logo

אז מה אוכלים הבוקר?

טורט שוקולד יומולדת מושלם ומפנק

פשוט

טורט שוקולד יומולדת מושלם ומפנק | צולם ע״י: מור אוחנה

התייצבות עוגה כ- 3 שעות בקירור | מומלץ אף להקפיא אותה להתייצבות מספר שעות

קוטר 26

כשר | חלבי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

אני ממש אוהבת עוגות שמורכבות משכבות, כל שכבה מכניסה טקסטורה שונה, טעם אחד מחמיא לאחר, והחיבור שלהן לביס אחד תמיד מאפשר לייצר טעמים מאוזנים ועוד יותר כיפיים מאשר בעוגה שעומדת בפני עצמה.

את עוגת השוקולד הזו הרכבתי עם המחשבה הזו ממש, עוגה שלא מסובך להכין, שמלאה בכל טוב ושיהיו בה לפחות שני מרקמים שיעבדו טוב יחד. אז הטורט הטעים הזה - שאגב לחלוטין יעבוד גם בזכות עצמו אם אתם רוצים לקצר בזמנים, נשאר רך ואוורירי, ואחרי שמשקים אותו בשוקו, נהיה עסיסי לחלוטין. והקרם שוקולד-חמאה שמצפה אותו, אותו באמת אפשר לאכול בכפית. הוא פלאפי שוקולדי, אוורירי ומפנק והוא מכניס בדיוק את מידת הקרמיות שאני אוהבת בעוגת שכבות- לא רך מידי שמפיל את העוגה אלא קרמי שמספק לה איזון מושלם.

בקיצור ולעניין, אם מתחשקת לכם עוגת שוקולד מפנקת וטעימה להפליא, זו היא האחת, תהנו וספרו לי איך יצאה לכם העוגה 🤍

הכנת העוגה

1

מחממים תנור במצב טורבו לחום של 180 מעלות.

2

במיקסר עם וו גיטרה, מערבלים חמאה וסוכרים במהירות בינונית-גבוהה במשך 2-3 דקות. מידי פעם עוצרים ומגרדים עם לקקן את דפנות הקערה.

מוסיפים את הביצים לקערה ומערבלים שוב עד הטמעות מלאה. מגרדים את דפנות הקערה פעם נוספת.

3

מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוזגים בזהירות פנימה ריוויון, שמן ומחית וניל.

מגבירים את המהירות חזרה לבינונית-גבוהה ומערבלים עד שהתערובת אחידה לחלוטין, בהירה מאוד וכפולה בנפחה מגובה מסת החמאה והסוכרים שנהיתה לכם בשלב הקודם, מדובר בערבול של בערך 8 דקות. מידי פעם עצרו את המיקסר וגרדו את דפנות המיקסר.

הערבול הממושך בשלב הזה קריטי מאוד, מכיוון שאנחנו מאחדים הרבה מאוד נוזלים עם תערובת שומנית מאוד.

4

עוצרים את המיקסר ומנפים פנימה קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה ומלח.

מפעילים על מהירות נמוכה ומערבלים עוד דקה ורק עד הטמעות היבשים לתוך התערובת. מומלץ לסיים את הערבול באופן ידני עם לקקן ולוודא שאין שאריות לא מעורבבות בתחתית הקערה.

5

מוזגים את המסה לתבנית ומיישרים בעזרת לקקן או מרית מדורגת. מטיחים את התבנית על השיש קלות בשביל לוודא שהמסה התיישרה לחלוטין. אופים את העוגה במשך 20-25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

00:20:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
6

לאחר 20-25 דקות, לחצו בעדינות על העוגה, אנחנו רוצים שתהיה התנגדות קלה ושהיא תעלה חזרה אחרי הלחיצה. העוגה אמורה להיות גמישה ויציבה אך לא יבשה.

במידה והעוגה לא מוכנה, השאירו את העוגה בתנור חמש דקות נוספות.

7

מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לחלוטין על גבי רשת צינון. לאחר הקירור, ניתן לשמור את העוגה במקרר, עטופה בניילון, עד 5 ימים.

ציפוי שוקולד - חמאה | את הציפוי יש להכין ביום הרכבת העוגה, אחרת הוא יתייצב במקרר ויקשה מאוד על הרכבת העוגה

8

במיקסר עם עם וו גיטרה, מערבבים חמאה, סוכר, מלח, קקאו ואבקת שוקו במהירות בינונית-גבוהה במשך 5-7 דקות, עד שהתערובת חלקה ואוורירית. מגרדים את דפנות הקערה מידי פעם בעזרת לקקן.

9

מורידים את המיקסר למהירות הנמוכה ביותר ומוזגים לאט את החלב.

מגבירים למהירות בינונית-גבוהה ומקציפים במשך 2 עד 3 דקות, עד שהתערובת מבריקה וחלקה לחלוטין. מגרדים את דפנות הקערה מידי פעם בעזרת לקקן.

ניתן לאחסן את הציפוי בכלי אטום בקירור עד שבוע.

הרכבת העוגה

10

מכינים את הנוזל להשקיית העוגה, מערבבים יחד את החלב והשוקו עד שאין גושים בכלל.

11

מחלצים את העוגה מהתבנית, וחוצים אותה כך שיתקבלו 2 שכבות שוות בעובי שלהן.
מניחים שכבה אחת חזרה בתוך התבנית או הרינג, ניתן לצפות את שולי התבנית בשקף או נייר אפיה לפני החזרת העוגה לתבנית על מנת להקל על החילוץ שלה בעת ההגשה.
משקים את העוגה בחצי מכמות השוקו על ידי מברשת כך שתיספג היטב. מניחים במרכז את קרם השוקולד ומורחים ממנו שכבה אחידה. בשלב זה, אפשר להחביא בקרם השוקולד תוספות כמו תותים, אוכמניות, מקופלת או כל דבר העולה על דעתכם.

12

הניחו את שכבת העוגה הנוספת וחזרו על התהליך של ההשקיה.
לחילופין וליצירת מראה שונה לעוגה, ניתן לפורר בידיים לפירורים גסים את השכבה השניה של העוגה (בדומה לתהליך הכנת קייק-פופס) ולהרטיב אותה בנוזל ההשקיה. לאחר מכן מניחים את הפירורים על גבי שכבת קרם השוקו תוך שאתם דוחסים אותם מעט והכניסו לקירור. במהלך הקירור, הקרם מתייצב ומחזיק אץ שכבת הפירורים.

קירור לפני הגשה,

13

מקררים את העוגה להתייצבות מלאה של כשלוש שעות, מומלץ אפילו להקפיא אותה לילה ולהפשיר בקירור כשעתיים לפני הגשה. מחלצים את העוגה בעדינות מהרינג ומהשקף. מעבירים אותה לצלחת הגשה ומפזרים סוכריות צבעוניות מלמעלה.

את העוגה ניתן לשמור בקירור עד 5 ימים כשהיא עטופה היטב או נמצאת בקופסה אטומה.

החלפות וטיפים מהשפית

אם אין לכם ריוויון; ערבבו יחד חלב וחומץ יין / מיץ לימון ביחס של כף חומץ על כל כוס חלב והמתינו כ-10 דקות. לעוגה עצמה למשל, מלאו בחצי כוס מידה חצי כף חומץ ועליו מזגו חלב עד קצה הכוס, ערבבו בעדינות והמתינו מספר דקות.

-

אם מתחשק לכם לגוון קצת בטעמים, וילדים לא אמורים לאכול אותה, המירו את נוזלי ההשקיה באייריש קרים 🥃

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.