logo

אז מה אוכלים הבוקר?

קציצות במרק קובה סלק

פשוט

קציצות במרק קובה סלק | צולם ע״י: מור אוחנה

כ- 30 קציצות

כשר | בשרי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

קובה סלק היא אחת המנות האהובות עליי.
אני לא בת אדם שמסוגלת לשתות מרקים בקיץ, אבל לזה אני בחיים לא אגיד לא. כמובן שהמתיקות של המנה קונה אותי, אבל השילוב הזה שבין הבשר לסלק עצמו מטריף אותי כל פעם מחדש, והצבע המושלם הסלקי קונה אותי גם הוא.
בגרסה שלי למרק, התבלינים ב-90% הם הירקות ששוחים בו, וזה אחד הדברים שאני אוהבת בו, הוא עם רשימה באמת מפוארת של ירק ויחד הם כולם יוצרים הרכב טעמים מנחם שאני כל כך כל כך אוהבת.

ואם כי הבצק הוא חלק טעים ללא ספק במנה האגדית, כאן נפרדתי ממנו ונשארתי עם הקציצות בלבד - רזה יותר, מהיר יותר, וטעים לא פחות. אני מזמינה אתכם לנסות גם ולהתפנק על קערת קציצות נימוחות וטעימות ששוחות להן במרק המושלם הזה, ומבטיחה שלמרות שיש פה מלא ירקות ברשימה, המתכון סופר קליל להכנה, תהנו ובתאבון!

1

בסיר גדול - ככל האפשר יש פה הרבה ירקות - מלהיטים שמן זית, מוסיפים אליו שיני שום קלופות , צ׳ילי חצוי וג׳ינג׳ר קלוף וחתוך גס. מטגנים 2-3 דקות.
חותכים את הכרישה לפיסות גדולות יחסית ומוסיפים אותן לסיר. מטגנים עד שהירקות מזהיבים מעט.

2

מוסיפים לסיר עלי דפנה, פלפל אנגלי ומלח ומערבבים קלות. מוזגים 2 ליטר מים חמים.

סוחטים לתוך הסיר לימון ומוסיפים גם עגבניות מרוסקות, סוכר חום, ואת כוכב המנה- הסלק.
אני מודה שפעמים רבות אני מקצרת תהליכים ומשתמשת בסלק וואקום, הפעם השקעתי ושמתי סלק טרי, יש לציין שלא צריך פה בישול מקדים אז הקיצור דרך היחיד שבו זכיתי הוא הקילוף של הסלק.
אז לעניינינו - קולפים וחותכים את הסלק לקוביות די גדולות, מכניסים אותן למרק, מערבבים יחד הכל ומבשלים עם מכסה סגור כעשרים דקות.

3

בזמן שהמרק מתבשל לו, נכין את הקציצות שלנו.

במעבד מזון (אפשר כמובן לקצוץ ידנית) קוצצים יחד עם שמן הזית כוסברה, שום ובצל.
את התערובת הקצוצה מוסיפים לבשר טחון ומעברים אותם ידנית היטב, במעין תנועת לישה. כשהתערובת אחידה, נוסיף ביצים, ומלח ונערבב היטב שוב.

4

מכדררים קציצות מתערובת הבשר, אני אישית אוהבת קציצות יחסית קטנות, מהן יצאו לי בכמויות האלו 30 יחידות.
כשכל הקציצות מגולגלות והמרק שלכם רותח לו, מכניסים אותן לסיר ומטביעים אותן בתוך המרק בעדינות.
מבשלים את הקציצות כ-40 דקות על אש בינונית נמוכה.
מגישים עם אורז לבן שישתה את המרק הטעים שלכם, שיהיה בתאבון 🥰

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.