logo

אז מה אוכלים הבוקר?

סלט סלק טעים בטירוף עם רוטב מפתיע שלא מצריך עבודה

פשוט

סלט סלק ציזיקי | צולם ע״י: מור אוחנה

10 דקות הכנה

כשר | חלבי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

נכון יש סלטים כאלו שקורים לכם כטעות, והם יוצאים אמאלה? אז זה קרה פה, והשוס הוא שגם לקח לי בערך 5 וחצי דקות להכין אותו כי הרוטב שלו הוא רמאות גמורה.

אז נכון שהרימון קולף מראש וחסך פה כמה דקות של עבודה, אבל אם אתם חסרי זמן, חמוציות או תפוח ירוק גם יעשו פה את העבודה, אנחנו רק מחפשים עוד קיק קטן של חמוץ מתוק פה. בקיצור ולעניין ובשביל שחלילה הפתיח לא יהיה ארוך יותר מהמתכון, מגישה לכם את סלט הסלק הקל ביקום.

1

חותכים את הסלקים לחצאים ואז לפיסות גדולות. אם הסלק בגדול של הראש שלכם, כמו שהיה אצלי, תנו לו עוד חיתוך. מעבירים לקערת ההגשה.

2

את הבצל חותכים לרבעי טבעות, ויחד עם גרגירי הרימון הקלוף מוסיפים לסלק. קורעים מעל את עלי בזיליקום.

3

זהו, הגענו לרוטב. מוזגים צ׳יזיקי (אני השתמשתי בציזיקי של גד, הוא נוזלי מאוד ומתאים פה בול) ומוסיפים מלח פלפל. נגמר המתכון, בתאבון חמודים 🥳

החלפות וטיפים מהשפית

בא לכם לשדרג את הסלט? גרדו מעל בקולפן גבינת פרמז׳ן טובה.

-

בא לכם לשדרג את הסלט #2? אתם מוזמנים להשקיע יותר ממני ולצלות סלקים אמיתיים בתנור. אני מודה שמרוב שאנחנו אוכלים סלק פה בבית, אנחנו משתמשים בסלק שמגיע מוכן לאכילה בשקיות וואקום והוא בעיניי מעולה, אם בא לכם להשקיע, כמובן שאפשר להכניס סלק טרי לתנור עם קצת שמנ״ז ומלח גס, ואפות עד ריכוך. במקרה כזה רק תנו לסלק להתקרר לפני שאתם ממשיכים שהוא לא יחרבש את הרוטב.

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.