טאקו סלמון מקסיקני
בינוני
4 סועדים
•כשר | חלבי
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
אני ממש ממש אוהבת לארח, ויש משהו בארוחות שבהן האורחים מרכיבים לעצמם את הביס שאני אוהבת במיוחד.
נוצר שיח סביב האוכל, הם יודעים בדיוק איך לתכנן להם את הביס בצורה שמתאימה להם, תוך שהם גם יודעים בדיוק מה הם אוכלים ורואים את ההשקעה והאהבה שתוכננה סביב המנה שמוגשת לשולחן.
את הארוחה הזו הגשתי להורים שלי האהובים שלדעתי טאקו עוד לא יצא להם לאכול, ונהנתי ממש לראות איך הם נהנו מההרכבה והאכילה שלה. בגלל שזו מנת דגים היא קלילה יותר ולא מסתיימת בתחושה של התעלפות על הספה, מה גם שהסלטים שמלווים אותה, הליים הרענן והחלפיניו שהעיר את כולנו השאירו אותנו עם טעם של עוד ושל פרשיות כיפית.
את הטאקוס האלו אפשר להכין בשלל מילויים וטעמים, אני בחרתי פה בסלמון שיצא פשוט נהדר עם ציפוי הטמפורה, אבל דגים לבנים יתקבלו פה באהבה, וגם שינוי כיוון מוחלט של המתכון לעולמות של בשר מפורק, עוף או טופו מטופל טוב ילכו פה פשוט נהדר 🤩
נתחיל דווקא בתוספות שמלוות את הדג
בצנצנת מערבבים היטב מיונז, שום, מייפל, פפריקה מעושנת, מלח, פלפל וליים.
חותכים את הכרובים הלבן והסגול לרצועות דקות, את הבצל הירוק לרצועות אלכסוניות ואת הכוסברה קוצצים גס. קוצצים חלפיניו לפי הטעם ורמת החריפות שאתם אוהבים ומניחים בקערת ההגשה עד לרגע הארוחה המיוחל.
מכיוון שתפקיד הכרוב במנה הוא להיות האלמנט הקראנצ׳י, ממתינים עם ערבוב הרוטב והירקות עד לרגע ההגשה, כך שהכל יישמר רענן וקריספי.
נעבור לסלט לאבוקדו, חותכים קוביות משני אבוקדו בשלים, אך לא רכים מיד ומערבבים יחד עם שום כתוש, מעט פלפל צ׳ילי אדום קצוץ, ליים מלח ופלפל. מערבבים היטב.
לרוטב היוגורט, מערבבים מיונז עם יוגורט עיזים איכותי, מוסיפים אבקת שום ומלח. מגרדים קליפה מליים שלם וסוחטים אותו פנימה, מוסיפים שמן זית איכותי וסריראצ׳ה ומערבבים הכל עד שהקרם חלק לחלוטין.
מכינים את הטורטיות כך שגודלן יהיה נוח לאכילה, בעזרת צלחת קטנה או רינג של עוגה, מסמנים וחותכים את הטורטיות לקוטר של כ-18 ס״מ.
את שאריות הטורטיה שנגנזו אגב, אל תזרקו לפח, שמרו במקפיא ובפעם הבאה שבאה לכם תוספת מגניבה לסלט פזרו עליהם מעט שמן זית, פפריקה, מלח ותבלינים נוספים שאתם אוהבים, חתכו לחתיכות קטנות ושלחו לתנור. ייצאו לכם קרוטונים מגניבים שיוסיפו לו מלא טעם וקראנץ׳.
דגים, הרכבה ובליסה
חותכים את הדג לרצועות שמנמנות של כ-4 ס״מ, ובאורך שמתאים לטורטיות שלכם. מחממים שמן לטיגון.
בקערה מערבבים היטב טמפורה עם פפריקה ומלח. ומתחילים להוסיף את הסודה הקרה. הסודה תסייע לתערובת להיות אוורירית יותר, (אם אין, השתמשו במי קרח.) מוסיפים את הסודה בהדרגה עד שמתקבלת מסה יחסית דלילה אך לא נוזלית, במרקם של יוגורט.
מצפים את הדג בשכבת טמפורה ומכינסים בזהירות לשמן החם. ממתינים שהטמפורה תזהיב מכל הכיוונים ומוציאים לרשת צינון.
במידה ואתם מגישים לאורחים את הטורטיות מפורקות, הוציאו מגש גדול ערמו עליו את הדגים המטוגנים, והניחו את הטורטיות לצידם, פרסו מעט חלפיניו, כוסברה טריה ופלחי ליים וסדרו על המגש גם כן. ערבבו את הסלטים היטב ותגישו הכל לצד רוטב היוגורט.
אם תרצו להרכיב לאורחים את הביס, התחילו משכבה של רוטב היוגורט, מעט סלט כרוב והדג וסיימו בקוביות האבוקדו עם סקוויז ליים נוסף.
שיהיה בתאבון, ספרו לי איך יצא לכם!
החלפות וטיפים מהשפית
אני הגשתי את הטורטיות טריות כמו שהן, אולם אפשר לחמם אותן מעט על מחבת - שימו לב שחימום ייתר יגרום להן להתקשות וכך הן עשויות להשבר קצת בעת ההגשה.
דרך נוספת, על רשת תנור (נקיה מאוד) תולים את הטורטיות כך שהאמצע שלהן יושב על 2-3 שלבים של הרשת ויתר הטורטיה מופנה מטה. מפעילים את התנוה על חום של 180 מעלות ומשגיחים כעשר דקות עד שהן מקבלות צבע עדין ומתחילות להתקשות מעט. מוציאים וממלאים אותן בצורת חצי הסהר שהתקבלה באפיה.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
קריספי אורז מוסר ים וכמהין
קריספי אורז עם סביצ׳ה עדין של מוסר ים ופונזו על מיונז כמהין
בינוני
קריספי אורז טונה ואבוקדו
קוביות אורז קריספי עם מחית אבוקדו עדינה וקוביות טונה במיונז יוזו
בינוני
קוביות קריספי אורז מושלמות
קוביות אורז קריספי ממולאות קרם אבוקדו ושני סוגי דגים
בינוני
סלמון אפוי עם קראסט בקלי קלות
סלמון אפוי במשרה מתקתק עם קראסט פנקו-פיסטוק טעים בטירוף
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.