פטריות ממולאות בגבינות בעשר דקות עבודה
פשוט
10 דקות עבודה | 15 דקות בישול
•3 פטריות גדולות מאוד
•כשר | חלבי
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
פטריות ממולאות הן אולי אחד הפינוקים האהובים עליי לארוחות ערב.
קודם כל - זה קל להכנה באופן קיצוני, מערבבים, ממלאים וביי למחבת לכמה דקות. שנית, מגוון הטעמים פה אין סופי - את הגבינות שרשמתי אפשר בקלות להחליף ולקבל טעמים שונים, בתיבול ניתן לשחק לפי הירק הטרי העונתי, ואחוזי השומן פה גם גמישים כסוג הגבינות שתוסיפו למנה.
ולבסוף - הן פשוט כל כך טעימות, הבשרניות הכיפית של הפורטבלו הענקיות האלו, עם הקרמיות הנימוחה של הגבינות, ושילוב הטעמים שלהן עם הבזיליקום הטרי... והריח מה יהיה איתו? בקיצור, נהייתי שוב רעבה, רוצו למטבח ופשפשו למצוא את הגבינות שמתחשק לכם לשחק איתן היום, ושיהיה בתאבון!
מנקים פטריות ומורידים להן את הרגליים.
בקערה מערבבים יחד את כל הגבינות פרט לגבינה הצהובה. מוסיפים לתערובת הגבינות בזיליקום טרי קצוץ גס, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
מניחים על כל אחת מהפטריות כף גדושה של תערובת הגבינות ומהדקים אותה. מפזרים גבינה מגורדת או פרוסות גבינה צהובה.
צולים את הפטריות על מחבת עם מעט שמן זית ומכסה סגור, ומבשלים על אש בינונית במשך 10-15 דקות, או עד שהגבינה הצהובה נמסה לחלוטין.
במידה ויש לכם ברנר, מומלץ לצרוב את הגבינה מלמעלה מעט, אם אין אחד, הכניסו לתנור שחומם ל-180 מעלות על מצב גריל עליון למספר דקות עד שצבע הגבינה משחים, או פשוט אכלו אותן כמו שהן, שיהיה בתאבון! 💫
החלפות וטיפים מהשפית
אם אתם משנים את תרכובת הגבינות לגבינות רכות במרביתן, מומלץ לחזק את התערובת על ידי מעט פירורי לחם שיספגו קצת מהנוזלים.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
הקציצות המושלמות של סבתא רבקה
קציצות רכות ועסיסיות ששוחות ברוטב אדום ומנחם
פשוט
שום קונפי מתובל
שיני שום קונפי בתנור, מתובלים ורכים שהולכים עם ועל כל מנה
פשוט
כמעט מג׳דרה, אורז ועדשים טעימים להפליא
אורז רך וטעים עם עדשים שחורות ותיבול עדין וטעים שמשתלב מעולה עם תבשילים
פשוט
פירה חלק ומושלם ללא תועפות חמאה!
מביאה לכם מתכון לפירה חלק ורך כמו במסעדות - בלי כמויות של חמאה!
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.