logo

אז מה אוכלים הבוקר?

גיוזה עוף ברוטב ציר מיסו עדין

פשוט

גיוזה עוף בציר מיסו | צולם ע״י: מור אוחנה

הפשרה בקירור של דפי הגיוזה

25 יחידות

כשר | בשרי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

כשהיינו בסלוניקי, אכלנו ראמן שהבסיס שלו היה ציר מיסו (מתכון שחזור יעלה בקרוב 🤓), הציר הזה היה כל כך טעים ועדין להפליא, שמיד התחילו לרוץ לי בראש מנות שונות שיכולות לקבל באהבה רוטב דומה.

כידוע לכם, כושר האכילה שלי בגיוזות גבוה במיוחד, במקרה הזה, הוא גדל. והרוטב הזה, הוא האשם העיקרי.
היה פה פרפקט מאצ׳ בין גיוזות העוף הטעימות שלי והקטיפתיות של המיסו, המתיקות המאוזנת בלימון והקונטרסט בין הרוטב העדין והקראנץ׳ המושלם של הגיוזה.

בקיצור, יש פה מנה, שלא מביישת מסעדה בצ׳יינאטאון הקרוב לביתכם, מבטיחה לכם שאתן תתעלפו גם מהשילוב של הטעמים, מחכה לשמוע מה אתם חושבים ואיך יצא לכם גם!

מתחילים עם הכיסונים

1

עד ההכנה, שמרו את דפי הגיוזה במקפיא, בלילה לפני ההכנת, תעטפו את החבילה במגבת והכניסו למקרר שיפשירו לאט ובזהירות. חשוב שתמיד הדפים יהיו בשקית אטומה שכן הם מתייבשים ונהיים קשים לתפעול אם הם באוויר הפתוח יותר מידי זמן.

2

כותשים את השום לתוך המיכל של המג׳ימיקס, ומגרדים פנימה (או קוצצים דק ממש) גם את הג׳ינג׳ר, חותכים את הבצל הסגול והירוק לרבעים, וחותכים את הגודל הרצוי של הצ׳ילי, אני שמתי בערך 4 ס״מ מהסוג הירוק.

3

במג׳ימיקס עם דסקית מגרדת גדולה (או בפומפיה רגילה), מגרדים את הגזר. מחליפים את דסקית הפומפייה בסכין הרגילה של המג׳ימיקס, ומכניסים את חזות העוף, הירקות, הנענע והכוסברה ומפעילים עד שהכל קצוץ ומאוחד היטב.

במידה ואתם עובדים בלי מג׳ימיקס, תעבדו עם עוף טחון במקום.

4

מעבירים לקערה ומוסיפים שמן שומשום, סויה, סוכר, מלח ופלפל ומערבבים.

מכינים בקערית קטנה מים ומוציאים את דפי הגיוזה מהקירור.

5

מתחילים במלאכת הקיפול, לוקחים דף בודד, ומרטיבים אותו לאורך כל קוטר הדף, אני אישית ממש טובלת את שולי הדף בקערית סביב הקוטר, אני מוצאת שקל יותר להדק את הקיפולים בצורה הזו.

במרכז הדף מניחים כפית- כפית וחצי של המלית, את הקיפול שמצולם בתמונה מבצעים כך- מקפלים את העיגול על גבי המילוי כך שנוצ חצי עיגול, צובטים במרכז חצי העיגול שנוצר היטב.

מתחילים לצבוט את צידי הגיוזה, כך שחצי הדף שפונה אליכם נשאר חלק וללא קפלים, והחצי הרחוק מכם הוא החצי שתקפלו

אופן קיפול גיוזה | צולם ע״י: מור אוחנה
6

חוזרים על הפעולה, כך שיווצרו בין 3-4 קפלים בכל צד של הגיוזה, ומניחים על משטח העבודה. חוזרים על הפעולה עם יתר הדפים. במידה והקיפול הזה מקשה עליכם, פשוט קפלו לחצי עיגול והדקו את הגיוזה היטב.

7

במידה ואתם רוצים להגיש את כל הגיוזות שקופלו, המשיכו לשלב הבא, במידה ותרצו לשמור חלק ליום אחר, הניחו בתחתית קופסא אטומה פיסת נייר אפייה וסדרו עליה את הגיוזות עם מרווחים. הכניסו להקאה וכשתרצו להכין אותם תעברו מיד לשלב האידוי ללא צורך בהפשרה.

לפני האידוי, מכינים את הרוטב

8

בסיר רחב מניחים את כל חומרי הרוטב, מכוונים את האש לבינונית גבוהה, ומערבבים היטב עד שהמיסו והסוכר נטמעים בנוזלים. מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לבשל כעשרים דקות עד שהרוטב מצטמצם היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

00:20:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף

אידוי והגשה

9

מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן. כשהוא חם, מסדרים את הגיוזות במחבת ומטגנים עד שתחתית הגיוזות מקבלת צבע שחום יפה. מוסיפים מים למחבת בעומק של כס״מ, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש לבינונית. מאדים עם מכסה סגור כעשר דקות עד שהמים מתאדים לחלוטין.

טיגון גיוזה | צולם ע״י: מור אוחנה
00:10:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
10

מוגזים את הרוטב לצלחת הגשה רחבה, כך שהוא מכסה את כל פני שטח הצלחת בשכבה דקה. מוציאים את הגיוזות החמות כשהן מונחות עם הצד של הקפלים על הרוטב והצד השחום כלפי מעלה. מעטרים בבצל ירוק קצוץ ומגישים חם.

מחכה לשמוע איך יצא, שיהיה בתאבון!

החלפות וטיפים מהשפית

בשביל לקבל את הגרסה הצמחונית-טבעונית, הממש ממש לא פחות טעימה, החליפו את חזות העוף בחצי קוביית טופו. מבטיחה לכם שזה טעים לא פחות מהעוף.

-

רוצים את הגרסה הלא כשרה? המירו את העוף בכ-15-20 יחידות שרימפס.

-

נשארה לכם מלית עוף? תכדררו כדורים ותהכו אותן לקציצות עוף טעימות!

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.