כנפיים מושלמות ברוטב מתקתק
פשוט
מרינדה של בין שעה ללילה
•כשר | בשרי | כשר לפסח
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
את הכנפיים האלו אנחנו מכינים בבית מאז שאני זוכרת את עצמי, כל פעם שאבא מדליק את המנגל יש עליו גם את המנה הזו. והסיבה לכך היא שהן פשוט מושלמות. יש להן איזון טעמים מצויין וכשהן עולות על המנגל הטעמים מתעצמים ומקבלים את העישון הכיפי שלו. אבל לא רק - אני מכינה אותן גם על מחבת פסים אם אני מעוניינת בהן למהלך השבוע ומתעצלת להדליק את המנגל.
בפסח כל שנה, אנחנו עושים תמיד על האש בחול המועד, ולקראת תחילת סשן העל-האשים ״כי אין מה לאכול בפסח״, החלטתי לחלוק איתכם את המתכון שלנו שגם לכם יהיה מתכון טו-גו קבוע שאי אפשר להפסיק לנשנש!
במקור, אמא היתה מכינה אותו עם אבקת מרק עוף במקום השום והתבלינים שרשומים פה, ואם אתם בעניין של אבקת המרק, אתם מוזמנים גם לשים 2 כפות שטוחות ולוותר על התבלינים. אני לא משתמשת באבקה ולכן רקחתי את התבלינים ככה שהטעם הכי קרוב למקור שאפשר 🥰
בקיצור ולעניין, לכו להכין את המתכון הקליל הזה וספרו לי אם אהבתם אותו כמו שאני אוהבת אותו כבר שנים!
מערבבים יחד את כל חומרי המרינדה, מכניסים פנימה את הכנפיים הנקיות ומכסים את הכלי.
ככל שתתנו לכנפיים לנוח במרינדה יותר זמן ככה הטעם שלהן יתחזק. אני בדרך כלל משרה אותן בין שלוש שעות ללילה, אבל גם שעה תעשה את העבודה.
מדליקים את האש - בין אם במנגל או על מחבת פסים, מאפשרים למשטח הצלייה שלכם להגיע לחום גבוה, ורק אז מניחים את הכנפיים. צולים אותן היטב מכל הכיוונים עד שהן מקבלות צבע חום עמוק. במהלך הצלייה אני אוהבת למרוח את הרוטב שנשאר בקערה מידי פעם לחיזוק הטעמים.
לאחר הצלייה ניתן לפזר עליהן שומשום קלוי.
אם אתם בעניין של כנפיים דביקות במיוחד, הכינו כמות נוספת של הרוטב, בשלו אותו חמש דקות על מחבת גדולה או ווק. הכניסו פנימה את הכנפיים הצלויות, הקפיצו עד שהן עטופות היטב ברוטב והגישו. מקווה שאהבתם, שיהיה בתאבון 😋
החלפות וטיפים מהשפית
את אותו המתכון בדיוק אני עושה עם כל סוגי העוף - חזה עוף צלוי על מחבת פסים מקבל אות באהבה גדולה ממש כמו שהוא, וגם כרעיים- אני מוסיפה למתכון בין כוס לשתי כוסות מים, צולה את הכרעיים משני הכיוונים בסוטאג׳ וכשהן שחומות והעור נהיה קריספי מוזגת פנימה את הרוטב עד שהוא מכסה אותן לחלוטין, סוגרת את הסיר ומאפשרת לעוף להתבשל בערך שעה וחצי על אש בינונית עד שהרוטב מצטמצם והעוף רך וטעים.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
הקציצות המושלמות של סבתא רבקה
קציצות רכות ועסיסיות ששוחות ברוטב אדום ומנחם
פשוט
קציצות במרק קובה סלק
הטעמים של הקובה בלי הבלאגן של הבצק, מרק סלק טעים בטירוף עם קציצות נימוחות שאתם חייבים לנסות
פשוט
ראמן בקר מושלם
ראמן ציר בקר ומיסו מפוצץ בטעמים, שחוץ מסבלנות לא צריך הרבה איתו
בינוני
ספגטי בולונז מושלם!
ספגטי ברוטב בולונז טעים בטירוף וקל להכנה, עם רוטב אדום סמיך ומושלם
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.