קרם ברולה מושלם מחמישה מרכיבים בלבד!
פשוט
130 מעלות במצב סטטי, 45 דקות | צינון בקירור לפני ההגשה
•4 יחידות בקוטר 14 ס״מ ובגובה 2 ס״מ / 4 צלוחיות סופלה
•כשר | חלבי
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
אני חייבת לנפץ פה מיתוס. קרם ברולה זה אולי הקינוח הכי קל להכנה בעולם.
קודם כל, תביטו ברשימת המצרכים. אין פה כמעט כלום. השלב הכי קשה פה עשוי בהחלט להיות ההפרדה של החלבונים מהחלמונים 😬
ושלא תבינו אותי לא נכון. מדובר כנראה בקינוח האהוב עליי בעולם כן? ועם זאת, קלי קלות לא מספיק בשביל לתאר אותו.
יש לכם צורך בהרתחה ששל שמנת ובערבוב שלה עם החלמונים ופחות או יותר סיימתם. מה לא תנסו?
וכמה שהוא טעים אלוהים. מי שהמציא אותו בטוח נח על מקלות וניל בגן עדן..
הפיצוח הגאוני הזה של הקרמל מול הקרם הונילי המושלם להפליא הזה, מה צריך יותר מזה בחיים? בקיצור ולעניין ולפני שאני מתחילה לייבב כמו ילדה קטנה כי מה שהכנתי כבר נגמר ועכשיו כל מה שנשאר לי זה התמונות האלו, כנסו למטבח ותכינו לכם גם את הפלא המושלם הזה, מבטיחה לכם שזה הכי קל וטעים שיש!
מביאים לרתיחה שמנת ומחית וניל. מערבבים מידי פעם שלא יווצר קרום בתחתית.
במקביל מערבבים את הסוכר הלבן עם החלמונים עם מטרפה עד שהמסה אחידה לחלוטין.
מחממים תנור לחום של 130 מעלות על מצב סטטי.
כשהשמנת מגיעה לרתיחה, מוזגים אותה על החלמונים תוך כדי ערבוב רציף על מנת שלא יווצרו גושים מהביצים. נוצרו לכם גושים קטנים? אל חשש! פשוט תסננו את המסה שלכם והמשיכו במתכון.
יוצקים את מסת הקרם לתבניות ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 130 מעלות למשך 45 דקות, עד שהקרם קפיצי ויציב, עדיין נדבק מעט ליד ורוטט כמו ג׳לי. מכניסים אותו לקירור מלא.
זהו, הגענו לשלב הבליסה!
מוצאים מהמקרר את הקרם שהתקרר לו, מפזרים שכבה אחידה ודקה של סוכר חום, ובעזרת ברנר שורפים את הסוכר עד שהוא מתקרמל לחלוטין. במידה ואין לכם ברנר, ניתן להכניס את הקרם לתנור על מצב גריל ולצרוב אותו כך, זה מעט פחות אידיאלי שכן הקרם עצמו מתחמם כך גם.
מומלץ להחזיר את הקרם לקירור של 10 דקות לפני ההגשה, אם כי אני מודה שאני אף פעם לא עומדת בזה ומיד זוללת את הקינוח שלי! שיהיה לכם בתאבון חברים! ספרו לי איך יצא לכם 🥰
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
פחזניות וניל מושלמות!
פחזניות מבצק רבוך במילוי קרם פטיסייר חלק מושלם וציפוי סוכר גבישי
בינוני
עוגת שוקולד של קונדטוריית milk
עוגת שוקולד רכה ומושקעת, עם 2 סוגי קרמים ופינוקים טעימים בין השכבות
מורכב
פאי תפוחים כפרי עם טעמים מהילדות
עוגת תפוחים וקינמון של דודה סימה, פשוטה ומושלמת שמתחשק לאכול ישר מהתבנית
פשוט
טארט שוקולד קרמי מושלם
בצק פריך קקאו שקדים במילוי קרמו שוקולד קטיפתי ומושלם, טארט פשוט ואלוהי
מורכב
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.