סלט קיסר כרוב מושלם ללא ביצים חיות
פשוט
מנה ראשונה
•כשר | חלבי | כשר לפסח
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
אני מתה על סלטים של כרוב.
בכל הצורות ובכל הצבעים ובמיוחד כשהם ממלאים אותי כמו תוספת בארוחה. המנה הזו נולדה כשעשינו בבית על האש והחלטנו שלא בא לנו תוספת תפוחי אדמה כי בטעות הגזמנו עם האוכל בתקופה שקדמה לזה (כרגיל 🙃)
היה לנו כרוב יפה בבית, ובכלל היה לי חשק לסלט קיסר וכמובן שהוחלט לערבב את השניים וזו התוצאה - היפה להפליא אם יורשה לי.
אז כמו שניתן לראות, הכרוב שמר פה על הצורה שלו, ואת הרוטב המושלם שמצויין פה (לא, אל תוציאו ממנו את האנשובי תאמינו לי שלא תדעו שהוא שם, ואם אתם אוהבים קיסר במסעדות - גם שם הוא נמצא.) אנחנו מכניסים בין עלי הכרוב ככה שבכל חיתוך ובכל ביס מגיע לכם טעם נדיר של רוטב. במקום קרוטונים הלכנו על שקדים פרוסים שבעיניי הם תמיד שילוב מושלם לכרוב, והאורגנו הטרי, הוא כמובן אופציונלי כי לא נמצא כל השנה, אם מצאתם - תוסיפו הוא מוסיף רובד מהמם למנה. אבל השוס פה בכלל, הוא הפרמז׳ן הצרוב. אני לא יודעת מה קורה לי בגוף כשהאף שלי מריח גבינה חרוכה, אבל זה כאילו כל החושים שלי מתחדדים ואני חייבת לקחת ביס מיידי וטעים לי וכיף לי והלוואי שתשקיעו ותצרבו את הכרוב שלכם ותבינו על מה אני מדברת.
בקיצור ולעניין, אם יש לכם שולחן שחסר בו סלט, או אם מתחשק לכם לגוון לקראת שבועות בסלט קיסר קצת שונה, הנה האחד, תהנו המון ותכתבו לי אם אהבתם!
נתחיל ממלך המנה - הכרוב. מסירים ממנו את העלים החיצוניים, חותכים מעט את הגזע ופורסים את הרכוב לרבעים. בקערה גדולה ממלאים מים די קרים ומכניסים את רבעי הכרוב לאמבטיה לכעשר דקות.
טוחנים היטב את כל חומרי הרוטב בבלנדר מוט, הרוטב אמור להיות די סמיך אבל לא מידי (אם המרקם מזכיר גבינה לבנה, הגזמתם 😉).
כשהכרוב עוד במים, מפרידים בעדינות את העלים שלו זה מזה, מנערים היטב מהמים שנכנסו בין העלים ומוציאים למשטח יבש.
האמת שכמו ברוב סלטי הכרוב, גם פה, עדיף להשתמש בידיים כשזה מגיע לרוטב, אבל אם בא לכם ללכת על הדרך היותר סטרילית, מזגו בין עלי הכרוב מעט רוטב ובערך כף הגונה מעל הכל.
מעבירים את רבעי הכרוב לצלחת ההגשה, מפזרים עלי אורגנו, שקדים ופרמז׳ן מגורד דק מאוד.
עכשיו קורה הקסם, עם ברנר, צרבו את הפרמז׳ן היטב עד שעולה ריח מושלם של גבינה חרוכה ושהיא מקבלת צבע חום מגרה להפליא.
הגישו לצד סכין טובה שתסייע לסועדים לחתוך לעצמם פרוסה ותהנו 🤍
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
סלט תאנים קייצי ורענן
סלט של אטריות שעועית, המון ירוקים פרשיים ותאנים מתוקות
פשוט
ג׳עלה מושלמת לסלט בקלי קלות
תערובת פיצוחים מתובלים, תוספת מושלמת שמשדרגת כל סלט
פשוט
סלט כרוב ומלפפונים בקלי קלות
סלט כרוב מלפפונים ושקדים ברוטב חמוץ-מתוק מושלם, ובאפס מאמץ
פשוט
שום קונפי מתובל
שיני שום קונפי בתנור, מתובלים ורכים שהולכים עם ועל כל מנה
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.