטיסייר חלק מושלם וציפוי סוכר גבישי
בינוני
עוגת שוקולד של קונדטוריית milk
עוגת שוקולד רכה ומושקעת, עם 2 סוגי קרמים ופינוקים טעימים בין השכבות
מורכב
פאי תפוחים כפרי עם טעמים מהילדות
עוגת תפוחים וקינמון של דודה סימה, פשוטה ומושלמת שמתחשק לאכול ישר מהתבנית
פשוט
טארט שוקולד קרמי מושלם
בצק פריך קקאו שקדים במילוי קרמו שוקולד קטיפתי ומושלם, טארט פשוט ואלוהי
מורכב
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.