logo

אז מה אוכלים הבוקר?

מון סן פלה, סלט אסיאתי עם דג מטוגן

פשוט

סלט אטריות שעועית עם דג מטוגן | צולם ע״י: מור אוחנה

למרכז השולחן

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

אני מתה על הסלטים האסיאתיים, הם פרשיים בטירוף, כמעט תמיד חמצמצים ומלאים בירק ובמרקמים קראנצ׳יים, הם דרך מהחביבות עליי להתחיל ארוחות גדולות, או ללוות ארוחות שמורכבות מהרבה מנות ראשונות. והעובדה שאחד המרכיבים בסלט הוא אטריות שעועית- שהן כשלעצמן מצרך שאני אוהבת מאוד, תמיד מרגיעה אותי שיש מנה שיכולה להתפס כמעט כתוספת בארוחות דגים נאים לדוגמא.

המשמעות של מון סאן בתאילנדית זה ״אטריות שעועיות״, זה גם אחד מהמצרכים הנפוצים והבולטים במטבחים האסיאתיים ושמופיעים פעמים רבות במנות הסלטים שלהם. המילה פלה, משמעותה ״דג״, במתכון הזה, הדג המככב הוא לברק בשרני וטעים.

בסלט הזה, אם כי הוא מוגש כמעט על משקל קישוט, הדג מככב לחלוטין וגונב את ההצגה, והוא בשילוב עם הרוטב ויניגרט יוזו מיפל הטעים שמחמיא לו בטירוף יוצאים מנה משביעה, בריאה וטעימה בטירוף שנהיתה קבועה אצלי בכל ארוחה אסיאתית.

חיתוך והכנות

1

מכינים את איטריות השעועית, מוזגים מים רותחים וממתינים עד לריכוך מלא שלהן, מסננים וחותכים לגודל נוח לאכילה (בערך 10 ס״מ).

2

פורסים את הכרוב לגפרורים דקים וקצרים יחסית שיהיו נוחים לאכילה, מכניסים לקערה, סוחטים חצי לימון וממליחים מעט. מעזרת הידיים מערבבים היטב במעין תנועות סחיטה על מנת ״לשבור״ קצת את הכרוב ולרכך אותו מעט. מניחים בצד.

3

קוצצים ג׳ינג׳ר, כוסברה, פטרוזיליה ונענע. חותכים בצל ירוק לפרוסות אכסוניות ופורסים טבעות פלפל צ׳ילי לפי הטעם האישי שלכם וחריפות הפלפל.

4

מסננים את הכרוב ממיץ הלימון המומלח, ומערבבים אותו יחד עם אטריות השעועית והירקות החתוכים. מערבבים בצנצנת את כל חומרי הרוטב היטב ומניחים בצד, את הרוטב תמזגו ממש לפני ההגשה.

מכינים את הדג

5

מחממים שמן לטיגון עמוק בסר קטן.

6

בודקים שהפילה נקי לחלוטין, וחותכים אותו לקוביות של כ-2 ס״מ. מספיגים את קוביות הדג בעזרת נייר מטבח לוודא שהוא לא רטוב או לח.

7

מערבבים בקערה מעט עמוקה אבקת טמפורה עם מי סודה קרים ככל הניתן, מתחילים בחצי כוס ומוסיפים לאט עד שמגיעים למרקם של יוגורט נוזלי. מוסיפים מלח פלפל ופפריקה ומערבבים היטב.

8

כשהשמן רותח, טובלים את הדג בתערובת הטמפורה ומכניסים מעט קוביות עד הזהבה. שימו לא לא למלא מידי את הסיר על מנת שהקוביות לא יידבקו זו לזו.

מוציאים לרשת צינון וממשיכים לטגן את הדג שנשאר.

9

מערבבים היטב את הרוטב עם הירקות והאטריות ומעבירים לצלחת הגשה, מניחים מעל את קוביות הדג המטוגנות ומגישים מיד, שיהיה בתאבון!

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.