logo

אז מה אוכלים הבוקר?

קרפצ׳יו חציל שרוף משגע עם יוגורט ועגבניות

פשוט

קרפצ׳יו חציל שרוף משגע עם יוגורט ועגבניות | צולם ע״י: מור אוחנה

מנת פתיחה

כשר | חלבי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

סלטי חצילים על כל סוגיהם הם חולשה שלי - אחת מיני רבות אבל בכל זאת.
מגיל קטן, הסלט שאיתו הייתי בולסת חלק גדול מהחלה בשישי בערב היה סלט חצילים במיונז או כמובן החציל המטוגן המושלם שמולו אין לי שום סיכוי - במיוחד כשהוא יורד מהאש ויש עליו כמה גרגירי מלח 🤤
לעת בגרות, ודיאטה, חיפשתי לי דרכים לנקות מהחציל את המיונז או השמן, והמנה הזו ממש ממש עונה על הצורך החצילי והדיאטטי הנוכחי שלי.
והנחמד פה? שקל ומהיר בטירוף להכין אותה, ואיזה יפה היא הא?
אז בקיצור ולעניין, ואם בא לכם לגוון קצת עם החציל בשישי הקרוב, תהנו לכם מהמתכון, שיהיה בתאבון ושבת שלום, שקטה ומלאה באוכל טעים 🤍

1

נתחיל מכוכב המנה, החציל. שרפו אותו על גז או בתנור על מצב גריל עד שהוא מתרכך לחלוטין ושקליפתו משחימה ומספקת לו טעם שרוף עדין. צננו אותו מעט.

2

מכינים רסק מהעגבניות ומניחים במסננת שחלק מהנוזלים יצאו ממנו. לאחר הסינון ממליחים מעט. פורסים את הצ׳ילי לפרוסות דקות אלכסוניות.

3

קוצצים דק מאוד את הנענע והכוסברה. מערבבים יחד את היוגוט עם הירוקים הקצוצים, מיץ יוזו או לימון, וטוגראשי או צילי גרוס. ממליחים במלח גס.

4

חזרה לחציל! חוצים אותו ומרוקנים את הבשר שלו לצלחת ההגשה, משטחים אותו על גביה לשכבה בעובי אחיד. מניחים במספר נקודות על גבי החציל תלוליות של היוגורט המתובל, ובנקודות אחרות את הרסק המסונן. מניחים פרוסות צ׳ילי ובוזקים מעל הכל מעט מלח גס. זהו, המנה שלכם מוכנה! שיהיה לכם בתאבון חברים 🤍

החלפות וטיפים מהשפית

אם אתם מעוניינים להמיר את המנה לפרווה, החליפו את היוגורט במיונז, הטעמים כמובן יהיו קצת שונים, אך לא פחות טעימים 🤗

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.