אזני המן מושלמות במילוי נוטלה
פשוט
מנוחה לבצק שעה | 180 מעלות טורבו | 12 דקות אפיה
•כ- 35 אזני המן | קוטר 6
•כשר | חלבי
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
לאזני המן תמיד היה לי מקום חם בלב, אני מודה שאני בכלל אוהבת יותר את הסוג הקלאסי שממולא בתמרים, הייתי אוכלת תמיד את השפיצים של העוגיה ומשאירה לביס האחרון את המרכז העסיסי עם המילוי המתוק, ומתענגת על הביס הזה כאילו מדובר מינימום בביס של קוויאר. לימים הכל התבהר והבנתי שזה כי אני סאקרית של בצקים פריכים, חמאתיים וטעימים, במיוחד כשיש בהן מילוי מתוק מידי.
את המתכון הזה, עם הבצק הקליל והטעים שהכנתי לכם - שבאמת המיקסר עושה בו הכל, הכנתי עם מילוי נוטלה כהקדשה לנויצ׳ו היקרה לי, היא איימה עליי יש לציין, שאם אעלה מתכון תמרים יהיה אסון, אבל אין ספק שמגיעה לה הקדשה מיוחדת ושאני מוכנה לספוג בשבילה כמה ביסים של נוטלה ולדלג על התמרים שלי השנה. והאמת, שאני לא סובלת בכלל מכל נושא המילוי, ושהמרקם הכיפי שנהיה לנוטלה אחרי האפיה לגמרי מקובל עליי גם. אז נויצ׳ו, זה בשבילך, שיהיה לכולנו חג פורים שמח ושקט 🙏🏼
מכינים בצק סבלאז׳, או חול בצרפתית. הכוונה בבצק כזה היא שמתחילים מחיבור של כל המצרכים היבשים לחמאה, ואחרי שמגיעים למרקם פירורי ממש כמו חול, מוסיפים בבת אחת את המצרכים הרטובים.
אז כאמור, למיקסר עם וו גיטרה מכניסים את הקמח, מלח, אבקת סוכר ואבקת אפיה, יחד איתם מכיניסים גם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות. עדיף לקרר אותה שוב אחרי החיתוך על מנת שתשאר בטמפרטורה אופטימלית.
מפעילים את המיקסר ומערבלים כחמש דקות או עד שמגיעים למרקם החולי - שמזכיר קצת קוסקוס.
מוסיפים את הביצים ומחית הוניל ומערבבים שוב רק עד שנוצר גוש בצק. שימו לב לא לערבל יותר מידי על מנת שלא יתפתח גלוטן. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר לנייר אפיה, משטחים קלות עם הידיים ומניחים נייר אפיה נוסף. מרדדים לעובי של כ-2-3 מילימטרים. במהלך הרידוד תוודאו מידי פעם שלניירות האפיה לא נוצרים קפלים, במידה וכן, תפרידו אותם מהבצק, ורדדו שנית להחליק אותו.
מכניסים את הבצק לקירור של כשעה.
הוציאו את הבצק מקירור והפרידו את שני צידיו מהניירות. את הנייר העליון הסירו לגמרי ואת התחתון השאירו כמשטח עבודה. קרצו עיגולים מהבצק, בקוטר של 6-7 ס״מ. את שאריות הבצק רדדו שוב וקרצו גם ממנו עיגולים אחרי מנוחה קצרה במקרר. מכיוון שמדובר בבצק פריך, לא מומלץ לרדד אותו יותר מפעמיים, כי בכל תהליך רידוד הגלוטן שבבצק מתפתח והבצק מאבד מהפריכות שלו.
חממו את התנור לחום של 180 מעלות במצב טורבו.
בעזרת כפית, או שק זילוף הניחו במרכז כל עיגול כפית ממרח נוטלה. הרימו את העיגול, וצרו ממנו משולש כמו בתמונה המצופת, הדקו היטב את הקצוות, לעובי דק ממש כנייר.
סדרו את העוגיות על תבנית מצופה בנייר אפייה והכניסו לתנור החם למשך 12 דקות בדיוק, העוגיות אמורות להיות מעט בהירות.
לאחר האפיה, הוציאו את העוגיות לרשת צינון ואפשרו להן להתקרר. כשהן התקררו, פזרו אבקת סוכר והגישו. שיהיה חג שמח ושקט ♥️
החלפות וטיפים מהשפית
את שוקולד הנוטלה ניתן להמיר בממרח תמרים - שלדעתי טעים עוד יותר בעוגיה הזו! אין צורך בהתאמות לממרח התמרים, כמו הנוטלה פשוט הניחו כפית במרכז העוגיה וקפלו.
-
אם מתחקש לכם לגוון בממרח אחר, נוזלי יותר, תצטרכו לעזור לו להישאר יציב בעוגיה, הוסיפו לממרח מעט עוגיות מרוסקות עד שמתקבל מרקם קצת יותר יציב. לממרח לוטוס לדוגמא, ניתן להוסיף עוגיות לוטוס טחונות (ביחס של 3/4 כוס ממרח, על 1/4 כוס עוגיות מרוסקות)
תנו לדמיון שלכם להתפרע פה, השתמשו בפתיבר, עוגיות אוריאו, לוטוס בשילוב שוקולד שיזכיר טעם טופי-שוקולד וכו׳.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
פחזניות וניל מושלמות!
פחזניות מבצק רבוך במילוי קרם פטיסייר חלק מושלם וציפוי סוכר גבישי
בינוני
פאי תפוחים כפרי עם טעמים מהילדות
עוגת תפוחים וקינמון של דודה סימה, פשוטה ומושלמת שמתחשק לאכול ישר מהתבנית
פשוט
עוגת גבינה אפויה ושוקלד לבן הכי מושלמת בעולם באחריות
עוגת גבינה אפויה יפה ברמת קטלוג, קרמית, עדינה וממכרת שאי אפשר להפסיק ליישר
בינוני
סנט הונורה מושלמת וחגיגית
עוגה חגיגית, מלכותית ויפיפיה עם טעם מושלם לא פחות מהמראה שלה!
מורכב
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.