סלט תאנים קייצי ורענן
פשוט
כשר
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
אני מאוד אוהבת סלטים. אבל בתנאים שלי.
הם חייבים להיות מושקעים ולא שגרתיים, הרוטב - צריך להיות כזה שמשלים את הירקות בדיוק, תוספות מעניינות צריכות להכנס לשם ואיזה פרי חי או מיובש גם. אחרת זהה מרגיש לי דיאטטי ואני מרגישה חסרת מעוף ורצון לאכול את הסלט.
המנה הזו בהחלט התחילה כמנה של - בואי נשמור היום בארוחת צהריים קצת יותר מהרגיל, הגזמת לאחרונה, אבל בביס הראשון הבנתי ששמירה או לא, יצא לי פה סלט טעים, רענן ובלי תועפות של הגזמות שמנמנות.
הוא פרשי בטירוף, ואטריות השעועית הרזות והטעימות (מאוד) סופחות אליהן את הרוטב החמצמץ שמשתלב כמובן מצויין עם כל הירוקים אבל מה שהוא עושה לתאנים זה הכיף האמיתי. מכירים את הסרטונים האלו ששמים לימון על אבטיח? אז כזה. בתאנה. אמאלה. בקיצור ולעניין תפסו את כל הירוקים שיש לכם בבית, ולכו להכין לכם סלט אליפות!
נתחיל מהקיצוצים - את הגזר קולפים וחותכים למקלות ארוכים / משתמשים בקולפן פסים, את המלפפון חוצים וחותכים לטבעות - הוא צריך להיות בגודל כיפי של ביס די גס.
את הסלרי והבצל הירוק חותכים לטבעות ואת הנענע והכוסברה קוצצים דק.
לבסוף, חותכים את התאנים לפלחים.
את חבילת אטריות השעועית מניחים בקערה קטנה ומכסים במים רותחים. תוך 2-3 דקות הן יהיו מוכנות לסינון. לאחר הסינון תחתכו אותן לגודל אכיל יותר מהאורך המטורף שהן מגיעות בו 😅
לבסוף, מכינים את הרוטב, לצנצנת קטנה כותשים שום ומגרדים ג׳ינג׳ר.
מוסיפים את הרטובים ואת המלח, קוצצים עירית דק, מכניסים לצנצנת ומערבבים הכל היטב.
מערבבים יחד את הירקות, אטריות השעועית והרוטב הטעים ומוסיפים מלמעלה מעט פיסטוקים קלויים וקוביות פטה עיזים. בתאבון!!
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
ג׳עלה מושלמת לסלט בקלי קלות
תערובת פיצוחים מתובלים, תוספת מושלמת שמשדרגת כל סלט
פשוט
סלט כרוב ומלפפונים בקלי קלות
סלט כרוב מלפפונים ושקדים ברוטב חמוץ-מתוק מושלם, ובאפס מאמץ
פשוט
שום קונפי מתובל
שיני שום קונפי בתנור, מתובלים ורכים שהולכים עם ועל כל מנה
פשוט
קרפצ׳יו חציל שרוף משגע עם יוגורט ועגבניות
סלט חצילים שונה מהרגיל, טעים מרשים ומהיר להכנה!
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.