logo

אז מה אוכלים הבוקר?

סלמון אפוי עם קראסט בקלי קלות

פשוט

סלמון אפוי במשרה מתקתק עם קראסט פנקו-פיסטוק טעים בטירוף | צולם ע״י: מור אוחנה

השריה במרינדה שעה עד לילה | 180 מעלות 30 דקות

6 יחידות פילה

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

המנה הזו היא מנת הסלמון הקבועה שלי בבית, לפעמים הקראסט משתנה קצת או שאני מוסיפה גורם מתבל נוסף למרינדה, אבל בגדול זה בדרך כלל הכיוון, ובפרט כשאני קונה דג קפוא ולא טרי שאיתם קשה יותר לעבוד על מחבת - אז התנור פה הוא פתרון מושלם עבורם.
רמת המורכבות פה שואפת לאפס, והטעם פשוט מושלם. וכמו כל מתכון עם מרינדה, גם פה ככל שתתנו לדג לשתות יותר את חומרי המשרה הטעמים שלו יתעצמו והוא יהיה עסיסי ומפנק. בקיצור ולעניין בפעם הבאה שאתם רוצים להגיש דג, קבלו ממני את המתכון המנצח!

1

מערבבים יחד את כל חומרי המשרה בקופסה.
מנגבים מעט את הדג על ידי נייר מטבח ומוודאים שהוא נקי, מכניסים אותו לקופסאת המשרה (במידה והדג עם עור, הניחו את החלק החשוף כלפי מטה כך שהוא ישתה את המרינדה היטב). סוגרים את הקופסה ומכניסים למקרר לבין שעה ללילה.

2

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, ובינתיים מכינים את הקראסט.

קוצצים פיסטוקים ועירית ומערבבים אותם עם פנקו, שום כתוש ושמן שומשום. מוציאים את הדג מהמשרה לתבנית פיירקס ומניחים על כל פיסה מהציפוי הטעים תוך כדי שמהדקים אותו מעט על הדג.
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום.

3

מכניסים את הדג לתנור החם למשך 10 דקות, לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום ואופים עד שהקראסט מזהיב והדג מגיע לרמת האפיה שאתם אוהבים.
(בין 13-20 דקות נוספות תלוי בעובי הפילה וברמת המוכנות שאתם אוהבים).

בתאבון 💖

החלפות וטיפים מהשפית

אם אין לכם בבית פונזו או מירין, אני ממליצה בחום לקנות אותם אם הטעמים האסיאתיים מעניינים אתכם - הם כיום נמצאים כמעט בכל סופר ויכולים שדרג לכם מנות רבות, ולענייננו להיום, הנה אופציות לחלופות עבור השניים-
-

תפקידו העיקרי של המירין במתכון הוא להמתיק מעט את המנה, אתם יכולים להמיס מעט סוכר במים חמים במקום, או לחזק קצת במייפל. חשוב לציין שלמירין יש פרופיל טעם אחר ממתיקות שתגיע מסוכר או מייפל אבל זה יעשה פה את העבודה.

-
הפונזו הטעים מורכב ברובו מסויה ומפרי הדר יפני, אך מעבר אליהם יש בו גם חומץ אורז ודאשי - תבלין מהמטבח היפני. אם אין ברשותכם מהנוזל המושלם, תוכלו להוסיף עוד 4 כפות סויה, כף חומץ וארבע-חמש כפות מיץ לימון או תפוזים.

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.