סינבון רולס רכים ומושלמים
בינוני
קירור 18-24 שעות | התפחה שעה וחצי | 175 מעלות 12-15
•כשר | חלבי
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
אני לא בטוחה שיש צורך באיזה הסבר תיאורי מפורט שיגרום לכם לרצות להכנס למטבח ולהכין את הדבר המופלא הזה.
בסוף מדובר באחד מפלאי תבל, בצק בריוש חסר מתחרים, קרם קינמון שמבחינתי לאכול אותו מקערת המיקסר נשמע כמו רעיון לא רע בכלל, וציפוי גבינת שמנת. להרחיב על הציפוי או שאנחנו בסדר ככה?
סבבה אני ארחיב - בעצם, גם בני אדם עם בעיות קשות של ״אני לא אוהב קינמון״ לא יכולים לעמוד לרוב מול המאפה האלוהי הזה והרבה בזכות אותו ציפוי גבינת שמנת. ובצדק. איך אפשר? זה מתוק, וקרמי, וונילי, ורך, ונותן קונטרה מושלמת ממש למאפה החמים והטעים הזה, ובעיקר - מלווה אותו בצורה יוצאת דופן ומושלמת לחלוטין.
אז נכון, מדובר בבצק שדורש קצת זמן להתפתח ולגדול, אבל גם לכם לקח זמן, למה אתם שופטים אותו?
וחוצמזה, שאני מבטיחה לכם שהוא חבר נוח וטוב. ואני באופן אישי עושה איתו ממש הכל. בריושים מלוחים ומתוקים, עוגות שמרים, ואת אותו פלא קינמוני שאנחנו התכנסנו פה עבורו.
אז תתכוננו להתאהב גם. ולהירשם לחדר כושר כי הוא חמאתי למדי.
בקיצור ולעניין, יאללה לכו תכינו בצק אלוהי, ותיצרו ממנו מאפים אלוהיים, ותתפללו לאלוהים לא לסיים לבד את כל מה שייצא לכם מזה 🙌🏼
הכנת בצק אלוהי:
בקערית, מערבבים סוכר עם אבקת חלב. אבקת החלב מוסיפה טעם למתכון בלבד. במידה ואין, מוותרים עליה מבלי להוסיף שום דבר אחר.
במיקסר עם וו לישה, שמים ראשית את הביצים - הם ימנעו מהיבשים להדבק לתחתית הקערה, ולאחר מכן את יתר החומרים פרט לחמאה. כן, אני יודעת המלח והסוכר ייגע בסוכר, הכל בסדר תמשיכו בעבודה 🤓.
מערבלים על מהירות איטית-בינונית שלוש דקות.
מטמיעים את החמאה באיטיות, זורקים 3-4 קוביות חמאה למיקסר הפועל ולאחר שהן נטמעות בו לפחות באופן חלקי, מוסיפים עוד נגלה. מערבבים את תחתית הקערה עם קלף מידי פעם. סה״כ זמן הערבול אמור להארך כ- 12 דקות.
הבצק שמתקבל בסוף תהליך הערבול צריך להיות לא דביק כלל, אלסטי מאוד. הוא צריך להתנתק מהשוליים של הקערה ולהכרך סביב המלוש.
הבדיקה הנכונה ביותר היא ניתוק הבצק מהמלוש והרמה שלו מעל הקערה, הבצק אמור להמתח כלפי הקערה אך לא להיקרע. אם הצלחתם להחזיק אותו מבלי שהוא ייקרע כעשר שניות, הבצק יצא לכם מעולה!
על מגש מניחים נייר אפייה ומקמחים אותו קלות.
מניחים את הבצק על השיש ומקפלים אותו מספר פעמים בודדות עד שהוא נאסף לצורת עיגול. מניחים על המגש עם ניייר האפיה המקומח, משטחים את הבצק מעט ומקמחים גם מעליו. (בשלב זה ניתן להקפיאו לשבועיים.)
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 18 שעות מינימום (72 מקסימום).
מאפי קינמון אלוהיים:
את השלב הזה תעשו כשהבצק מוכן לעבודה, קירור של הממרח לפני המריחה תקשה לכם על העבודה מאוד.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים יחד את כל החומרים עד שמתקבלת מסה תפוחה וטעימה.
זהו, הממרח האלוהי שלנו מוכן.
לפני שנתחיל, אם אתם עובדים עם הבצק בימי הקיץ, וודאו שהבית אינו חם מידי, אם צריך הדליקו את המזגן לפני תחילת עיצוב הבצק. מדובר בבצק עשיר מאוד בחמאה וסביבה חמה מידי תהרוס אותו. יש לעבוד עם הבצק מיד כשהוא יוצא מהמקרר והוא עדיין קר.
משטחים מעט את הבצק ומרבעים אותו עם הידיים- ללא קיפולים, רק מתיחות ודחיפות קלות. מרדדים לעובי של 3 מ"מ.
מורחים את מלית הקינמון על הבצק, מניחים את המלית במרכז הבצק, מושכים על ידי פלטה לפינות המאפה ולאחר מכן מפזרים לאזורים הריקים.
מגלגלים את הבצק לגליל מהודק מאוד. את הגלגול הראשוני ממש מבצעים כצביטות של הבצק, ולאחר מכן מגלגלים תוך כדי מתיחה של הבצק כלפיכם לפני שאתם מבצעים את הגלגול. בצק בריוש - ושמרים בכלל, אוהבים להיות מתוחים ומהודקים.
חותכים את הבצק לחתיכות בעובי 4 ס״מ.
על מנת שהמאפים לא יפתחו לכם בזמן האפיה, הדביקו את קצה השבלול לתחתית שלו, פשוט מושכים את תפר הבצק ומדביקים אותו על תחתית המאפה.
אופציה נוספת היא לאפות אותם כמעין עוגה, ולהניח אותם צמודים זה לזה (במקרה כזה, חתכו את הפיסות לפחות בעובי 6 ס״מ).
כשכל המאפים מגולגלים ומוכנים לאפיה, מניחים אותם על תבנית מרופדת נייר אפיה כאשר התפר שהודבק לתחתית המאפה פונה כלפי מטה, ובעזרת יד מקומחת קלות, מועכים אותם מעט.
מכסים את המאפים ומתפיחים עד הכפלת הנפח.
מחממים את התנור לטמפרטורה של 175 מעלות על מצב טורבו.
כאשר המאפים תפחו, מערבבים יחד ביצה וחלב ומורחים בעדינות את האג ווש. חזרו על הפעולה פעם נוספת והכניסו לתנור החם למשך 12-15 דקות, או עד שהמאפים הזהיבו.
בזמן שהמאפים בתנור, מכינים את הסירופ, מרתיחים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס לחלוטין ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה לעוד כחמש דקות.
מוציאים את המאפים ומעבירים אותם לרשת צינון. מורחים את סירופ הסוכר בנדיבות ומאפשרים להם להצטנן מעט.
לבסוף, קרם הגבינה, האלוהי כמובן:
במיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה בטמפרטורת החדר עם אבקת סוכר, עד שנוצרת מסה תפוחה מעט ולבנה מאוד.
מומלץ לערבב את גבינת השמנת עם הוניל בקערה על מנת לאוורר אותה מעט לפני החיבור לחמאה, אך ניתן לוותר על זה ופשוט להוסיף את הגבינה והוניל לקערת המיקסר ולערבב עד איחוד מלא של המסה.
מעבירים לשק זילוף ללא צנטר ומזלפים בנדיבות על המאפים או מורחים את הקרם על המאפים עם פלטה מדורגת / גב של כף.
לוקחים את הקערה עם המאפים ובורחים לחדר עם מנעול. אוכלים הכל לבד 🥸
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
פחזניות וניל מושלמות!
פחזניות מבצק רבוך במילוי קרם פטיסייר חלק מושלם וציפוי סוכר גבישי
בינוני
עוגת שוקולד של קונדטוריית milk
עוגת שוקולד רכה ומושקעת, עם 2 סוגי קרמים ופינוקים טעימים בין השכבות
מורכב
פאי תפוחים כפרי עם טעמים מהילדות
עוגת תפוחים וקינמון של דודה סימה, פשוטה ומושלמת שמתחשק לאכול ישר מהתבנית
פשוט
טארט שוקולד קרמי מושלם
בצק פריך קקאו שקדים במילוי קרמו שוקולד קטיפתי ומושלם, טארט פשוט ואלוהי
מורכב
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.