logo

אז מה אוכלים הבוקר?

חרוסת מושלמת של סבא לולו

פשוט

חרוסת מושלמת של סבא לולו | צולם ע״י: מור אוחנה

800 גרם חרוסת

כשר | כשר לפסח | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

החרוסת הזו, זה אולי הדברים שאני הכי אוהבת בעולם.

אבל זאת ספציפית. את רוב החרוסות האחרות שטעמתי, לא אהבתי ככה.. כנראה שיש בה את הקסם של סבא, ואת הזכרונות שלי מהילדות, שמעלים את הטעם לשלב אחר לגמרי של טעים. אבל! יש לציין שכל מי שטעם את המתכון הזה התאהב גם.

לסבא היו 2 תפקידים עיקריים לקראת כל פחס. לטחון את הדגים לגפילטעפיש המושלם של סבתא, והממרח המתוק והמושלם הזה.אני זוכרת אותו עומד במטבח עם גופיית סבא לבנה, הכרס שלו מהדקת את החולצה לגוף והמעט שיער שיער הלבן שלו עומד בצורה משעשעת כי הוא בבית ולא מסורק מספיק, וטוחן יחד את המצרכים, וכמובן, שמכין גם צנצנת אחת לכל אחד מהאחים של אמא שיהיה לנו משלוח הביתה, כי איך אפשר לאכול מזה רק בערב החג?

עכשיו, כשסבא וסבתא כבר לא איתנו, וכל שנשאר לנו זה הזכרונות המתוקים מהם, אני מקפידה כל שנה להכין צנצנת חרוסת שלהם, לא משנה איפה אנחנו עושים את החג. זה משאיר אותם איתי, ומביא אותם לארוחת החג, ולרגע מחזיר אותי לבית שלהם, בשולחן החג, כשסבא בראש, וסבתא לצידו, וכולנו מתענגים על המטעמים והרגעים המאושרים האלו.

מקווה שתתאהבו גם במתכון של סבא, ושגם לכם הוא ימתיק את החג, שיהיה פסח שמח וכשר 🤍

1

מעבדים בבלנדר את התמרים והיין עד שהתמרים נפתחים למחית רכה. מוסיפים מלח וקינמון ומעבדים בקצרה להטמעות ופיזור אחיד שלהם בתמרים. אם מעבד המזון שלכם לא אטום, הניחו מטלית על איזור המכסה שהיין לא יתיז החוצה.

2

מוסיפים תפוחים ואגוזים ומעבדים בפולסים. המטרה היא לקבל מסה לא מאוד חלקה, עם חתיכות קטנות של תפוחים ואגוזים. ניתן להוסיף לחרוסת גם פיסטוקים.

מעבירים את הממרח לצנצנת נקייה ושומרים בקירור עד ארוחת החג, תהנו חברים, מקווה שתאהבו את המתכון של סבא לפחות כמוני 🥰

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.