logo

אז מה אוכלים הבוקר?

עוגת גזר טעימה שאין כמותה והכי קלה שיש

פשוט

עוגת גזר בחושה עם קרם גבינה | צולם ע״י: מור אוחנה

20 דקות עבודה | 35 דקות אפיה | 190 מעלות טורבו

24 קאפקייקס או עוגה בקוטר 26

כשר | חלבי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

אז עוגת גזר היא מאלה שלקח לי שנים לנסות, לא הבנתי את הרעיון של ירקות בעוגות אני מודה.
אבל כל העולם הזה של עוגות מתובלות, בעיקר בקינמון, זה משהו שאני אוהבת ממש, אז ההתאהבות בעוגה הזו וההערכה שנהיתה לי אליה היו בלתי נמנעות.
עוגה בחושה ונימוחה, הוא משהו שתמיד כיף לנשנש, במיוחד כשרוצים שהיא תהיה בייתית ובלי הרבה מאמץ, וחברים, בעוגה הזו באמת שאין כמעט מאמץ. את המצרכים של העוגה רק מערביבם, אין פה פעולות מיקסרים או הקצפות והפרדות ביצים, והדבר היחיד שיצריך מאמץ הקצפה הוא קרם הגבינה שאני ממליצה בחום רב (מאוד) לא לוותר עליו כי הוא גם קל ברמת האתם לא יכולים לפקשש אותו וגם מאזן את העוגה בצורה בלתי ניתנת לתיאור. ולגבי סירופ ההשקייה, אז הוא מוסיף פה רובד טעם הדרי משגע וההל כמובן עושה את שלו. הסירופ גם יאריך לעוגה שלכם את אורך החיים מעט, אבל כאמור - הוא אינו חובה והעוגה תהיה מצויינת גם בלעדיו.

אז בקיצור ולעניין, כנסו למטבח ותכינו עוגת גזר בחושה רכה, אוורירית מפנקת וטעימה שאין כמותה, ואני מבטיחה לכם שלא תרצו להפסיק ליישר אותה לעולם 🧡🥕🧡

1

השלב הראשון וכנראה היחיד שדורש מאמץ קל הוא גירוד הגזר.
מגרדים בפומפיה הגסה או במג׳ימיקס את הגזרים ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים פנימה את כל המצרכים הרטובים- יוגורט יווני, ביצים, חמאה בטמפרטורת החדר (אפשר כמובן לשים במיקרו, אבל ממש ל30 שניות או אפילו פחות), רסק תפוחים, וניל וסוכרים. מערבבים היטב.

2

מחממים תנור על 190 מעלות טורבו.

3

בקערה נפרדת מערבבים את המצרכים היבשים, ומקפלים לתוך תערובת הרטובים.
את הקיפול מבצעים בשתי חלקים עם לקקן ורק עד הטמעות של הקמח. ערבוב יתר יהפוך את העוגה לדחוסה.

4

משמנים קלות את תבנית הקאפקייק או העוגה בספריי שמן, ומוזגים את התערובת פנימה.
שימו לב שהעוגה עולה די הרבה, אז אל תמלאו אותה עד גובה התבנית, השאירו כשליש פנוי. אופים בתנור החם כ-30 דקות לקאפקייק או 45 לעוגה. היא צריכה להשחים קלות וקייסם צריך לצאת יבש.

הכנת הסירופ וקרם הגבינה

5

עוברים לסירופ, בקלחת או סיר קטן מרתיחים יחד את כל המצרכים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
אם אתם אוהבים במיוחד את הטעם ההדרי, הוסיפו גם קליפה או גרידה של תפוז. אפשרו לסירופ לבעבע כעשר דקות על אש נמוכה.

6

עבור הקרם, כל שעליכם לעשות הוא להקציף יחד את המצרכים, בהתחלה במהירות נמוכה שאבקת הסוכר לא תעוף לכל עבר, ואחר כך במהירות גבוהה יותר עד שמתקבל קרם יציב ושהמקציפים משאירים סימנים בקרם.

הרכבה

7

כשהעוגות מוכנות, מצננים אותן קלות ומשקים בסירופ התפוזים. החוק בהשקיית עוגה אומר שלפחות על אחד מהשניים להיות חם - הסירופ, העוגה או שתיהם.

כשאתם מוכנים להגיש, ערמו כף גדושה של הקרם על כל קאפקייק ומרחו אותו בתנועה סיבובית.
מקווה שתתאהבו במתכון כמוני, שיהיה בתאבון ♥️

החלפות וטיפים מהשפית

**טיפ חשוב! עוגות בחושות נשמרות טוב יותר מחוץ למקרר, אני ממליצה לכם לשמור אותה ללא קרם הגבינה בקופסה אטומה ואת הקרם למרוח בעת ההגשה בלבד.
(כמובן, שבימי הקיץ עדיף לשמור אותן בקירור ואז ניתן למרוח את הקרם ולשמור את העוגה יחד או לחמם אותה קלות לפני ההגשה ורק אז לצפות בקרם)

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.