logo

אז מה אוכלים הבוקר?

ספגטי בולונז מושלם!

פשוט

ספגטי בולונז | צולם ע״י: מור אוחנה

זמן עבודה חצי שעה | זמן הכנה שעה וחצי

8 מנות

כשר | בשרי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

בתור ילדה בולונז תמיד הרגיש לי כמו מנה חגיגית, מאוד אהבתי את המנה עצמה, ואת העובדה שבזמן הארוחה אני גם זוכה למשחק קטן בהגשה ״אמא אבל תעשי לי הר געש״. משחק של ממש.

הייתי דורשת מאמא בכל פעם שהיא הכינה בולונז לסדר את הספגטי בערימה יפה, לחרב אותה עם חור במרכז וליצוק פנימה מרוטב הלבה הטעים.

כשגדלתי זו נהייתה מסורת להגיש את הבולונז לפני כניסת כיפור - כנראה כי כולנו פשוט הצלחנו להעמיס ממנו כמויות מסחריות. ואז כשהתחתנתי, נפלתי על בעל שלא אוהב בולונז.

עכשיו, מה זאת אומרת? איך אפשר לא לאהוב את זה? זו מנה אייקונית בחיי ואתה פשוט לא בעניין שלה?

אז לקחתי על עצמי מטלה, להכין בולונז שהוא לא יצליח לא לאהוב, ולהלן התוצאות!

אגב, חוץ מהקיצוצים בהתחלה וכמה דקות של ערבוב קדחתני של הבשר כל העבודה שמורה לכיריים, אתם בינתיים יכולים לראות נטפליקס בסלון. תהנו ובתאבון!

1

מתחילים בקיצוצים. חותכים כרישה לחצי ואז לטבעות ומנקים היטב משאריות חול.

קוצצים בצל סגול, סלרי - אל תוותרו עליו - וצ׳ילי ירוק.

2

בסוטאג׳ או מחחבת רחבה (שיש לכם מכסה עבורה) מחממים שמן זית. מוסיפים את כל הירקות הקצוצים ומטגנים 3-4 דקות עד שהם מתחילים להוציא מעט נוזלים. מוסיפים את השום, מלח גס ופלפל שחור וממשיכים לטגן עוד 3 דקות עד שאין נוזלים. שימו לב שהירקות לא צריכים להשחים מאוד בתהליך אלא בעיקר להתרכך.

3

מוסיפים את הבשר הטחון, ובעזרת כף עץ מעין מפרקים אותו תוך טיגון עד שהצבע שלו משתנה לחום והמרקם נהיה פירורי. התהליך לוקח כמה דקות של ערבוב אבל זה שלב חשוב שמבטיח שלא יווצרו לכם גושים ברוטב.

4

לאחר שהבשר שינה לחלוטין את הצבע, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב כדקה, ואליו מצרפים גם 2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות איכותיות. העגבניות האלו ייתנו את מירב הטעם למנה אז תקפידו להשתמש בסוג שאתם אוהבים.

5

מערבבים היטב ומוסיפים מים, סוכר, בזיליקום ואורגנו. מערבבים שוב לאיחוד.

מתחילים מחצי כוס מים ועולים בהדרגה עד שמגיעים למרקם שאוהבים. שימו לב שבזמן הבישול המים מתאדים ולכן מידי פעם כדאי להציץ ולראות אם חסרים עוד קצת מים.

מכסים את הסוטאג׳ ומנמיכים את האש לחום נמוך. מבשלים כשעה-שעה וחצי עד שהתערובת סמיכה ואחידה והטעמים התאחדו והתחזקו בה. מידי פעם תערבבו ותבדקו שיש מספיק נוזלים בסיר.

6

לקראת סוף הבישול מכינים ספגטי, ובודקים את הטעמים של הרוטב אם צריך מתקנים תיבול. שיהיה בתאבון, ספרו לי איך יצא לכם!

החלפות וטיפים מהשפית

במידה ותרצו לשמור את המנה לאורך השבוע, שמרו את הרוטב בנפרד מהספגטי, חממו את הספגטי במים רותחים ואת הרוטב בנפרד ותהנו ממנה ששומרת על הטריות שלה למשך השבוע 🤓

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.