logo

אז מה אוכלים הבוקר?

קראנץ׳ קוביות שוקולד

פשוט

חיתוכיות כדורי שוקולד מושלמות וקלות להכנה | צולם ע״י: מור אוחנה

10 דקות הכנה | שעה התייצבות | 15-30 דק׳ התייצבות גנאש

תבנית 15/15 | 25 יחידת של 3 ס״מ

כשר | חלבי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

כדורי שוקולד זה אחד הפינוקים שאני הכי אוהבת בעולם. בגדול אני לא בת אדם של שוקולד, אבל הכדורים האלו של הילדות, היו למעשה אחד הדברים הראשונים שנהגתי להכין כילדה. הייתי מכינה את המסה, מגלגלת אותה למעיין נקניק ופורסת לפרוסות בגאווה כאילו מדובר במנת מישלן, ואיך אפשר להתווכח עם הגאווה המוגזמת הזו בעצם? השילוב הכיפי הזה של מסת השוקולד הרכה והקריספי המצויין הזה של הפתיבר תמיד מנצח. והקוקוס שלמעלה? מה יהיה עם הקוקוס הזה? שדרוג טבעי שאין לו תחליף.

המתכון שפה הוא עוד שדרוג לכדורים הנוסטלגיים, כזה שהופך אותו לקינוח לג׳יט, חיתוכיות שוקולדיות עם ציפוי גנאש שוקולד קראנצ׳י וערימות של קוקוס שנראות מצויין כמו שהן טועמות מצויין. אז בקיצור ולעניין תפשילו שרוולים, תרסקו קצת פתיבר ובואו נתחיל!

1

ממיסים יחד שמנת ושוקולד במיקרו או על בן מארי.
מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה לחלוטין.

2

מרסקים את עוגיות הפתיבר לפירורים בגודל שאוהבים, אני אוהבת שהם נשארים מעט גדולים.
מוסיפים למסת השוקולד ומערבבים היטב.

**אם אתם רוצים להפוך את המתכון לכדורי שוקולד, זה הזמן להכניס את המס למקרר למשך שעה, לאחר מכן, כדררו וצפו אותם בציפוי שאתם אוהבים.

3

מוזגים את התערובת לרינג ריבועי או לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים להתייצבות של כשעה במקרר.

4

לאחר שעה, ממיסים יחד שוקולד לבן ומריר, מערבבים עד קבלת תערובת חלקה ומבריקה ומוזגים על מסת כדורי השוקולד המקוררת. מיישרים את השוקולד בעזרת פלטה מדורגת או גב של כף, מפזרים קוקוס ומכניסים לקירור נוסף של כ- 15-30 דקות.
**ככל ששכבת הגנאש תתייצב בשלב הזה יהיה לכם קשה יותר לחתוך את הקוביות, אני ממליצה לתת לו להתייצב מעט אך לא להתקשות לחלוטין.

5

מוציאים מקירור ומחלצים את השוקולד מהתבנית, טובלים סכין חדה במים רותחים על מנת להקל על החיתוך, וחותכים לקוביות של כשלוש ס״מ. שיהיה לכם בתאבון 🙆🏻‍♀️

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.