קוביות קריספי אורז מושלמות
בינוני
השריית אורז | 30 דקות
•18 יחידות
•כשר | פרווה
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
המתכון הבא נולד מתוך רצון עז שלי להגיע לקריספי אורז שיש בו הכל כולל הכל.
איזון מרקמים כיפי, איזון טעמים מושלם, מלא קריספי אורז אבל לא מלא מידי, מנה אסתטית, ולבסוף קריספי אורז שלא מצריך התעסקות עם מערוך.
וחברים יקרים, נראה לי שיש לנו את זה. בשביל המרקמים, נוצר איזון כפול - הקריספי אורז עצמו כמובן מספק את הקראנץ׳ ולקונטרה, יש לנו את טרטרי הדגים הרכים ובנוסף, בתוך כל קוביית אורז מתחבא קרם אבוקדו שגם נותן אפקט מפתיע וגם מרכך את האורז מבפנים. העובדה שאלו קוביות שמנמנות של אורז מאפשרת לנו גם להגיע לטיגון כיפי ועמוק ובכל זאת לשמור על חלקים של האורז דיי רכים לאכילה.
לטעמים, החלטתי לעשות שוני בעיקר בין טרטרי הדג שמוגשים פה. טרטר הסלמון מגיע עם טעמים עדינים של מיונז אבל בכמות שרק עוטפת אותו, ומעט אפטר טייסט של שמן השומשום, והלברק מכניס קיק של טעמים חריפים וחמצמצים שיוצרים משחק כיפי אחרי קוביית סלמון עדינה.
לגבי המערוך - לרוב כשאני מכינה קריספי אורז, לאחר הבישול אני מקפלת ומרדדת את האורז עד שמתקבלת לי יריעת אורז בעובי המתאים, פה החלטתי לנסות גישה חדשה ולוותר על הרידודים, והגעתי לאותו מרקם דחוס שצריך בפחות מאמץ! בקיצור ולעניין, אם בא לכם מנה מרשימה, לא קשה להכנה וטעימה להפליא, כנסו למטבח והזמינו דג טרי מהדייג הקרוב לביתכם! שיהיה בהצלחה 🐟🐟🐟
מתחילים מהאורז
שוטפים את האורז היטב, מעבירים אותו לקערה ולתוכה מוזגים גם מים פושרים. משרים את האורז למשך חצי שעה.
מסננים את האורז ומעבירים לסיר. מוסיפים את מי הבישול ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים, מערבבים את האורז, מנמיכים את האש, ומניחים בין הסיר למכסה מגבת נייר כך שפחות אדים ייצאו החוצה. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לעשר דקות נוספות.
בנתיים מכינים את תחמיץ האורז. בסיר קטן שמים חומץ אורז, סוכר ומלח ומבשלים עד שהכל נמס.
בעזרת כף עץ, מעבירים את האורז לקערת זכוכית, חשוב לא לגרד את תחתית הסיר, האורז שנדבק אליה לא צריך לעבור לשלב הבא. מוזגים את התחמיץ ומערבבים היטב.
לגבי האורז שנדבק, שימו בסיר קצת מים ותוך מספר דקות תוכלו להחזיר אותו למראה הרגיל שלו, האורז הזה אינו שרוף ודבוק לנצח :)
על מנת לחסוך את שלב הרידוד והקיפול של האורז, נדחוס אותו היטב לכלי מצופה נייר אפייה, הקוביות שנכין יהיו בגודל 3/3, לכן גובה הכלי אליו נכניס את האורז צריך להיות של לפחות 3 ס״מ.
השתמשו ברינג ריבועי, תבנית פיירקס או אפילו קופסה מרובעת בגודל מתאים.
על מנת שיהיה לכם נוח לסדר בפנים את נייר האפיה, קווצ׳צו אותו היטב לכדור, פתחו את הנייר וחזרו על הפעולה. הכדרור של נייר האפיה יהפוך אותו לגמיש מאוד ויקל עליכם להכניס אותו לתבנית.
לאחר שסידרתם את נייר האפיה בתבנית, העבירו פנימה את האורז, סגרו את נייר האפיה מעליו או הניחו נייר נוסף ובעזרת כוס, לחצו את האורז היטב לתוך התבנית (בדומה להכנת תחתית עוגיות לעוגה 😉).
המשיכו למעוך את האורז היטב עד שמתקבל שטח פנים אחיד, כסו את האורז והכניסו לקירור.
בזמן שהאורז מתקרר, מכינים את התוספות
מועכים יחד את האבוקדו עם יתר חומרי הקרם. ניתן ואף מומלץ לטחון הכל יחד בבלנדר מוט לקבלת מרקם חלק ואוורירי יותר.
בסמוך לזמן הטיגון, עוברים לטרטרים, חותכים את שני סוגי הדגים לקוביות קטנות של כחצי ס״מ.
שמים כל אחד מהדגים בקערית נפרדת.
מוסיפים לסלמון מיונז, עירית, סריראצ׳ה ושמן שומשום ומערבבים היטב.
ללברק מוסיפים טוגראשי, פונזו ושמן צ׳ילי ומערבבים. חוצים לימון ומסירים ממנו בעזרת סכין את הקליפה כולל הקליפה הלבנה. לאחר הקילוף, חותכים את הלימון בין דפנות הפלחים כך שיצאו פילטים נקיים לחלוטין של לימון. חוצים אותם ומניחים בצד עד ההגשה.
כשהאורז התקרר ואתם מוכנים להגיש, מוציאים אותו מהתבנית, מניחים על קרש חיתוך ומסירים ממנו את נייר האפיה. חותכים לקוביות מדוייקות ככל האפשר בגודל של 3 על 3 ס״מ.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקוביות עד שהן זהובות, הופכים ומטגנים מכל הכיוונים.
מעבירים את קוביות האורז לרשת צינון, ולאחר שהן התקררו מעט, יוצאים חור בראש כל קוביה בעזרת ידית של כפית. מרחיבים את החור בעדינות ומוציאים מעט מתוכן הקוביה. עושים כך לכל קוביות האורז.
ממלאים את החור שפערתם בקוביות בקרם האבוקדו, אפשר פרי-סטייל עם כפית, או בעזרת שק זילוף. כשכל הקוביות מלאות בקרם האבוקדו, הניחו אותן על צלחת ההגשה, וסדרו מעל כל קוביה טרטר, על חצי מהסלמון ועל החצי הנותר לברק.
לבסוף, הניחו על כל יחידה עם טרטר פלח לימון, ומעליו מעט פניני אורז (אופציונלי לחלוטין ובעיקר מוסיף לנראת) ועל כל קוביית סלמון טוביקו כתום. הגישו מיד ותהנו המון, שיהיה בתאבון 🥰
החלפות וטיפים מהשפית
אין לכם טוגראשי? הוסיפיו במקום מעט פפריקה חריפה ומעט שומשום שחור, זה לא בדיוק אותו הטעם אבל ייתן את אותו אפקט פיקנטי.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
קריספי אורז מוסר ים וכמהין
קריספי אורז עם סביצ׳ה עדין של מוסר ים ופונזו על מיונז כמהין
בינוני
קריספי אורז טונה ואבוקדו
קוביות אורז קריספי עם מחית אבוקדו עדינה וקוביות טונה במיונז יוזו
בינוני
סלמון אפוי עם קראסט בקלי קלות
סלמון אפוי במשרה מתקתק עם קראסט פנקו-פיסטוק טעים בטירוף
פשוט
סשימי מוסר ים על רוטב דובדבנים חריף
סשימי מפנק, על רוטב חריף מתוק שכל אחד יכול להכין בכמה דקות עבודה!
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.