logo

אז מה אוכלים הבוקר?

מתכון חגיגי של עוף עם פירות יבשים

פשוט

עוף עם פירות יבשים | צולם ע״י: מור אוחנה

הכנה 30 דקות | בישול שעה וחצי

6 כרעיים שלמות או חצויות

כשר | בשרי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

בכלל מה שקרה זה שרציתי עוף בשזיפים.
אבל לא היה בנמצא שזיפים והתעצלתי ממש לרדת לאמ-פם ולרכוש מלאי חדש.
אז במקום זה פשפשתי במזווה ומצאתי משמשים ותמרים, ובראש שלי החמיצות של המשמשים והמתיקות של התמרים היתה שוות ערך לשזיפים אז זרמתי עם הנושא. מסתבר שצדקתי לחלוטין.

מדובר במתכון שבאמת אם לא היה מעורב בו גז גם ילד יכול לעשות, קלי קלות, והשוס הוא שזה אחד העופות היותר עסיסיים וטעימים שיצא לי לאכול לאחרונה. מאלו שגורמים לי להבין על מה אסף גרניט מדבר כל הזמן שהוא אומר שעוף זה הדבר הכי טעים שיש.
למרות שיש פה פירות יבשים, וממתיקים אחרים, הוא לא מתוק מידי, רך בטירוף וגם תודו שהוא יפה ממש! לא יודעת, אותי הוא ריגש 🤩

בקיצור ולעניין, אם חיפשתם איזה תבשיל עוף להכניס לרפרטואר, מצאתם אותו, תוסיפו לו לב קטן שיכנס לכם לרשימה וקדימה תפנו לכם חצי שעה של הכנה (אפילו פחות אבל מי סופר) ותזללו ממנו בקרוב ממש!

1

מלהיטים סיר סוטאג׳ גדול מספיק לכל העופות.

חותכים את הבצלים לחצאי טבעות ומוסיפים לסיר כף שמן זית איכותי, את הבצלים וכפית מלח. מטגנים היטב עד שהבצלים מתקרמלים לחלוטין.

מועכים עם סכין את שיני השום, חוצים את הפלפל החריף ומוסיפים אותם לסיר. מערבבים 2-3 דקות.

2

מזיזים מעט את הבצל ומוסיפים כף שמן זית נוספת, מסדרים את הכרעיים בסיר עם העור כלפי מטה, ומחזירים את הבצל כך שיכסה הכל. מוסיפים מעליהם 3 מקלות קינמון. מטגנים היטב עד שהעור נהיה קריספי וזהוב, הופכים ומטגנים עוד כחמש דקות.

3

בנתיים חוצים את התמרים ואז חותכים כל פיסה ל-3, מניחים בקערה עם יתר הפירות היבשים ומכסים במים רותחים לכעשר דקות. מסננים מהמים.

4

מערבבים היטב בקערה את כל חומרי הרוטב, מוזגים על העוף ומוסיפים גם את הפירות היבשים. סוגרים את הסוטאג׳ ומבשלים את העוף על אש בינונית נמוכה כשעה וחצי. בערך כל חצי שעה, מומלץ להשקות את העוף עם הנוזלים על מנת שישאר עסיסי.

01:30:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
5

לבסוף, קולים שקדים פרוסים. בעת ההגשה מפזרים אותם על גבי העוף. ממליצה מאוד להגיש את העוף עם אורז לבן, או עם אורז ״כמעט מג׳דרה״ שלי, שיהיה בתאבון ספרו לי איך יצא!!

תהליך ההכנה | צולם ע״י: מור אוחנה

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.