צלי בשר עם ענבים, יין ומלא בצל 10 דקות הכנה ולתנור!
פשוט
4-5 שעות תנור | 170 מעלות סטטי
•6-8 סועדים
•כשר | בשרי
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
כבר עוד שניה החורף פה, ואני מאוהבי החורף, מעניין אם זה כי אני ילידת סוף אוקטובר או סתם כי פשוט קצת אפור בחוץ לא מצליח להוריד אותי - אלא להפך 🤩
מתחביבי בחורף, איך לא, לאכול אוכל מנחם. תבשילים טובים שהתבשלו 5+ שעות, ערבובים טעימים של גושי בשר עם קטניות וירקות שורש וכל תבשיל שמשנה את הצבע והפרופיל טעמים לחום עמוק כזה.
במתכון הבא, שולבו כמה דברים יחד, כתף טוב שהתבשל בטעמים מתקתקים וביין כמו שגדלתי לאהוב, אורז לבן ששותה את הטעמים של התבשיל כמו שבעלי היקר גדל לאהוב, ופוסט שתפס לי את העין ששילב בתבשיל בשר מלא מלא ענבים בשילוב של ענבים ישנים שנשכחו במקרר 🙄
יצא אמאלה. באמת, מתפרק ורך ומלא טעמים שומיים ומתוקים שנטמעים ברוטב ברמת הבא לי לבקבק אותו.
מבחינת זמנים, בעוד ההכנה היא ממש בדיחה, יהיה לכם פה זמן תנור ארוך. מאוד. אז אם יש לכם זמן בית ובשר כתף שלא החלטתם מה לעשות איתו, קדימה למטבח! שיהיה בהצלחה חברים, ספרו לי איך יצא!
מכינים תבנית פיירקס גדולה, שתוכל להכיל את הכתף ויתר המצרכים או תבנית תנור מצופה היטב בנייר כסף ומעליו שקית קוקי חתוכה ופתוחה כך שתכסה את התבנית כולה - כך האוכל לא יבוא במגע עם נייר הכסף (נייר אפיה יתרכך ויתפרק בזמן הבישול ולכן נשתמש בשקית קוקי).
מחממים מחבת גדולה היטב, ובנתיים מעסים את הבשר באבקת שום, צ׳ילי, מלח גס ופלפל. מוסיפים שמן זית איכותי וצולים אותו מכל הכיוונים עד שהוא נצרב ונסגר.
מעבירים את הבשר לתבנית, ומניחים סביבו את מח העצם, מפזרים ענבים, קולפים וחותכים את הבצלים לרבעים, ואת השום חוצים לרוחבו ומניחים גם כן.
אם רוצים להעשיר את התבשיל, ירקות שורש יתקבלו פה בברכה, תפו״א, שומר, גזרים או בטטה יתאימו במיוחד לטעמי הרוטב.
מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומוזגים מעל הצלי והירקות.
עוטפים את הצלי בנייר אפיה ומעליו מניחים גם נייר כסף שיתפוס היטב ויסגור את האדים בתוך התבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות ואופים למשך 4 שעות.
לאחר מכן, מסירים את הכיסוי ובודקים מה רמת הריכוך של הבשר, במידה והוא עדיין מעט קשה מעלים את החום ל-190 וממשיכים לאפות עוד כשעה ללא הכיסוי, משקים את הבשר ובודקים אם התרכך מידי פעם. הוא מוכן כשהוא מתפרק עם מזלג בקלות.
מגישים את המנה עם אורז לבן או קוסקוס שישתו מהרוטב הטעים. מקווה שתהנו, שיהיה בתאבון ♥️
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
הקציצות המושלמות של סבתא רבקה
קציצות רכות ועסיסיות ששוחות ברוטב אדום ומנחם
פשוט
שום קונפי מתובל
שיני שום קונפי בתנור, מתובלים ורכים שהולכים עם ועל כל מנה
פשוט
כמעט מג׳דרה, אורז ועדשים טעימים להפליא
אורז רך וטעים עם עדשים שחורות ותיבול עדין וטעים שמשתלב מעולה עם תבשילים
פשוט
פירה חלק ומושלם ללא תועפות חמאה!
מביאה לכם מתכון לפירה חלק ורך כמו במסעדות - בלי כמויות של חמאה!
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.