עוגת קפה ודובדבני אמרנה טעימה שאין כמותה
פשוט
165 מעלות במצב טורבו | כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש
•מתאימה לתבנית אינגליש קייק
•כשר | חלבי
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
את העוגה הזו, למדתי בוקרס הקונדיטוריה שעשיתי לפני כמה שנים בבית הספר בישולים, חוויה מהטובות שהיו לי, שלימדה אותי המון וסיפקה לי יומיים בשבוע של לעשות את הדבר שאני הכי אוהבת בעולם.
כשהשף אמר לנו שנכין עוגת קפה בין יתר העוגות של אותו השיעור, הייתי כל כך לא מרוגשת ויותר סקרן אותי לשמוע וללמוד עוגות אחרות שנלמדו באותו יום.
ואז, העוגה יצאה מהתנור, והיה לה ריח משכר של קפה עדין, והשף התחיל לערום עליה כמות דובדבני אמרנה שלא מביישת שוק איכרים בפראג, והמראה הזה, הכאילו פשוט אבל שאי אפשר להפסיק להסתכל עליו כבר נתן לי להבין שהיתה לי טעות. ואז, הוא פרס וחילק לנו לטעום ממנה. חברים, זו אחת העוגות הבחושות הטובות שטעמתי. היא עסיסית באופן קיצוני, עדינה בטירוף עם טעם מדויק של קפה, ועם ההפתעות אמרנה האלו שאני אוהבת במיוחד, ושלא מכניסות מתיקות מוגזמת אלא קונטרה עדינה למרירות הטבעית של הקפה.
ומה באמת כיף? שהיא קלה להכנה ובלי יותר מידי טכניקות מתקדמות. אז בקיצור ולעניין, ואם אתם מחפשים עוגה חדשה להתאהב בה, כנסו למטבח חברים, ותתחילו לאפות 🧑🏼🍳
במידה ויש לכם בבית פולי קפה, שברו אותם עם מערוך או מכתש ועלי והשתמשו בהם, במידה ויש לכם קפסולות, רוקנו את התוכן של 2 קפסולות והשתמשו באבקה.
מרתיחים את השמנת עם פולי הקפה או תוכן הקפסולות, הקפה המגורען, הל ומחית הוניל. מכיוון שמדובר בתהליך הרתחה ומכיוון שפולי הקפה יספגו חלק מהשמנת, היא מאבדת מהנוזלים שלה, לכן מתחילים עם כמות גדולה יותר מהנדרש.
לאחר הבישול, מכסים את השמנת ומכניסים לקירור כשעה.
לאחר שהשמנת הצטננה, מתחילים להכין את העוגה, במיקסר עם וו גיטרה מערבלים סוכר וביצים עד שמתקבלת תערובת תפוחה, בהירה ואוורירית.
ממיסים במיקרו חמאה כמעט עד הסוף - כשעוד נשארים מעט גושי חמאה מוציאים אותה מהמיקרו ומערבבים היטב. כך החמאה לא תהיה חמה מידי אבל כן תטמע בתערובת הנוזלית שבמיקסר.
מוסיפים את כל החמאה וממשיכים לערבל עד שמתקבלת מסה חלקה לחלוטין.
מחממים תנור לחום של 165 מעלות על מצב טורבו.
בינתיים, מוציאים את השמנת מהקירור ומסננים אותה במסננת דקה, מודדים מהשמנת המסוננת 120 גרם / חצי כוס.
בשלב הבא, נתחיל להוסיף את הקמח והשמנת למסה של השומנים, על מנת שתצא עוגה אוורירית ולא דחוסה, יש לעבוד פה עם פולסים די קצרים וללא ערבול יתר, מומלץ לסיים את הערבול ידנית.
מתחילים מהוספה של חצי מכמות הקמח ואבקת האפיה, מערבלים מעט ומוסיפים חצי מכמות השמנת מערבלים שוב מעט ורק עד שהמסה מתאספת.
חוזרים על הפעולה עם יתר הקמח והשמנת, מסיימים בערבול ידני תוך גירוד של קרקעית הקערה לוודא שלא נשאר קמח בתחתית.
קוצצים את דובדבני האמרנה ומוסיפים למסה, מערבלים מעט ידנית ומעבירים את המסה לתבנית אינגליש קייק מצופה נייר אפיה.
מכניסים את העוגה לתנור החם, ואופים אותה כחצי שעה או עד שקיסם יוצא יבש.
לאחר שהיא מצטננת מעט, מקשטים אותה בדובדבני אמרנה. העוגה נשמרת כשבוע במקרר או בחדר קריר.
שיהיה לכם בתאבון 🥰
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
פחזניות וניל מושלמות!
פחזניות מבצק רבוך במילוי קרם פטיסייר חלק מושלם וציפוי סוכר גבישי
בינוני
עוגת שוקולד של קונדטוריית milk
עוגת שוקולד רכה ומושקעת, עם 2 סוגי קרמים ופינוקים טעימים בין השכבות
מורכב
פאי תפוחים כפרי עם טעמים מהילדות
עוגת תפוחים וקינמון של דודה סימה, פשוטה ומושלמת שמתחשק לאכול ישר מהתבנית
פשוט
טארט שוקולד קרמי מושלם
בצק פריך קקאו שקדים במילוי קרמו שוקולד קטיפתי ומושלם, טארט פשוט ואלוהי
מורכב
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.