עוגיות חמאה פקאן שאין כמותן
פשוט
170 מעלות | 15 דקות
•30 עוגיות של 15 גרם
•כשר | חלבי
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
אוקיי, את העוגיות האלו אל תכינו אם לא בא לכם להתמכר לאחד הדברים הכי טעימים שיש. לא באמת, הן רכות כאלו ונמסות בפה לגמרי, משאירות תמיד חשק לעוד אחת או שתיים, ואם מכינים אותם קטנות כמו שכתבתי או אפילו קצת יותר קטנות, אפילו אין הרבה רגשות אשמה, וגם יש בהם פקאנים, אז זה בריא. נכון? ברצינות מוחלטת, אלו כנראה העוגיות האהובות עליי, משהו במליחות של הפקאנים יוצא כשאוכלים אותן ונותן קונטרסט הכי כיף שיש מול כל האבקת סוכר העננית שמצפה אותן, זה מהעוגיות שמתחסלות באותו יום של האפייה, ראו הוזהרתם.
אופן הכנה
מתחילים מקלייה וטחינה של הפקאנים, מחממים תנור לחום של 130 וקולים בו את הפקאנים במשך 20 דקות, מצננים לחלוטין. טוחנים את הפקאן למרקם שמזכיר פירורי לחם, לא נורא אם נשארות חתיכות קצת יותר גדולות.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה ואבקת סוכר ומערבלים עד קבלת מרקם קרמי ואחיד.
מקשקשים את החלמונים בקערית ומוסיפים בהדרגה למיקסר עד קבלת מרקם אחיד בין החמאה לחלמון. חשוב לתת זמן לערבול של החלמון והחמאה בשביל שהמסה של העוגיות תהיה אחידה ולא תשבר בהמשך.
מוסיפים קמח, מלח ואבקת אפייה יחד ומערבלים רק לקבלת בצק אחיד- חשוב לא לערבל יותר מידי. עדיף להשלים את הערבול באופן ידני, ולוודא שבתחתית הקערה המסה עורבבה לחלוטין.
מוסיפים את הפקאנים ומערבלים בקצרה עד שהם נטמעים בבצק.
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות על מצב טורבו. בנתיים מחלקים את הבצק לחתיכות של 15 גרם ומגלגלים לכדורים קטנים ומסדרים במרווחים על מגש. העוגיות מתנפחות מעט בזמן האפיה.
אופים את העוגיות במשך 15 דקות, לא להתפתות להשאיר אותן יותר מידי בתנור, הן אמורות להיות בהירות ורכות, זה יהיה הקסם שלהם בהמשך, מבטיחה.
מקררים את העגיות לחלוטין, וממלאים בקערה אבקת סוכר, מכניסים את העוגיות בעדינות לקערה ומגלגלים אותן עד שהן מצופות לחלוטין, שימו לב לעבוד בשלב זה בעדינות, הן רכות מאוד, וטעימות מאוד, בתאבון!
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
פחזניות וניל מושלמות!
פחזניות מבצק רבוך במילוי קרם פטיסייר חלק מושלם וציפוי סוכר גבישי
בינוני
עוגת שוקולד של קונדטוריית milk
עוגת שוקולד רכה ומושקעת, עם 2 סוגי קרמים ופינוקים טעימים בין השכבות
מורכב
פאי תפוחים כפרי עם טעמים מהילדות
עוגת תפוחים וקינמון של דודה סימה, פשוטה ומושלמת שמתחשק לאכול ישר מהתבנית
פשוט
טארט שוקולד קרמי מושלם
בצק פריך קקאו שקדים במילוי קרמו שוקולד קטיפתי ומושלם, טארט פשוט ואלוהי
מורכב
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.