חיתוכיות שוקולד לוטוס מושלמות ב-10 דקות עבודה!
פשוט
10 דקות הכנה | 1/2 שעה התייצבות | 15-30 דק׳ התייצבות גנאש
•תבנית 15/15 | 16 יחידות
•כשר | חלבי
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
טוב תקשיבו.
אני לא מאנשי השוקולד. אני מאנשי הסוכר אבל לא השוקולד. אבל זה מתכון שאני לא עומדת בפניו.
קודם כל יש פה איזון שאם יורשה לי - מגיע לשלמות בין השוקולד ללוטוס, והלוטוס פה רק משחק על תקן ה״באתי לקרמל לכם את העניינים״. אפשר כמובן להמיר את הפתיבר גם בעוגיות לוטוס, אבל לדעתי זה הופך את הכל לטיפה מתוק מידי.
כאן, עם הכמות החסרת שחר של פתיבר שהכנסתי, מתקבלות קוביות מאוזנות, נגיסות וטעימות. מאוד.
הדבר הנחמד, הוא שאם הצלחתם להשתלט על היצר הרע שלכם ולא לאכול את הכל ישר מקערת הערבוב, הטעמים של הלוטוס מתחדדים יום או יומיים אחרי.
והקוקוס הקלוי למעלה מה יהיה איתו? בקיצור ולעניין ומכיוון שאני ״בדיאטה״ ועשיתי לעצמי חשק עז לנגלה נוספת, אני אחדול מלדבר ואשלח אתכם הכין לעצמכם את הכיף הזה ולסיים עוד קצת מהחמץ בבית רגע לפני החג.
שיהיה לכם בתאבון, ספרו לי אם אתם מאנשי השוקולד או הגומי 😉
ממיסים יחד שמנת ושוקולד במיקרו או על בן מארי.
מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה לחלוטין.
מרסקים את עוגיות הפתיבר לפירורים בגודל שאוהבים, אני אוהבת שהם נשארים מעט גדולים.
מוסיפים למסת השוקולד ומערבבים היטב. יש במתכון הרבה פתיבר ביחס למסה, וזה מצויין!! הפתיבר ״שותה״ מהשוקולד ומתרכך והכל נהיה טעים ודחוס ושוקולדי וכיף בבטן.
מוזגים את התערובת לרינג ריבועי או לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים להתייצבות של כשעה במקרר.
לאחר כחצי שעה כשהמסה התייצבה, ממיסים יחד שוקולד מריר ומחית לוטוס, מערבבים עד קבלת תערובת חלקה ומוסיפים את יתרת השמנת המתוקה מערבבים היטב לקבלת תערובת מבריקה.
מוזגים על מסת כדורי השוקולד את הגנאש ודופקים על משטח העבודה עד שבועות האוויר יוצאות והגנאש מתיישר.
מוציאים מקירור של כ-15-30 דקות ומחלצים את השוקולד מהתבנית, ראשית מעבירים בזהירות סכין על שולי הרינג ואז מושכים את הרינג החוצה בזהירות. חותכים לקוביות שוות ומפזרים המון קוקוס קלוי (קלו אותו על מחבת יבשה).
מגישים וזוללים! תיהנו המון וספרו לי איך יצא לכם 🥰
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
פחזניות וניל מושלמות!
פחזניות מבצק רבוך במילוי קרם פטיסייר חלק מושלם וציפוי סוכר גבישי
בינוני
עוגת שוקולד של קונדטוריית milk
עוגת שוקולד רכה ומושקעת, עם 2 סוגי קרמים ופינוקים טעימים בין השכבות
מורכב
פאי תפוחים כפרי עם טעמים מהילדות
עוגת תפוחים וקינמון של דודה סימה, פשוטה ומושלמת שמתחשק לאכול ישר מהתבנית
פשוט
טארט שוקולד קרמי מושלם
בצק פריך קקאו שקדים במילוי קרמו שוקולד קטיפתי ומושלם, טארט פשוט ואלוהי
מורכב
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.