logo

אז מה אוכלים הבוקר?

קרפצ׳יו קולורבי ותאנים חגיגי

פשוט

קרפצ׳יו קולורבי ותאנים | צולם ע״י: מור אוחנה

15 דק׳ הכנה

מנה ראשונה

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

קולורבי הוא אחד הירקות שאני יותר אוהבת לנשנש, הוא מרענן, קליל, בריא וקראנצ׳י בטירוף.

לימון סופר מחמיא לו ובגלל שהוא שורשי וקשה המנה הבאה יושבת עליו בול.

אתם לא יודעים כמה קל ומהיר להכין את המנה הזו, והרושם שהיא עושה, ובעיקר הטעם שלה פשוט שווים את הקפיצה לסופר להצתיידות בכוכב המנה - הקולורבי. היא יכולה לעבוד על שולחן חג, בארוחת ערב מושקעת או כשבא לכם להרשים אורחים. בקיצור תנסו, תנגסו ותהנו!

1

מקלפים את הקולורבי בזהירות עם סכין חדה.

אם יש לכם מנדולינה, זמן ההכנה שלכם התקצר בעוד כמה דקות! פורסים פרוסות דקות ככל האפשר של הקולורבי ומסדרים על צלחת ההגשה כרעפים בשכבה אחידה.

סוחטים מעל הקולורבי לימון.

2

פורסים במנדולינה גם את גבעול הסלרי ופלפל הצ׳ילי האדום ומסדרים על גבי הקולורבי. פורסים את התאנה בסכין (תאנה לרוב לא תשרוד את המנדולינה) ומניחים מספר פרוסות על המנה גם כן.

3

סוחטים מיץ מחצי עגבניה מעל הקרפצ׳יו, מעלעלים כוסברה ומוסיפים.

חותכים מספר שיני שום קונפי ומסדרים גם אותם על המנה.

4

למשתמשים בחמאה, בסיר קטן ממיסים את החמאה ונותנים לה להשרף מעט כך שתהפוך לחומה ובעלת טעם אגוזי עשיר. בעזרת כף ״מכפים״ את השומן בלבד ללא המשקעים השרופים ומוסיפים למנה כף או שתיים, לגרסה הטבעונית/פרווה, השתמשו באותה כמות של שמן זית איכותי.

5

לבסוף, מגרדים מעל המנה אבן יוגורט או גרידת לימון להוספה של עוד עקצוץ חמצמץ. שיהיה בתאבון!

קרפצ׳יו קולורבי מושלם | צולם ע״י: מור אוחנה

החלפות וטיפים מהשפית

כמו שרשמתי ברשימת המצרכים, את החמאה החומה ניתן להחליף בשמן זית איכותי, ואת אבן היוגורט בגרידת לימון או במעט סומאק. אבן יוגורט מוסיפה למנה יותר חמצמצות מאשר טעם של גבינה.

-

אם אין תאנים, חפשו פרי אחר שאתם אוהבים ונמצא בעונה; אגסים, תפוח ירוק, תותים או ענבים יכולים לעבוד פה גם מצויין המטרה היא להכניס טיפונת מתיקות למנה בלי ממתיקים סוכריים.

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.