logo

אז מה אוכלים הבוקר?

סלט כרוב ומלפפונים בקלי קלות

פשוט

סלט כרוב מלפפונים ברוטב חמוץ מתוק | צולם ע״י: מור אוחנה

10 דקות והסלט מוכן

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

אני מתה על כרוב, על כל צורותיו, אפוי בתנור, בממולאים, בחמוצים ועל הגריל, אבל בסלטים כשהוא טרי ורקיספי כמו שרק כרוב יודע להיות, אני אוהבת אותו במיוחד.

זה קצת ירק לעצלנים כן? חותכים לגפרורים ומקבלים ירק רצוץ היטב ובמסה גדולה, ויכול להיות שזו אחת הסיבות לאהבה שלי אליו, אבל ככל הנראה זו העובדה שהוא יודע לספוג טעמים באופן יוצא מהכלל, ושלעומת הרבה ירקות אחרים הוא יודע לשרוד את הלילה, ולהשתבח עד היום שלמחרת ככה שגם אם נשאר ממנו - הוא לא נזרק.

הסלט הבא, שבאמת לוקח דקות בודדות להכין, הוא מהסלטים האלו שאני מכינה שנים וכל פעם משנה קצת את מה שמלווה בו את הכרוב, אבל הרוטב נשאר זהה, פשוט וטעים שבא לשתות מהסוף של הקערה. מבטיחה לכם שלא תתאכזבו, שיהיה בתאבון ♥️

1

מתחילים מהרוטב בשביל לאפשר לסוכר להמשיך להנמס בזמן הקיצוץ. בצנצנת קטנה, מערבבים היטב חומץ, סוכר, סויה ושמן עד שהסוכר נמס לחלוטין.

2

חותכים את הכרוב לגפרורים דקים ככל האפשר, ולאחר מכן חוצים אותם לשניים על מנת שהם לא יהיו ארוכים מידי. קוצצים את הכוסברה.

3

חוצים את המלפפון באמצע, ומנקים לו את המרכז ככה שישאר רק החלק הקשה שלו. חותכים לטבעות.

4

מעבירים לקערה את הירקות החתוכים והשקדים - מומלץ לקלות אותם מעט לפני, מוזגים את הרוטב, מערבבים היטב וזהו. מוכן, תגישו מיד ושיהיה בתאבון!

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.