סשימי מוסר ים על רוטב דובדבנים חריף
פשוט
מנה ראשונה
•כשר | פרווה
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
שניה לפני שהדובדבנים נעלמים לנו מהמדפים קבלו מתכון סופר קל, יפה וטעים עם רוטב מתוק חריף של סשימי בשרני ועדין בטעמו של מוסר ים, ששוחה ברוטב מהפנט של דובדבנים וצ׳ילי.
אני מבטיחה לכם שמדובר במתכון שכל אחד יכול להכין מרוב שהוא קל, אבל מנת הרושם היפה הזו תהיה אחת הטעימות שהכנתם בכלל ועם דובדבנים בפרט. בקיצור ולעניין רוצו לדייג הקרוב לביתכם ופנקו את מי שאתם אוהבים בדייט ביתי מפנק 🍒
שטפו היטב וגלענו את הדובדבנים שלכם ישירות לתוך מיכל שמתאים לבלנדר סטיק.
אני השתמשתי בדובדבנים הכהים והיפים שקיבלתי ישירות מרמת הגולן, אבל גם דובדבנים צהובים יכולים לעבוד פה מצויין, מה שחשוב זה שהם ישברו את החריפות של הצ׳ילי בהמשך אז. וודאו שהם מתוקים מספיק.
לתוך המיכל הוסיפו ג׳ינג׳ר נקי מהקליפה, סלרי חתוך גס, מיץ מלימון (אפשר גם קליפה לאוהבים).
טוחנים עד שהסלרי נטמע לחלוטין בתערובת, ומוסיפים צ׳ילי - אני שמתי חצי פלפל, שימו לפי רמת החריפות שלו ולפי מד הסיבלות שלכם. מזגו פנימה גם סויה וטחנו שוב.
אני ממליצה בחום לקרר היטב את הרוטב לפני ההגשה.
במידה ורכשתם פילה מוסר ולא דג חתוך לסשימי, ייבשו מעט את הדג על ידי מטלית מטבח נקיה, על ידי סכין חדה מאוד, חתכו פרוסות מעט אלכסוניות בעובי 1/2 ס״מ מהדג. שימו לב שאת החיתוך צריך לבצע בתנועת ניסור די מהירה של אבחה אחת על מנת שייצא חיתוך יפה ונקי.
זהו - מרכיבים את המנה!
לתוך צלחת הגשה עמוקה מעט, סננו מרוטב הדובדבנים בערך חצי כוס.
הניחו במרכז הקערה פיסות דג שמנמנות, אחת על השניה כרעפים חופפים. פזרו מעט מלח גס ושמן שומשום, וקשטו את המנה בגבעולי עירית וטבעות דקות מאוד של צ׳ילי.
הגישו מיד על מנת שהדג לא ייכבש ברוטב החמצמץ. בתאבון!
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
קריספי אורז מוסר ים וכמהין
קריספי אורז עם סביצ׳ה עדין של מוסר ים ופונזו על מיונז כמהין
בינוני
קריספי אורז טונה ואבוקדו
קוביות אורז קריספי עם מחית אבוקדו עדינה וקוביות טונה במיונז יוזו
בינוני
קוביות קריספי אורז מושלמות
קוביות אורז קריספי ממולאות קרם אבוקדו ושני סוגי דגים
בינוני
סלמון אפוי עם קראסט בקלי קלות
סלמון אפוי במשרה מתקתק עם קראסט פנקו-פיסטוק טעים בטירוף
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.