מיני תפוחי אדמה מושלמים בשום, כוסברה ופרמז׳ן
פשוט
20 דקות בישול במים | 60 דקות אפיה בחום של 180 מעלות, סטטי
•3 מנות
•כשר | חלבי
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
אני ממש ממש ממש אוהבת תפוחי אדמה. ממש אבל. וזה בעיה כי הם כמובן פחמימה רעה.
אבל אז אני מתנחמת בזה שאני משתדלת לא לטגן או להעמיס אותם בשמן, אומרת לעצמי שיכול היה להיות גרוע יותר ואוכלת אותם בנחת. וכאוהבת תפוחי אדמה, אני תמיד במעיין מרדף אחרי התיבול המושלם לתפוחים שילוו לי מנת סטייק טובה או שיפודים עסיסיים. וחברים, פה סידרתי לכם מתכון כל כך קל וטעים, פוטטוס עם מעטה קריספי ומתובל היטב, שבחיי שלא צריך איתם קטשופ, מיונז או כל מטבל אחר (ואני מהמכורים לקטשופ).
מעבר לטעם הבלתי מתפשר שלהם, כל כך קל להכין אותם שזה פשע לא לנסות, והם ילוו לכם את הסטייק הבא באופן מושלם לחלוטין שלא תוכלו לחזור אחורה. אז בקיצור ולעניין, תרתיחו מהר מים וקדימה לעבודה.
מרתיחים מים עם כפית וחצי מלח, ולאחר שהם רותחים מוסיפים פנימה את תפוחי האדמה. מבשלים אותם כ-20 דקות, עד שהם רכים אבל לא מידי - אנחנו לא רוצים להגיע בשלב הזה לבישול מלא.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות על מצב סטטי.
מסננים אותם ומעבירים לתבנית עם נייר אפיה.
מוזגים שמן זית איכות, ממליחים ומפלפלים בחצי מהכמות הרשומה ומכניסים לתנור לכשעה, או עד שהם משחימים מכל הכיוונים. כדאי להפוך אותם באמצע זמן האפיה על מנת שהצבע הזהוב יתקבל מכל הכיוונים.
קוצצים כוסברה ומערבבים אותו עם שום כתוש, פרמז׳ן מגורד ויתרת המלח והפלפל.
כשתפוחי האדמה מוכנים מערבבים אותם היטב עם תערובת הכוסברה ומגישים כשהם חמים. שיהיה לכם בתאבון ובהצלחה בהתמכרות החדשה שלכם!
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
הקציצות המושלמות של סבתא רבקה
קציצות רכות ועסיסיות ששוחות ברוטב אדום ומנחם
פשוט
שום קונפי מתובל
שיני שום קונפי בתנור, מתובלים ורכים שהולכים עם ועל כל מנה
פשוט
כמעט מג׳דרה, אורז ועדשים טעימים להפליא
אורז רך וטעים עם עדשים שחורות ותיבול עדין וטעים שמשתלב מעולה עם תבשילים
פשוט
פירה חלק ומושלם ללא תועפות חמאה!
מביאה לכם מתכון לפירה חלק ורך כמו במסעדות - בלי כמויות של חמאה!
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.