טארט תאנים פראי
בינוני
180 מעלות | 40 דקת
•טארט בקוטר 20 ס״מ
•כשר | פרווה
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
הטראט הזה הוא טייק-אוף על טארט האגסים שאני מניחה שכולם מכירים, ומקווה שאוהבים כמוני.
מדובר בטארט פשוט ממש, בלי התחכמות בסידור הבצק הפריך בתחתית, ועם קרם שקדים נהדר שנעשה במאמץ פשוט עד מאוד, מתקבל טארט סופר עשיר בטעם, עם מרקם רך ומנחם. והתאנים שעוברות חימום מקבלות גם הן טוויסט שאנחנו לא רגילים לחוות איתן ונהיות עוד יותר רכות ועם טעם שמזכיר תאנים מיובשות.
בקיצור מדובר מתכון פשוט וטעים, כזה שמתחשק לנשנש לפני ההגשה, ושהקצוות השרופים שלו הן מקור לתחרות סביב השולחן, מקווה שתהנו שיהיה בתאבון!
במיקסר עם וו גיטרה מניחים מחמאה, מלח וסוכרים ומערבלים לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים את החלמונים בהדרגה עד קבלת מסה אחידה.
מנפים קמח ואבקת אפייה לתוך קערת המיקסר ומערבלים רק עד איחוד של הבצק. הבצק שיתקבל יהיה מאוד רך ומעט דביק, בחודשים חמים הוא עשוי להפוך אפילו למשחתי.
מרדדים את הבצק בין שתי ניירות אפייה לעובי של ½ ס״מ. מניחים את הבצק המרודד על מגש ומקפיאים כשעה.
מכינים את קרם השקדים
למיקסר עם וו גיטרה, מכניסים מחמאה רכה ואבקת סוכר ומערבלים במהירות נמוכה- בינונית. מוסיפים את הביצה בהדרגה לקבלת מסה אחידה, תפוחה קלות ולבנה.
מוסיפים את אבקת השקדים והקורנפלור יחד ולאחר איחוד מוסיפים רסק תפוחים. מערבלים שוב עד איחוד. מעבירים את הקרם לשק זילוף.
במידה והבצק עדיין צריך זמן מקפיא, השאירו את קרם השקדים מחוץ למקרר על מנת שלא יתקשה בקירור.
מרכיבים את הטארט
מוציאים את הבצק מהמקפיא, מפרידים צד אחד שלו מנייר האפיה, מניחים חזרה את הנייר בעדינות על גבי הבצק והופכים אותו על מגש התנור. כשהבצק מונך עם הצד שהופרד קלות מהנייר מטה, מסירים את הנייר העליון.
נועצים לתוך הבצק רינג עוגה, ומסירים את שאריות הבצק שנותרו מחוץ לרינג. אותם ניתן לעטוף היטב ולהקפיא לכשלושה חודשים.
מחממים את התנור על מצב טורבו, לחום של 160 מעלות.
חותכים את קצה שק הזילוף כך שיווצר פתח של כס״מ, מזלפים את קרם השקדים ממרכז הטארט כלפי חוץ בצורת שבלול ובגובה של 1 ס״מ.
מסדרים את התאנים על גבי קרם השקדים, התשדלו לא ללחוץ אותם פנימה מידי לתוך הקרם כי הוא תופח באפיה ויסתיר לכם אותן לחלוטין.
ניתן לחצות חלק מהן על מנת לתת מראה מיוחד יותר לטארט. מפזרים בנדיבות שקדים פרוסים.
מכניסים לתנור החם לאפיה של כ - 40 דקות, עד שקרם השקדים יציב וזהוב.
מצננים מעט לפני ההגשה.
החלפות וטיפים מהשפית
במידה ואין לכם תבנית רינג, מדדו את התבנית שלכם וחתכו את הבצק בדוגל התחתית, הניחו נייר אפיה על תחתית התבנית ומעליו הניחו בעדינות את הבצק שחתכתם. מדובר בבצק עדין מאוד לעבודה אז הוא עשוי להשבר מעט בזמן ההעברה לתבנית, אבל אתם בקלות יכולים ״להדביק״ אותו עם האצבעות חזרה אחרי ההנחה בתבנית.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
פחזניות וניל מושלמות!
פחזניות מבצק רבוך במילוי קרם פטיסייר חלק מושלם וציפוי סוכר גבישי
בינוני
עוגת שוקולד של קונדטוריית milk
עוגת שוקולד רכה ומושקעת, עם 2 סוגי קרמים ופינוקים טעימים בין השכבות
מורכב
פאי תפוחים כפרי עם טעמים מהילדות
עוגת תפוחים וקינמון של דודה סימה, פשוטה ומושלמת שמתחשק לאכול ישר מהתבנית
פשוט
טארט שוקולד קרמי מושלם
בצק פריך קקאו שקדים במילוי קרמו שוקולד קטיפתי ומושלם, טארט פשוט ואלוהי
מורכב
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.